Osa 8: Cirillan Talenttileirin päiväkirja

Keskiviikko 6.8.2014 - Cirilla Mäkelä

Säbäsaarojen Cirilla Mäkelä valittiin 2000-2001 syntyneiden Talenttileirille, joka pidettiin Eerikkilässä 29.7 - 2.8.2014. Tyttösalibandy.fi pyysi Cirillaa pitämään leiriltä päiväkirjaa ja kertomaan mitä kaikkea leiripäiviin mahtuu!

Moi!

Oon nyt siis vihdoin täällä talenttileirillä ja kirjottelen vähän päiväkirjan tyylistä tekstiä jokaiselta päivältä. :)

Ti 29.7

Tultiin tänään tänne leirille mun kaverin Emilian kanssa. Mentiin vaa ilmottautuun ja samalla sit saatiin huone jonne vietiin kamat. Meidän huoneeseen tuli vielä kaks tyttöö meidän lisäks. :) Sitten mentiin ohjelman mukaan fudishallille ja siellä vaan jaettiin kaikki pelaajat neljään eri joukkueeseen, tutustuttiin vähän omaan joukkueeseen ja pian jo alettiin treenaamaan ja pelailemaan. Tänään ei tapahtunut oikeen mitään ihmeellistä tää oli ehkä enemmänkin vaan tutustumista Eerikkilään ja muihin pelaajiin. :)

Ke 30.7

Tänään olikin sit aika aikainen herätys aamulenkille ja aamupalalle, mutta siitä huolimatta olin tosi hyvällä fiiliksellä lähössä harjotteleen!
Tänään oli myös oheisten ja norm. lajin lisäksi sellainen lajitaitoharjoitus, jossa oli 6 eri pistettä. Esim. Pomputtelua, vetoja ja pujottelukisoja. Se oli tosi hauskaa! Illan pelien jälkeen oltiinki kaikki aika väsyneitä pitkän päivän jälkeen... :Dcirilla_jasminsaario.jpg

To 31.7

Noniin! Tää päivä olikin sit vähän erilainen. Ensin aamupäivällä oli ihan normaalia harjoittelua ja pelailua, mutta niiden jälkeen mentiinki pelaamaan norsufudista ja beach volleyta! :) Se oli kans tosi hauskaa (varsinkin kun kukaan ei osannu yhtään ja pallot lenteli minne sattuu :D).
Näiden lajien jälkeen meille oli varattu vielä sauna ja uinti. Siellä sitten uitiin, syötiin iltapalaa ja sen jälkeen kohti omia huoneita.

Pe 1.8

Tässä vaiheessa leiriä kaikki tunsi jo niin hyvin toisensa, että kaikki tehtiin vaan porukassa ja hauskaa oli!
Tänään meillä oli myös muuta lajia kuin säbää. Meillä oli korista ja futista. Se oli sellasta rentoa hauskanpitoa vaan muiden kanssa. :)
Illan pelien jälkeen johtava joukkue (sininen) sai valita vastuksen huomisiin välieriin, joita kaikki varmasti odotti hulluna!

La 2.8

Huh huh! Viimenen päivä! Ei muutakun aamulenkin, aamupalan ja huoneiden luovutusten jälkeen pelaamaan välieriä. Itseä ainaki jännitti ihan hulluna, vaikka eihän tietenkään tällasia leiripelejä tarvi liian tosissaan ottaa. :) Me pelattiin ensin punaisia vastaan ja se päättyi tiukasti rankkareilla meidän voitoksi! Sitten odottikin jo finaali seuraavaksi. Finaali oli kyllä myös toosi tiukka ja sekin päättyi lopulta rankkareilla meille! Kultaa siis, wuhuu! :)
Tiukkojen pelien jälkeen leiri oli loppuhetkillä, mutta vielä oli palkintojen jaot ja tietty heippojen sanomiset kavereille.
Itse oon kyllä tosi hyvällä fiiliksellä leirin jäljiltä. Ihan huippua oli ! Sain vielä kaiken hyvän lisäksi AllStars hyökkääjän palkinnon. :)
Eli tässä oli vähän tekstiä millaista on talenttileirillä. Kannattaa ehdottomasti hakea jos epäröit!

Iso kiitos myös kaikille leirin vetäjille ja pelaajille!

-Cirilla-

valkoiset_0001.jpg


Kuvat: Cirilla Mäkelän omia leirikuvia. Yläkuvassa vasemmalla Cirilla ja vieressä toinen AllStars-pelaaja Jasmin Saario. Alakuvassa valkoisten voitokas joukkue ryhmäkuvassa!


Lisää kuvia Talenttileirien tunnelmista löydät TÄÄLTÄ (Talenttileirien Instagram) Kyseiseltä sivulta löytyy myös Cirillan tyylikäs rankkarisuoritus!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: säbäsaarat, talenttileirit, salibandy, tyttösäbä, tyttösalibandy, salibandyleirit, kesä

Osa 7: Ellinooran ja Miljan kuulumisia!

Torstai 24.4.2014 klo 23:54

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa voit lueskella tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Kurkkaa SäbäSaaroihin kuuluvan Ellinoora Huotarin ja Milja Saarikosken tuoreet kuulumiset!


Moikka! 
ellinoora_huotari.jpg

Kausi meni hyvin ja oon ihan tyytyväinen joukkueitten ja myös omaa tekemiseen!

B-tyttöje sarjassa pelattii eka alempaa jatkosarjaa ja sit voitettii se lohko ja päästii jatkopeleihi joista sit vielä sm-karsintoihi ! Parannettii kokoaja omaa peliä ja kehityttii joukkueena mut karsinnoissa se ei enää riittäny, ku vastustajat oli jo nii kovia. 
Naiste sarjassa pelataa 1.divarissa, jossa sijoituttii neljänneks ! Koko kausi meni melkee yliodotusten, vaikka pien repsahdus tossa joulukuussa sattuki :D. 
Pääsin myös pelaamaa muutaman pelin liigassa Nst: n mukana mistä jäi kuiteki vielä vähä ailahtelevat fiilikset, mut hieno kokemus oli silti ! Loppuje lopuks kuiteki hyvät fiilikset koko kaudesta !

Kesällä on tiedossa ainaki talenttileiri ja toivottavasti myös pohjolaleiri ! 
Sillo luvassa on myös kovaa reeniä ja paljo hikoilua eli siis bueno kesä tulos.

Ens kaudesta ei oo kauheesti viel tietoo, että isoja päätöksiä tulossa, mut pelit jatkuu jokatapauksessa !

Hyvää kesää kaikille :)


milja_saarikoski_uudempi.jpgMoikka!

Nyt on tämä kausi paketissa. On ollut muutosten kausi. 7½ kautta pelasin SB-Pro:ssa, mutta halusin kokeilla jotain uutta ja siirryin Tapanilan Erään kesken kauden. Se oli vaikea ja iso päätös varsinkin kun on ystävystynyt monen kanssa kausien aikana. Mutta onneksi ystävyys ei katso seuraa:).

Erässä pelattiin C-tytöissä loppukausi nousujohteisesti ja palkintona oli playoffit, jossa PSS oli tällä kertaa parempi. Kuudennesta sijasta ollaan kuitenkin ylpeitä:).

Erässä pääsin myös pelaamaan B-tyttöjen SM-sarjaa, josta sain lisämotivaatiota treenaamiseen. Sielläkin pelit meni nousujohteisesti vaikkakin se ei ihan riittänyt playoffeihin asti. Sarjapaikka saatiin kuitenkin pidettyä. Kohta aletaan treenaamaan ens kautta varten uuden valmennustiimin kanssa. Odotukset on korkeella ja hymy huulilla!:)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Osa 6: Venlan kuulumisia!

Tiistai 8.4.2014 klo 18:02

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa voit lueskella tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Kurkkaa SäbäSaaroihin kuuluvan Venla Huotilan tuoreet kuulumiset!venla_huotila.jpg

Moiksuu!!

Pelasin viime kauden siis D- ja C-tytöissä molemmissa. C-tyttöjen kanssa meni aluesarja tosi hyvin ja päästiin siitä sit jatkaan ylempään jatkosarjaan! Mua itteeni syksyllä vähän koeteltiin. C-tyttöjen toisiks viimesessä aluesarjan turnauksessa vasen polvi sai vähä liian kovaa osumaa ja sen jälkeen olinki sit liikuntakiellossa ja kävelin kepeillä.

Sit pääsin taas vauhtiin ja kerkesin reenata ja pelata hyviä pelejä, kunnes tuli hirvee flunssa kierre... Maaliskuun ajan oon rampannu eri lääkäreissä ja kokeissa, joissa on etsitty syytä tähän.. Lääkärin viimeisin arvio on, että taustalla olis ylikunto.

Nyt ei auta muu, kun suunnata katseet kesään ja uuteen kauteen:) ..tietysti hyvin oppineena viimekauden ei-niin-kivoista tapahtumista!

Loppukeväältä ja kesältä ootan, että pääsisin täyspainotteisesti reenaan:) sit kovaa reenii ja lisää uusia haasteita + tietty aurinkoo ja hellettä !! :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Osa 5: Cirillan kuulumisia!

Sunnuntai 6.4.2014 klo 19:56

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa tullaan esittelemään SäbäSaarat tarkemmin ja jatkossa myös kertomaan tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Ohessa SäbäSaaroihin kuuluvan Cirilla Mäkelän tuoreita kuulumisia!cirilla_makela.jpg

Moikka!

Tässä on nyt pelailtu C-tyttöjen sekä D-tyttöjen aluesarjat päätökseen. Molemmissa sarjoissa yletyttiin tosi hyville sijoille. :) C-tyttöjen sarjassa oltiin toisia ja D-tyttöjen kanssa päästiin ihan kultamitaleille! Kovat oli kyllä pelit.. 

Elikkä tää kevät on mennyt ihan mahtavasti. Treeneissäkin on ollut joka kerta tosi kivaa ja oon saanu myös todella ihania uusia ystäviäkin!


Sain tuossa vähän aikaa sitten viestin, että pääsen Talenttileirille. Oon nyt jo toista kertaa menossa Talentille ja viime kertakin oli tosi mukava, joten odotettavissa on taas upea reissu. :) Sitten pitkän odotuksen jälkeen sain myös kutsun Pikkupohjolaleirille ja se on musta ihan mahtavaa! En malta edes odottaa kaikkia nuita kivoja leirejä!

Sitten vaan odottamaan kivoja leirejä ja kesää! Kesältä osaan odottaa kovaa treenausta ja oppimista.

Cirillan pelaajakortti (OFBC:n kotisivut)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: säbäsaarat, tyttösalibandy, mm-kisat, Tampere

Osa 4: Matkalla kohti Tampereen MM-kotikisoja 2015: SäbäSaarat!

Perjantai 24.1.2014 klo 21:28

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa tullaan esittelemään SäbäSaarat tarkemmin ja jatkossa myös kertomaan tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Tällä kertaa esittelyssä Venla Huotila Vesilahdelta ja PSS:n Jonna Uljua Porvoosta!VENLA HUOTILAvenla_huotila.jpg

Syntymävuosi: 2000

Seura: Koovee

Paikkakunta: Vesilahti

Kätisyys: left

Pelipaikka: Puolustaja, joskus sentteri

Idoli: Niklas Jihde, Tomas Sladky ja Mikko Kohonen

Omatoiminen treeni: Lenkkeily ja spinningtunnit

Lempisäbäkikka: Valmentaja on sanonu et kauhee kikkailu + yksin yrittäminen = pallon menetys....

Säbämuisto: Kun mun eno pelas AIK:ssa ja oltiin kattomassa ja kannustamassa ne Euroopan mestareiks vuonna 2008. Huikeeta on ollu myös MM-finaaleissa täpötäydessä Globenissa vuonna 2006 ja 2011 Hartwall Areenalla.

Motto: Virheistä oppii ja kertaus on opintojen äiti

Milloin aloitit: Keväällä 2009

Miten/miksi aloitit: Syntymästä asti salibandya seuranneena aloin haluta itekki kentälle pelaamaan ja keväällä 2009 Ilves perusti tyttöjen kerhoporukan, jossa pelasin kevään ajan. Sitten siirryin Kooveen joukkuetoimintaan. 2012-13 kauden pelasin Ilveksen tytöissä, josta taas palasin Kooveen riveihin

Terkut muille tyttöpelaajille: Onnittelut näin hyvän lajin valinnasta! Mutta muistetaanhan ottaa myös uusia salibandysta kiinnostuneita innolla mukaan lajin pariin!

Venlan pelaajakortti (Kooveen kotisivut)

JONNA ULJUAjonna_uljua.jpg

Syntymävuosi: 2000

Seura: PSS

Paikkakunta: Porvoo

Kätisyys: Left

Pelipaikka: Hyökkääjä

Idoli: Henna Uljua

Omatoiminen treeni: lenkkeily

Säbämuisto: niit on tosi monii, mut ainaki SM-pronssi 2012

Milloin aloitit pelaamisen: 2006

Miten/miksi aloitit: vanhemmat ilmotti mut PSS:n harkkoihin

Jonnan pelaajakortti (PSS:n kotisivut)


Jonnan kuulumisia: "Mulla on lähteny kausi aika hyvin käyntiin. Oon mun mielestä kehittynyt aika paljon viime kaudesta ja nyt on pelaamisen intoa paljon enemmän.
Treeneissä menee myös paremmin ja pelit menee tosi hyvin. Pelejä meil on ollu nyt jo aika paljon ja ihan hyvin ne on menny, häviöitä ja voittoja on tullu (:
Oon oppinu omasta mielestä kentällä monia asioita, mut jos nyt pitäis sanoa yksi, nii sanoisin että suojaaminen on paljon parempaa kuin viime kaudella ja muutenkin parantunut"


Pelaajien kuvat: joukkueiden omat kotisivut/pelaajien omat arkistot

1 kommentti . Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Osa 3: Matkalla kohti Tampereen MM-kotikisoja 2015: SäbäSaarat!

Perjantai 22.11.2013

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa tullaan esittelemään SäbäSaarat tarkemmin ja jatkossa myös kertomaan tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Tällä kertaa esittelyssä Ellinoora Huotari Mikkelistä sekä Aino Lahti Tampereelta!

ELLINOORA HUOTARIellinoora_huotari.jpg

Syntymävuosi: 1997

Seura: Mikkelin Hatsina

Paikkakunta: Mikkeli, Anttola

Kätisyys: left

Pelipaikka: hyökkääjä

Idoli: Tero Tiitu

Omatoiminen: Säbähöntsäilyä kavereitten kaa!

Lempisäbäkikka: Puikot

Säbämuisto: No niitä on kyllä paljon!Otetaan vaikka toi 1.divisioonan pistepörssin voitto.

Motto: Tee aina parhaasi

Milloin ja miksi aloitit pelaamisen: Aloitin viisi vuotta sitten. Pelailin eka kaikissa kerhoissa ja kavereitten kaa ja sit säbä rupes tuntuu niin mukavalta että aloitin pelaamaan sarjassa.

Tutustu Ellinooran joukkueen Mikkelin Hatsinan kotisivuihin TÄÄLLÄ!


AINO LAHTIaino_lahti.jpg

Syntymävuosi: 2000

Seura: Tampereen Koovee

Kätisyys: Right

Pelipaikka: Keskushyökkääjä

Idoli: Mikko Kohonen

Omatoiminen treeni: Yleensä lenkkeilyä

Lempisäbäkikka: Pallon nosto vastustajan lavan yli

Paras säbämuisto: HFC 2013 (Helsinki Floorball Cup)

Motto: Ole oma itsesi!

Milloin ja miksi aloitit pelaamaan: Aloitin vuonna 2009. Aloin isosiskoni ohella pelailemaan säbää.

Ainon pelaajakortit löydät oheisista linkeistä: C-tyttöjen pelaajakortti ja D-tyttöjen pelaajakortti.


Pelaajien kuvat: joukkueiden omat kotisivut

1 kommentti . Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Osa 2: Matkalla kohti Tampereen MM-kotikisoja 2015: SäbäSaarat!

Lauantai 16.11.2013 klo 21:29

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa tullaan esittelemään SäbäSaarat tarkemmin ja jatkossa myös kertomaan tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Tällä kertaa esittelyssä Cirilla Mäkelä Oulusta ja Sofiina Sutinen Seinäjoelta!


CIRILLA MÄKELÄcirilla_makela.jpg

Syntymävuosi: 2000

Seura:
OFBC

Paikkakunta:
Oulu

Kätisyys:
Left

Pelipaikka:
Laitahyökkääjä

Idoli:
Mika Kohonen

Omatoiminen:
Pallon pomputtelu kotona, kavereiden/sisarusten kanssa pelaaminen ulkona

Lempisäbäkikka:
Toisen pelaajan ohittaminen laidan kautta

Säbämuisto:
Ensimmäinen SM-sarjapaikka, talenttileiri ja ensimmäisestä Tampere turnauksesta hopeaa

Motto:
Aina viimeiseen pillin vihellykseen asti!

Terkut tyttöpelaajille:
Salibandy on todella kiva laji, jota kannattaa harrastaa. Lajin mukana saa todella kivoja muistoja ja kokemuksia!:) Harrastuksen parissa saa myös paljon uusia ystäviä.

Cirillan pelaajakortin löydät OFBC:n sivuiltaSOFIINA SUTINENsofiina_sutinen.jpg

Syntymävuosi:2001

Seura:
FBC Remix,Isokyrö

Kotipaikkakunta:
Seinäjoki

Kätisyys:
oikea

Pelipaikka:
hyökkääjä

Idoli:
Mikko Kohonen

Omatoiminen treeni:
lenkki ja lihaskunto

Säbämuisto:
eka maali

Motto:
periksi ei anneta!

Terkut tyttöpelaajille:
Harjoitelkaa hyvin,niin pääsette pitkälle

Milloin aloitit:
Vuonna 2012

Miten/Miksi:
Kaverin mukana

Täältä löydät Sofiinan joukkueen kotisivut (FBC Remix)


Pelaajien kuvat: joukkueiden omat kotisivut


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Osa 1: Matkalla kohti Tampereen MM-kotikisoja 2015: SäbäSaarat!

Tiistai 5.11.2013

Matkalla kohti MM-kotikisoja tyttösäbäsivuilla pyydettiin ilmiantamaan salibandysta eläviä tyttöjunioreita. Ilmiantoja kertyikin ihan mukavasti ja näistä saatiin koottua joukko nimeltä SäbäSaarat! Tyttösäbäblogissa tullaan esittelemään SäbäSaarat tarkemmin ja jatkossa myös kertomaan tyttöjen kuulumisia matkalla kohti Tampereen vuonna 2015 järjestettäviä naisten MM-kotikisoja!

Tällä kertaa esittelyssä Nina Korpi-Kokko ja Milja Saarikoski!

NINA KORPI-KOKKOninakorpikokko_mteam.jpg

Syntymävuosi: 1999

Seura: M-Team

Paikkakunta: Helsinki

Kätisyys: left

Pelipaikka: hyökkääjä

Omatoiminen treeni: lenkkeily ja pelailu

Säbämuisto: monia, esim ruotsin pelireissut ja ensimmäinen maali b:n sm sarjassa

Milloin aloitit? vuonna 2007

Miten/miksi? vanhemmat ilmoittivat sählykerhoon

Ninan pelaajakortin löydät M-Teamin kotisivuilta

MILJA SAARIKOSKImilja_saarikoski_sbpro.jpg

Syntymävuosi: 1999

Seura: Tapanilan Erä (alkukausi 2013 SB Pro)

Paikkakunta: Nurmijärvi

Kätisyys: Left

Pelipaikka: Hyökkääjä

Omatoiminen treeni: Palloilu pikkuveljen kanssa

Säbämuisto: Prague games turnaus 2013

Milloin aloitit: 2006

Miten/miksi?: Olin kiinnostunut säbästä

Miljan pelaajakortin löydät SB Pron sivuiltaPelaajien kuvat: joukkueiden omat kotisivut


Tsekkaa vielä Matkalla kohti MM-kisoja 2015 - video!

 

1 kommentti . Avainsanat: Tampere, MM-kisat, SäbäSaarat, tyttösalibandy

Läpisyöttöjä: Kehittyvätkö pelaajasi?

Maanantai 26.3.2012 klo 19:00

Juniorivalmennuksessa keskiössä on, tai ainakin tulisi olla, pelaajien kehittäminen. Kuinka moni tyttösäbävalmentaja kuitenkaan seuraa systemaattisesti tämän keskeisimmän ”tulostavoitteensa” toteutumista? Onko pelaajien taidon ja fyysisten ominaisuuksien testaaminen ja tämän tiedon hyödyntäminen valmennuksessa arkipäivää tyttösalibandyssa? Perustuuko valmentajien käsitys siitä miten heidän pelaajien taito ja fysiikka kehittyvät ja millä tasolla se on suhteessa muihin samanikäisiin pelaajiin faktoihin vai fiktioon? Onko tulostaulu ja sarjataulukko ainoa ja riittävä mittari kehittymisen seurantaan?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Läpisyöttöjä, salibandy, tyttösalibandy, valmennus, testaaminen, huippu-urheilu, kehittymisen seuranta

Läpisyöttöjä: Tärkeintä on rakkaus lajiin

Torstai 29.9.2011 klo 9:00

Huippu-urheilun näkökulmasta junioriurheilun keskeisiä kysymyksiä ovat, miten tunnistetaan potentiaaliset huippu-urheilijat ja miten tuetaan parhaiten heidän kehittymistä ja kasvua huippu-urheilijaksi. Potentiaalisten huippujen tunnistaminen on erittäin haastava tehtävä. Näkemyksiä asiasta taitaa olla yleensä enemmän kuin näkemysten esittäjiä. Eikä taida olla sellaista talenttileiri- tai maajoukkuevalintaa, joka ei aiheuttaisi pauketta ja parranpärinää jossain päin valtakuntaa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Läpisyöttöjä, salibandy, tyttösalibandy, valmennus, lahjakkuus, huippu-urheilu

Haamuseivi: Kolme yötä alkuun on...

Keskiviikko 21.9.2011 klo 21:39 - Haamuseivi

… laskin aivan itse sen, kun näin pallon reikäisen!

St. Gallen 22.4.2011 Ruotsi-Suomi 4-4, rangaistuslaukaukset 1-2

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: tyttösalibandy, maalivahti, kesä, salibandy

Haamuseivi: Akkasählyä

Sunnuntai 22.5.2011 klo 23:58 - Haamuseivi

Miksi naissalibandy on niin aliarvostettua?  Miksi miesten liigapeleissä käy huomattavasti enemmän katsojia ja miessalibandyn näkyvyys mediassa on n. 100% suurempaa? Miksi miesten on huomattavasti helpompi saada rahakkaita sponsorisopimuksia (tai sponsoreita ylipäätänsä)? Miksi miessalibandy koetaan arvokkaampana kuin naissalibandy? Mikä tekee naisista huonompia urheilijoita ja naissalibandystä akkasählyä?

Lue lisää »

43 kommenttia . Avainsanat: salibandy, tyttösalibandy, Ruotsi, haamuseivi, maajoukkue

Läpisyöttöjä: Kunnioita peliä

Keskiviikko 16.2.2011 klo 9:00

Urheilun ja myös salibandyn syvin olemus on paremmuuden mittaaminen. Osa urheilun hienoutta onkin voittojen ja tappioiden tuomat tunnetilat. Joskus häviäminen ottaa erityisen koville. Näissä tilanteissa on kuitenkin hyvä muistaa pelin kunnioittamisen keskeinen osa: kunnioita tulosta.  

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Läpisyöttöjä, salibandy, tyttösalibandy, kolumni, valmennus, tuomarit, urheilu

Haamuseivi: Finnkampen à la Koda

Torstai 10.2.2011 klo 15:42 - Koda

Vuoden Finnkampen pelattiin 5. helmikuuta Karlskronassa, Etelä-Ruotsissa. Turnauksen voitto meni Ruotsiin yhteislukemin 9-3. Otteluista voi tarkemmin lukea esimerkiksi täältä, täältä, täältä ja täältä. Itse kirjoitan pienimuotoisen matkakertomuksen siitä, miltä Finnkampenin miniturnaus näyttää ”ulkomaalaisen” silmin.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, maajoukkue

Läpisyöttöjä: Paperinpyörittäjiä vai valmentajia?

Keskiviikko 12.1.2011 klo 9:00

"Pistää miettimään, että jos yhtä peliä ei saada siirrettyä gaalan takia, niin mitenköhän maailmanmestaruus osataan muuten hyödyntää", totesi maailmanmestari Tero Tiitu tiistain Hesarissa. Tiitun aiheellinen vuodatus pani miettimään kysymystä. Miten Salibandyliitto osaa hyödyntää MM-kisojen ja maailmanmestaruuden tuoman näkyvyyden? Mihin Salibandyliitto aikoo kisoista tulleet, lajin mittakaavassa varsin suuret, tuotot kohdistaa?    

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Läpisyöttöjä, salibandy, tyttösalibandy, kolumni, valmennus, urheilu

Haamuseivi: Poks, sanoi polvi. Naps, vastasi ristiside.

Tiistai 21.12.2010 - Haamuseivi

Henrik Quist, Sanna Tuominen, Katarina Tuominen, Sara Stålberg, Camilla Wahlström, Maria Jakobsson, Therese Andersson muunmuassa.

Mediasta on saanut lukea pitkin syksyä yhä useammista polvi-, erityisesti vakavista ristisidevammoista. Pelkästään tämän syksyn aikana Ruotsissa puhutaan valehtelematta kymmenistä polvivammoista liiga- ja ykkösdivaritasolla.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy, Ruotsi

Läpisyöttöjä: Todellisen pelurin tunnistaa syöttötaidosta

Torstai 9.12.2010

Jäätävät veivit ja raudanlujat ylänurkkalaukaukset ovat varma tie otsikoihin ja videokoosteisiin. Pallonkäsittely- tai maalintekotaitojen merkitystä salibandyssä ei ole luonnollisesti pienintäkään syytä vähätellä. Todellinen pelurin merkki on kuitenkin syöttötaito. Ymmärretäänkö syöttötaidon merkitys kuitenkaan nykyisellään riittävästi salibandyvalmennuksessa?

Lue lisää »

21 kommenttia . Avainsanat: Läpisyöttöjä, salibandy, tyttösalibandy, kolumni, valmennus, urheilu

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 2

Tiistai 30.11.2010 - Haamuseivi

Suomalaiset ovat taktisesti lahjakkaampia. Jo junnuna opitaan joukkuepelaaminen ja vähintään kaksi-kolme eri pelitapaa. Ruotsalaiset junnut harjoittelevat laukauksia ja henkilökohtaista tekniikkaa. Ja eron huomaa.

Lue lisää »

13 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Tuurilla vai työllä ansaittu voitto? Osa 1

Maanantai 29.11.2010 - Haamuseivi

Minkä takia tuntuu, että ruotsalaiset voittavat aina? Miksi Ruotsin liigaa sanotaan maailman kovatasoisimmaksi? Miksi ruotsalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä peleissä, vaikka fysiikkavalmennus on yksipuolista ja pelaajat ovat taktisesti heikommalla tasolla? Ja minkä ihmeen takia itse päädyin maahan, josta ei löydy kunnon salmiakkia tai ruisleipää, ja paikalliset saunoo uikkareissa (jos nyt saunaan ylipäätänsä uskaltautuu)?

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Haamuseivi: Koda, sä oot hullu! Ei kukaan voi nauttia tollasesta rääkistä!?

Torstai 18.11.2010 - Haamuseivi

Maalivahti. Toisina päivinä tuo kummallinen myyrän, hylkeen ja tiikerin sekoitus on kuin tiiliseinä. Toisina päivinä vuosituhannen tehokkain imuri kuuluisi Markantalon hyllylle kaulassaan lappu ”Markkinoiden johtava ykkönen!”.

Lue lisää »

36 kommenttia . Avainsanat: maalivahdit, salibandy, haamuseivi, tytöt, tyttösalibandy

Vanhemmat kirjoitukset »