Annukka Virnes

"Oulu" vauhdissa Oilers-paidassa kaudella 2007-2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Syntymävuosi: 1980

Asuinpaikka: Hattula (Respect-toimialue Sisä-Suomi)

Oma urheilijan polku:
Aloitin "takapihapelaamisen" naapurin poikien kanssa jo ala-asteen ensimmäisillä luokilla. Pelasimme paljon eri pallopelejä mm. jalka- ja pesäpalloa sekä jääkiekkoa.

Siirryin kaverini houkuttelemana ensimmäistä kertaa paikalliseen naisten jääkiekkojoukkueeseen 12-vuotiaana. Takapihoilla pelaaminen jatkui siinä sivussa. Keräsimme myös ryhmän, jolla pelasimme salibandya koulujen saleissa.

Aloitin urheilulukion toisella paikkakunnalla ja halusin päästä jääkiekossa mahdollisimman pitkälle. Kaverini houkutteli minut kuitenkin mukaan tyttöjen salibandyharjoituksiin ja jäin "koukkuun" heti. Kahden lajin yhteen sovittaminen oli hankalaa ja luovuin jääkiekosta. Salibandyurani sai lisää kipinää ja voin sanoa, että en ole katunut päiväkään!

Seurat: Pöllöt SBT, Oulu (N 1-div. ja SM-sarja) OLS, Oulu (SM-sarja), Espoon Oilers (SM-sarja), HIFK (SM-sarja), VFT (SM-sarja), Tikkurilan Tiikerit (SM-sarja), Rönnby Tigers (Elitserien , Ruotsi), SC Classic (SM-sarja)

Ruotsin mestari vuonna 2007!Vasemmalla joukkuekaveri Karolina Widar. (kuva: pelaajan oma arkisto)

Mestareiden kelpaa tuulettaa!Oikealla joukkuekaveri Janna Ahonen. (kuva: pelaajan oma arkisto)

Maaottelut ja saavutukset salibandyssä: Maaotteluita 25 (8+3). 2 x MM-hopea, 4 x SM-kulta (Suomi), 1x SM-kulta (Ruotsi), 2x EC-hopea, 1x EC-pronssi.

Muut lajit ja saavutukset niissä:
Jääkiekko, tyttöjen MJ-leirityksiä.

Paras muisto salibandystä?
Isot saavutukset, pelimatkat ja ystävät.

Puolustus pitää. Kausi 2007-2008. (kuva: Elise Syrjälä)

Katsaus kentälle ennen ratkaisun tekoa. Kausi 2007-2008. (kuva: Elise Syrjälä)

"Oulu" ampumassa rankkaria Ruotsin finaalissa Globenissa vuonna 2007. "Oulu" on tunnettu kylmänviileistä rankkareistaan ja hän on urallaan ratkaissut useamman "ison" pelin omalla henkilökohtaisella taidollaan. (kuva: Magnus Neck)

Kapteenin keskittynyt ilme kaudella 2007 - 2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Espoon Oilersin paidassa kaudella 2007 - 2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Rönnbyn juhlaa Globenissa keväällä 2007. (kuva: Magnus Neck)