logo_tytot.pngTyttöjen Tekniikkataiturikisat 2011

Tyttöjen vuoden 2011 Tekniikkataiturikisat järjestetään lauantaina 5.11.2011 Messukeskuksessa Helsingissä. Kisat järjestetään naisten ja tyttöjen EFT-turnauksen yhteydessä, joka pelataan Lätkä&Säbä ja Sportexpo-messuilla. Tyttöjen vuoden 2011 Tekniikkataiturikisoissa on omat sarjat vuosina 1996, 1997, 1998, 1999, 2000 ja 2001 syntyneille tytöille, jokaisessa sarjassa 8 kilpailijaa pääsee kisaamaan yleisön edessä Messukeskuksessa.

Kisat suoritetaan salibandyn Taitoradalla

Tekniikkataiturikisoissa pelaajat mittaavat lajitaitojaan salibandyn taitoradalla, joka vaatii monipuolista mailan- ja pallonhallintaa. Lisätietoa taitoradasta löytyy Salibandyliiton nettisivuilta sekä Tyttösäbäsivujen Taitorata-sivulta. Tekniikkataiturikisojen tavoitteena on kannustaa junioreita harjoittelemaan omatoimisesti ja kehittämään lajitekniikkaansa. Kisatapahtumien lisäksi junioreita motivoidaan jatkuvaan harjoitteluun myös Tekniikkataituri Top 50 sivujen listauksella, johon valmentajat lähettävät pelaajien tuloksia ja maan 50 parhaimman pelaajan tulokset julkaistaan nettilistauksessa.

Joukkueen omien kisojen kautta mukaan Tekniikkataiturikisoihin

tekniikkataituri_2010.jpgSalibandyliitto toivoo, että kaikki C-E-ikäluokkien joukkueet järjestävät joukkueen omat Tekniikkataiturikisat harjoituksissa syyskuun loppupuolella tai lokakuun alussa. Näin joukkue on mukana viemässä viestiä pelaajille omatoimisen harjoittelun tärkeydestä. Kisojen jälkeen valmentajat lähettävät joukkueen tulokset Salibandyliittoon ja samalla joukkueen parhaat pelaajat saavat mahdollisuuden päästä mukaan Tekniikkataiturikisoihin.

Joukkueiden viimeinen tulosten ilmoittamispäivä on maanantai 10.10.2011, tulokset lähetetään osoitteeseen elina.enlund(at)salibandy.net. Tulokset lähetetään koontilomakkeella. Salibandyliitosta ilmoitetaan viikolla 41 ketkä pelaajat tuloksia lähettäneistä joukkueista pääsevät valtakunnallisiin Tekniikkataiturikisoihin 5.11.2011.

Ainutlaatuisia elämyksiä hienoissa puitteissa

Valtakunnallisiin Tekniikkataiturikisoihin pääseminen on pelaajalle palkinto hyvin tehdystä harjoittelusta - on kunnia päästä edustamaan omaa seuraa valtakunnallisessa kisassa. Tekniikkataiturikisoihin osallistutaan jo oman joukkueen treeneissä vedettävässä kisassa. Parhaiten harjoitelleet pelaajat pääsevät lisäksi osallistumaan valtakunnalliseen kisaan, jossa kisaillaan ainutlaatuisissa puitteissa messuilla. Tavoitteena on, että Messukeskuksen maaotteluyleisö näkee valtakunnan huiput ja pelaajat saavat uudenlaista haastetta kilpailutilanteessa sekä hienoja elämyksiä lajista!

k-rauta.pngK-Rauta on mukana tukemassa tyttöjen ja poikien Tekniikkataiturikisoja!

Lisätietoja tarvittaessa Salibandyliiton nuorisopäällikkö Kim Sällströmiltä (kim.sällström(at)salibandy.net)


Tekniikkataiturikisojen idea

Salibandyliitto käynnisti syksyllä 2010 hankkeen junioreiden kokonaisvaltaisen harjoittelun parantamiseksi. Kokonaisvaltaiseen harjoitteluun kuuluu olennaisena osana laadukas oheisharjoittelu sekä yksilötaidon parantaminen niin lajitaidossa kuin lajiliikkumisessakin. Kokonaisvaltaisesti harjoittelevan pelaajan harjoitusohjelmaan kuuluu joukkueharjoitusten lisäksi myös säännöllisiä omatoimisia harjoituksia.

Tekniikkakisat ja Kuukauden Kikka-videot kannustavat omatoimiseen lajiharjoitteluun

Pelaajien omatoimisen lajiharjoittelun lisäämiseksi Salibandyliitto lanseeraa kauden 2010-11 aikana junioreiden Tekniikkataiturikisat ja aloittaa Kuukauden Kikka-videoiden julkaisun. Tekniikkataiturikisoja järjestetään eri tasoilla, joista parhaat jatkavat eteenpäin. Ensimmäinen taso on joukkueiden harjoituksissa järjestettävät omat kisat, sitten kisataan alueellisesti Salibandyliiton toiminnallisilla alueilla ja viimeinen taso on kerran vuodessa järjestettävät valtakunnalliset Tekniikkataiturikisat. Tekniikkataiturikisoja järjestetään ikäluokkakohtaisesti C-E-junioreille.

Laijitaitoja mittaavien Tekniikkataiturikisojen lisäksi hankkeen myöhemmässä vaiheessa tulee myös fyysis-motorisia ominaisuuksia mittaava testi.

Taitorata mittaa lajitaitoja

Tekniikkataiturikisoissa pelaaja suorittaa Taitoradan, jossa on erilaisia lajitaitoa mittaavia elementtejä. Rataan sisältyy pallon kuljettamista, nostamista ilmaan ja haltuunottoa, syöttöjä kämmenellä ja rystyllä sekä laukauksia kämmenellä ja rystyllä. Taitoradan suorittaminen kestää noin 30-60 sekuntia eli suunnilleen saman verran kuin yksi vaihto kentällä.

Lue lisää Taitoradasta ja katso mallivideo sekä suoritusohjeet 


Ensimmäiset tyttöjunnujen Tekniikkataiturikisat MM2010-kisoissa

Historian ensimmäiset tyttöjen valtakunnalliset Tekniikkataiturikisat järjestettiin miesten MM-kisoissa sunnuntaina 5.12.2010. Tekniikkataiturikisat olivat osa Hartwall Areenalla järjestettävää nais- ja tyttösalibandyn tapahtumapäivää. Tyttöjen kisat vedettiin 5.12.2010 Areenalla pelattun Suomi-Kanada ottelun erätauoilla. 

Tulokset Tyttöjen Tekniikkataituri 2010-kisasta:

Ensimmäisen erätauon kilpailut

 

95-tytöt

96-tytöt

97-tytöt

1.

Tiia Lehikoinen, ÅIF

My Kippilä, SB-Pro

Veera Kauppi, Koovee

2.

Iina Siirilä, Tiikerit

Bianca Boman, ÅIF

Annika Hautojärvi, ÅIF

3.

Roosa Paanala, TiPa

Lydia Dahlberg, Indians

Salla Likovuori 97, SSV

Toisen erätauon kilpailut

 

98-tytöt

99-tytöt

00-tytöt

1.

Trine Sällström, SSV

Juulianna Sotala, Light Iron

Anni Salama, Light Iron

2.

Jenna Saario, FBC Turku

Marianne Viteli, Pirkat

Ellen Sortava, Light Iron

3.

Tea Heinonen, Light Iron

Michaela Tuominen, PSS

Maura Paajanen, M-Team

Kiitos osallistujille ja onnea kaikille palkituille!

tekniikkataituri_palkitut.jpg

Lisää kuvia Tapahtumapäivästä ja Tekniikkataiturikisoista Galleriassa: Kooste 1, Kooste 2 ja Kooste 3.