Haamuseivi: Finnkampen à la Koda

Torstai 10.2.2011 klo 15:42 - Koda

Vuoden Finnkampen pelattiin 5. helmikuuta Karlskronassa, Etelä-Ruotsissa. Turnauksen voitto meni Ruotsiin yhteislukemin 9-3. Otteluista voi tarkemmin lukea esimerkiksi täältä, täältä, täältä ja täältä. Itse kirjoitan pienimuotoisen matkakertomuksen siitä, miltä Finnkampenin miniturnaus näyttää ”ulkomaalaisen” silmin.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, maajoukkue

Haamuseivi: Poks, sanoi polvi. Naps, vastasi ristiside.

Tiistai 21.12.2010 - Haamuseivi

Henrik Quist, Sanna Tuominen, Katarina Tuominen, Sara Stålberg, Camilla Wahlström, Maria Jakobsson, Therese Andersson muunmuassa.

Mediasta on saanut lukea pitkin syksyä yhä useammista polvi-, erityisesti vakavista ristisidevammoista. Pelkästään tämän syksyn aikana Ruotsissa puhutaan valehtelematta kymmenistä polvivammoista liiga- ja ykkösdivaritasolla.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, Ruotsi

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 2

Tiistai 30.11.2010 - Haamuseivi

Suomalaiset ovat taktisesti lahjakkaampia. Jo junnuna opitaan joukkuepelaaminen ja vähintään kaksi-kolme eri pelitapaa. Ruotsalaiset junnut harjoittelevat laukauksia ja henkilökohtaista tekniikkaa. Ja eron huomaa.

Lue lisää »

13 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 1

Maanantai 29.11.2010 - Haamuseivi

Minkä takia tuntuu, että ruotsalaiset voittavat aina? Miksi Ruotsin liigaa sanotaan maailman kovatasoisimmaksi? Miksi ruotsalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä peleissä, vaikka fysiikkavalmennus on yksipuolista ja pelaajat ovat taktisesti heikommalla tasolla? Ja minkä ihmeen takia itse päädyin maahan, josta ei löydy kunnon salmiakkia tai ruisleipää, ja paikalliset saunoo uikkareissa (jos nyt saunaan ylipäätänsä uskaltautuu)?

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Koda, sä oot hullu! Ei kukaan voi nauttia tollasesta rääkistä!?

Torstai 18.11.2010 - Haamuseivi

Maalivahti. Toisina päivinä tuo kummallinen myyrän, hylkeen ja tiikerin sekoitus on kuin tiiliseinä. Toisina päivinä vuosituhannen tehokkain imuri kuuluisi Markantalon hyllylle kaulassaan lappu ”Markkinoiden johtava ykkönen!”.

Lue lisää »

36 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy