abc.jpgTyttösäbän ABC

A = Aloittaminen

Salibandyn aloittaminen on helppoa. Oikeastaan et tarvitse muuta kuin sisäpelivarusteet ja olet valmis kaukaloon. Alussa perustaidot karttuvat nopeasti ja pääsee mukaan pelaamisen fiilikseen.

H = Haasteita huipulle asti

Salibandyssa on mahdollista nousta lajin maailman huipulle. Suomi on johtava salibandymaa ja harjoitusolosuhteet mahdollistavat kehittymisen huippupelaajaksi. Mikäli kunnianhimoa riittää, tavoitteena voivat olla naisten Salibandyliiga ja tyttöjen & naisten maajoukkueet.

J = Joukkue

Joukkuelajina salibandy on tiimityötä. Jokainen pelaaja on tärkeä osa joukkuetta ja vain yhdessä tekemällä on mahdollista päästä tavoitteisiin. Joukkueessa toimiminen on vähän kuin elämänkoulua, oppii tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja kohtaamaan haasteita. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

M = Maila 

Maila on kenttäpelaajan tärkein työväline, joten siitä pidetään hyvää huolta. Moni pelaaja tuunaa eli virittää kaupasta ostetun mailan oman näköisekseen vaihtamalla mieleisen värisen gripin tai sopivan pehmeän lavan. Oman mailan voi myös merkata esim. pelinumeroa vastaavalla tarralla tai muilla koristeilla, jotta sen erottaa toisten mailoista.

O = Omaksi iloksi

Salibandya voi harrastaa eri tasoilla. Lajia voi pelailla omaksi iloksi kivojen kavereiden kanssa ja pitää hauskaa. Kaikkien ei tarvitse pyrkiä huipulle, salibandy käy hyvin lajiksi silloinkin, jos haluaa vain pelailla ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

T = Taitopeli

Salibandyssa taito-ominaisuudet ovat tärkeämpiä kuin fyysisyys, joten laji sopii erityisen hyvin tytöille. Valtteja ovat mailatekniikka, ketteryys ja pelikäsitys. Näitä kaikkia voi jalostaa hyvällä harjoittelulla, joten menestymiseen ei tarvita niinkään tiettyä fyysistä ominaisuutta, vaan intoa treenailla kikat ja kuviot kuntoon.

Y = Ystävät

Tyttösalibandy on paljon muutakin kuin peli – lajin parista saa joukkueellisen kavereita! Joukkueen kanssa tulee vietettyä paljon aikaa treeneissä ja kentän ulkopuolella. Yhdessä kasvaminen ja ryhmässä toimiminen yhdistävät, niinpä joukkuekavereista kasvaa vuosien varrella hyviä ystäviä.