kuukaudenkikka.jpg

Salibandyliitto kannustaa junioreita lisäämään omatoimisen harjoittelun määrää ja laatua.

rannari.jpgKuukauden Kikka

Salibandyliitto on tuottanut seitsemän Kuukauden Kikka -videota, joissa jokaisessa pureudutaan yhteen henkilökohtaisen tekniikan osa-alueeseen.

Kuukauden Kikka-videot koostuvat kolmesta vaikeusasteesta. Ideana on, että pelaaja aloittaa harjoittelun ensimmäiseltä tasolta ja vähitellen ottaa mukaan myös vaikeampia 2- ja 3-tason harjoitteita taitojen karttuessa.

Ulkona, omassa huoneessa, kellarissa, hallilla...

Kuukauden Kikka videoissa esitellyt pallonhallintaharjoitteet on siinä mielessä loistavia omatoimisia harjoitteita, etteivät ne vaadi mitään muuta kuin mailan, pallon ja vähän tilaa. Pallonhalintaa voi harjoitella jopa kotona esim. eteisessä tai omassa huoneessa, kunhan katsoo ettei mitään rikkimenevää ole lähistöllä. Aurinkoisena päivänä voi myös ottaa mailan ja mailan ja pallon mukaan ulos - alustalla ei ole väliä eli pompottelu onnistuu hyvin vaikka seisoisi hangessa tai tossujen alla olisi hiekkaranta! Kuukauden kikka-videon tasoharjoitteita voi myös luonnollisesti tehdä hallilla vapailla kentillä tai valmentajat voivat ottaa niitä mukaan joukkueen lajitreeneihin.

Omatoimisesti tehtävien harjoitteiden ei tarvitse olla pitkiä, noin 10-15 minuutin harjoittelu päivittäin tai joka toinen päivä auttaa kehittämään taitoja. Voi esimerkiksi ottaa tavaksi vetää kikkatuokion aina heti kun tulee koulusta kotiin tai sitten sopia kaverin kanssa jonkun iltapäivän joka viikolle, jolloin lähtee yhdessä kikkailemaan hallille tai ulos. Tärkeintä on toistot eli mitä useammin harjoitteita tekee, sitä paremmaksi taidot kehittyvät!

Kuukauden Kikkavideo #7

Joulukuun kikkavideossa keskitytään syöttötaidon kehittämiseen. Kannusta kaverisi mukaan treenaamaan ja hio itsestäsi tarkkojen syöttöjen antaja!

Joulukuun kikkavideon tasot:
1. taso: harjoittele perussyöttöjä ja niiden tarkkuutta
2. taso: Tee nopea pyörähdys ja syöttö
3. taso: Vastaanota syöttö, vaihda suuntaa ja pistä pallo liikkeelle

Kuukauden Kikkavideo #6

Marraskuun kikkavidolla harjoitellaan harhauttamista. Videon opetuksena on vartalon painonsiirron omaksuminen.

Kuukauden Kikkavideo #5

Lokakuun videossa jatkuu syyskuussa aloitettu pallon haltuunotto ilmasta. Jotta ilmassa tulevan pallon saa hallitusti haltuun, täytyy jälleen muistaa pehmeä kosketus ja käsien jousto. Myös katseen täytyy olla pallossa, jotta pallon saa kesytettyä suoraan ilmasta.

Lokakuun kikkavideon tasot:
1-taso: Pallon kuoletus suoraan ilmasta kämmenelle tai rystylle
2-taso: Pallon nostaminen mailan yli vuoroin kämmenellä & rystyllä ja haltuunotto vuoroin kämmenellä & rystyllä
3-taso: Pallon kuolettaminen suoraan suoraan ilmasta ja liike välittömästi haltuunoton jälkeen
Extra: Kokeile nostoja erilaisten ja eri korkuisten esteiden yli

Kuukauden Kikkavideo #4

Syyskuun videossa harjoitellaan pallonhallintaa ilmassa. Jotta ilmassa tulevan pallon saa hallitusti haltuun, täytyy jälleen muistaa pehmeä kosketus ja käsien jousto. Myös katseen täytyy olla pallossa, jotta pallon saa kesytettyä suoraan ilmasta.

Syyskuun kikkavideon tasot:
1-taso: Pallon heittely seinään
2-taso: Pallon heittely seinään hallitusti yhdellä pompulla tai suoraan ilman pomppua
3-taso: Pallon heittely kaverin kanssa hallitusti haltuunottaen
Extra: Pallon heittely kaverin kanssa kahdella pallolla yhtä aikaa

Kuukauden Kikkavideo #3

Kolmas video vie pallonhallintaharjoittelun pidemmälle, joten jos huhtikuun videon kikat on kesän aikana harjoiteltu kuntoon, tulee uudessa videossa lisähaasteita. Jos taas Kikkavideot ovat vielä ennalta tuntemattomia, niin kannattaa aloittaa pallonhallintaharjoittelu huhtikuun videosta ja jatkaa sitten tähän uuteen videoon.

Elokuun pallonhallintavideon tasot:
1-taso: Leipominen lavan kärkeä käyttänen
2-taso: Jalkakikka
3-taso: Leipominen yhdellä jalalla

Kuukauden Kikkavideo #2

Pehmeä mailakosketus palloon on perusedellytys monen vaikeamman asian toteuttamiseen, joten jokaisen junnun perusharjoitteluun olisi hyvä sisältyä pehmeiden käsien hiomisen lisäksi myös pallonhallintaa kämmenellä ja rystyllä. Leiki pallon kanssa ja leivo sitä eri tavoin kämmenellä ja rystyllä. Voit vaikeuttaa harjoitteita nostamalla katseen hieman etuviistoon, jolloin näet vielä pallon mutta samalla näet mitä ympärilläsi tapahtuu.

Huhtikuun pallonhallintavideon tasot:
1-taso: Pallonhallinta kämmenellä ja rystyllä
2-taso: Kämmenen ja rystyn käyttö paikallaan
3-taso: Kämmenen ja rysyn käyttö liikkeessä
Extra: Kierrä tötsä ympäri vuoroin kämmenellä ja rystyllä

Kuukauden Kikkavideo #1

Pehmeä mailakosketus palloon on perusedellytys monen vaikeamman asian toteuttamiseen, joten jokaisen junnun perusharjoitteluun olisi hyvä sisältyä myös pehmeiden käsien hiomista. Pompottelu on oiva keino harjoitella mailakosketusta ja samalla myös silmä-käsi koordinaatio paranee, kun harjoitellaan liikkuvaan palloon osumista.

Maaliskuun pompotteluvideon tasot:
1-taso: Pallon nostaminen maasta ja pompottelu kämmenellä
2-taso: Pompottelu rystyllä
3-taso: Pompottelu pystyssä olevan lavan päällä
Extra: Kiepautuspompottelu