Kaveritreenita6_kortti.png

Kaveritreenit on suunnattu tyttöjoukkueille, jotka tarvitsevat uusia pelaajia sekä seuroille, jotka haluavat lisää kerholaisia tyttöjen kerhoihin.

Kaveritreenien toteutus alkaa pelaajien kavereiden kutsumisella harjoituksiin. Pelaajat täyttävät tiedot valmiisiin postikortin kokoisiin kaverikortteihin ja antavat kortit kavereilleen. Kortteihin täytettynä ajankohtana kutsutut kaverit tulevat treeneihin kokeilemaan lajia. Treenien jälkeen joukkueenjohtaja antaa uusille pelaajille tiedotteen joukkueeseen liittymisestä, jonka uudet pelaajat vievät kotiin vanhemmille. Uudet pelaajat voidaan ottaa suoraan joukkueeseen tai ohjata seuran kerhoon, taitotasosta ja joukkueen tilanteesta riippuen

Toteutus

  • Ilmoitus Eeva Wellingille mikä joukkue (seuran nimi ja joukkueen/kerhon ikäluokka) haluaa toteuttaa kaveritreenit
  • Ilmoitetaan Eevalle paljonko kortteja tarvitaan ja Eeva lähettää kortit veloituksetta yhteyshenkilölle postitse
  • Joukkue päättää kaveritreenien ajankohdat
  • Pelaajien kanssa käydään läpi konsepti – saavat itse päättää ketä kutsuvat, vanhojen pelaajien vastuu olla treeneissä uusien pelaajien mallina ja apuna
  • Valmentajat suunnittelevat treenien sisällön sopivaksi – monipuoliset treenit, paljon pareittain toteutettavia treenejä, yksilötaitoa ja pallon kanssa toimimista paljon, peliosuudelle uudet ja vanhat pelaajat sekaisin, jne.
  • Tarjolla valmis esimerkki kaveritreenien sisällöstä

Tukimateriaaleja kaveritreenien toteuttamiseen:

Ohjeistus joukkueille (PDF)

Monipuolisten treenien rakenne (PDF)

Esimerkkiohjelma kaveritreeneihin (PDF)

Toimiva konsepti

Kaveritreenit on helppoa ja ilmaista toteuttaa. Kortit ja valmiit ohjeet saa ilmaiseksi Salibandyliitosta. Kaveritreeneillä tavoittaa tehokkaasti potentiaalisia uusia pelaajia. Konseptia on kokeiltu tyttöjoukkueissa menneiden kausien aikana ja kaveritreenit toteuttaneet joukkueet ovat saaneet uusia pelaajia. Parhaimmissa tapauksissa joukkueen pelaajamäärä on jopa kolminkertaistunut! Jos siis joukkueesi tarvitsee lisää pelaajia, ota yhteyttä Eeva Wellingiin ja kokeilkaa kaveritreenejä.