Haamuseivi: Finnkampen à la Koda

Torstai 10.2.2011 klo 15:42 - Koda

Vuoden Finnkampen pelattiin 5. helmikuuta Karlskronassa, Etelä-Ruotsissa. Turnauksen voitto meni Ruotsiin yhteislukemin 9-3. Otteluista voi tarkemmin lukea esimerkiksi täältä, täältä, täältä ja täältä. Itse kirjoitan pienimuotoisen matkakertomuksen siitä, miltä Finnkampenin miniturnaus näyttää ”ulkomaalaisen” silmin.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, maajoukkue

Haamuseivi: Poks, sanoi polvi. Naps, vastasi ristiside.

Tiistai 21.12.2010 - Haamuseivi

Henrik Quist, Sanna Tuominen, Katarina Tuominen, Sara Stålberg, Camilla Wahlström, Maria Jakobsson, Therese Andersson muunmuassa.

Mediasta on saanut lukea pitkin syksyä yhä useammista polvi-, erityisesti vakavista ristisidevammoista. Pelkästään tämän syksyn aikana Ruotsissa puhutaan valehtelematta kymmenistä polvivammoista liiga- ja ykkösdivaritasolla.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, Ruotsi

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 2

Tiistai 30.11.2010 - Haamuseivi

Suomalaiset ovat taktisesti lahjakkaampia. Jo junnuna opitaan joukkuepelaaminen ja vähintään kaksi-kolme eri pelitapaa. Ruotsalaiset junnut harjoittelevat laukauksia ja henkilökohtaista tekniikkaa. Ja eron huomaa.

Lue lisää »

13 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 1

Maanantai 29.11.2010 - Haamuseivi

Minkä takia tuntuu, että ruotsalaiset voittavat aina? Miksi Ruotsin liigaa sanotaan maailman kovatasoisimmaksi? Miksi ruotsalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä peleissä, vaikka fysiikkavalmennus on yksipuolista ja pelaajat ovat taktisesti heikommalla tasolla? Ja minkä ihmeen takia itse päädyin maahan, josta ei löydy kunnon salmiakkia tai ruisleipää, ja paikalliset saunoo uikkareissa (jos nyt saunaan ylipäätänsä uskaltautuu)?

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Koda, sä oot hullu! Ei kukaan voi nauttia tollasesta rääkistä!?

Torstai 18.11.2010 - Haamuseivi

Maalivahti. Toisina päivinä tuo kummallinen myyrän, hylkeen ja tiikerin sekoitus on kuin tiiliseinä. Toisina päivinä vuosituhannen tehokkain imuri kuuluisi Markantalon hyllylle kaulassaan lappu ”Markkinoiden johtava ykkönen!”.

Lue lisää »

36 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Reissublogi: Pelinaisen arkea reissun päältä

Lauantai 6.11.2010 - Liina Lehtinen, Classic Tytöt SM

Classicin tyttöjen SM-joukkue kävi Pohjoisen turneella 23.-24.10, tässä vähän tarinaa matkan päältä..

Pelireissu Oulun kautta Kuusamoon alkoi lauantaiaamuna neljältä Tampereen Tenniskeskukselta. Kohmeiset junnut valuivat unisina ulos lämmitetyistä henkilöautoistaan, laittoivat bäginsä bussin varastotilaan ja kiiruhtivat varaamaan itselleen hyvän paikan. Kaikki jatkoivat vielä uniaan muutaman tunnin, mutta viimeisen ABC-pysähdyksen ja siellä nautitun aamupalan jälkeen ilmassa alkoi olla jo pientä kipinöintiä ja katseet suunnattiin kohti kello 12 alkavaa peliä. Valkku Jouni Kulmala tuli pitämään pelipalaverin bussin takaosaan ja kuviot alkoivat olla selvät.

Noin seitsemän tunnin matkustamisen jälkeen olimme perillä Oulun urheilutalolla. Kävimme haukkaamassa raitista ilmaa ja suoritimme muutkin peliä edeltävät rituaalit. Matka painoi vielä hiukan kaikilla, mutta pääsimme hyvin peliin mukaan. Taistelimme, mutta lopputuloksena oli niukka 3-2 tappio. Soinisen Iida sai pelin loppupuolella mailan lavasta silmäkulmaansa/-luomeensa joten kävimme pikku visiitillä myös Oulun sairaalassa, ennen kuin matka jatkui kohti Kuusamoa. Pohjoisen reissuilla on ennenkin käyty lääkäriä tapaamassa, joten toivomme, ettei tästä synny perinnettä.

Katsastimme jälleen yhden ABC-liikennemyymälän  ja sen tarjoamat ateriat, ja massut täynnä oli taas mukava matkustaa. Koko lössimme alkoi olla jo aika väsynyt pitkän päivän jälkeen, ja sen huomasi läpästä, jota heitimme. Moniosaajamme ja joukkueenjohtajamme Ilkka Alila todisti jälleen kykynsä ja laittoi Ice Agen pyörimään bussin TV:stä innokkaiden pelaajien pyynnöstä ja perillä Kuusamossa hän kattoi vielä Sokos hotel Kuusamon huoneeseen 207 A pikku iltapalaravintelinkin. Loppuilta oli lähinnä hengailua ja venyttelyä tatamimatolla.

sm_classic.jpg

Reissun yksi kohokodista pelien lisäksi oli tietysti hotelliaamiainen, jonka kaikki hyödynsivät perin pohjin. Luovutimme hotellihuoneet ennen kahtatoista ja pidimme pelipalaverin tatamimattohuoneessa. Fiilikset olivat aika hyvät, nyt kun ainakin suurin osa porukasta oli saanut kunnon yöunet nukuttua.

Kuusamon tropiikki oli yhtä tropiikkinen kuin aina ennenkin, vaikka lumi oli jo maassa. Kylpyläihmiset tapittivat tiiviisti kun suuntasimme kohti pukukoppiamme, joka oikeastaan oli jonkin sortin liikuntavälinevarasto. Me emme välittäneet pikkujutuista, vaan palaveerasimme rauhassa ja otimme alkulämmön. Peli sujui hienosti ja otimme mukavan 1-7 voiton Pakasta. Tuumasimme, että olimme saaneet peliin vielä uudenlaista puhtia kirkkaan pinkeistä pelipaidoistamme, ja voiton myötä kotimatka lyheni puolella.

Kotimatkalla ohjelmaan sisältyi Ice Age:n jatko-osa sekä ”kotitekoinen” biisikärpänen. Biisimestarina toimi Hoikkalan Tiia, eli hän laittoi eri iPodeista soimaan jonkun biisin ja vuorossa olleen ryhmän jonkun jäsenen täytyi jatkaa laulua keskeytyneestä kohdasta. Viattomana alkanut pelimme kuitenkin sai meidät sääntökirjan puuttuessa ottamaan kaiken hiukan liian vakavasti (kilpailuhenkisiä kun luonnollisesti olemme), joten keskeytimme pelin ennen mestaruustaistoja, ja seuraavana ojelmassa oli vapaata lauleskelua. Noin kolmelta yöllä saavuimme takaisin Tenniskeskukselle taas muutamaa kokemusta ja Apsia rikkaampina.

Linkkivinkit:
Tyttösalibandy.fi: Tyttöjen SM-sarjassa vauhdikas viikonloppu
Classic: Classicin Tyttöjen SM-joukkueen sivut

Arkistokuva: Tuula Heino-Kyllönen

1 kommentti . Avainsanat: Salibandy, tytöt, tyttösalibandy, SC Classic, Tyttöjen SM-sarja, Tytöt SM

Läpisyöttöjä: Lajin kasvupotentiaali pikkutytöissä

Keskiviikko 6.10.2010 - Läpisyöttöjä

Suomen Salibandyliitto juhlii tänä vuonna neljännesvuosisataista taivaltaan. Lajin hieno kasvutarina hakee vertaistaan. Valtakunnassa siis kaikki hyvin. Vai onko sittenkään? Riippuu siitä mistä näkövinkkelistä asiaa kaiken juhlahumun keskellä tarkastelee. Tyttösalibandyn näkökulmasta asiaa tarkastellessa huomaa, että paljon on vielä tehtävissä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Läpisyöttöjä, tytöt, salibandy, tyttösalibandy, kolumni, urheilu

Läpisyöttöjä: Valmentamisen sietämätön mukavuus

Torstai 16.9.2010 - Läpisyöttöjä

Junnuvalmentajalle tulee kauden aikana hetkiä, jolloin valmentamisen mielekkyys on vähintään kyseenalaista, hetkiä jolloin vapaa-ajan viettäminen jollakin muulla tavalla tuntuisi paitsi helpommalta myös järkevämmältä:

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Läpisyöttöjä, tytöt, salibandy, tyttösalibandy, kolumni, urheilu