Hanna-Kaisa Savolainen

"Hanski" PSS:n väreissä kaudella 2007-2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Syntymävuosi: 1980

Asuinpaikka: Helsinki (Respect-toimialue: Etelä-Suomi)

Oma urheilijan polku: Olen pienestä pitäen nauttinut liikunnasta ja nimenomaan joukkuepeleistä. Ala-asteikäisenä koulun jälkeen talvisin olin pelaamassa jääkiekkoa koulun ulkojäällä isoveljeni ja hänen kavereidensa kanssa. Kesäisin tuli pelattua jalkapalloa ja kaikkea mitä mieleen tuli. Pääasia, että pääsi liikkumaan.

Jääkiekon peluusta kavereiden kanssa sain innostuksen mennä pelaamaan ringetteä. Pelasin Naantalin VG-62 nimisessä joukkueessa juniorivuosinani. Tämän ohella aloin käydä oman kouluni sählykerhossa. Innostuin sählystä kovasti ja halusin päästä kokeilemaan salibandyä joukkueeseen. Menin ensimmäisiin salibandyharjoituksiini ollessani 14-vuotias. Joukkue oli nimeltään TuNMKY. TuNMKY:n naiset pelasivat naisten salibandyliigassa, joten siitä alkoi minun 17-vuoden liigataival salibandyn parissa.

Turusta muutin muutaman vuoden jälkeen Helsinkiin pelaamaan ja viimeinen pelivuoteni oli kausi 2010-2011, jolloin pelasin Sveitsissä. Peliurani pääsin lopettamaan onnellisesti Sveitsin mestarina.

Salibandy on tuonut minulle paljon hienoja muistoja, kokemuksia ja ystäviä. On ollut onnistumisia, pettymyksiä, iloja ja suruja. Nämä kaikki yhdessä ovat tehneet salibandyurastani ikimuistoisen kokemuksen, vahvistaneet ja kasvattaneet minua. Nyt aktiivisen pelaajaurani jälkeen on ilo olla mukana tässä Respect-projektissa ja olla tekemisissä edelleen lajin parissa.

Seurat: TuNMKY, FBC Turku, PePe Pelipeikot, VFT Vantaa, Tikkurilan Tiikerit, PSS Porvoo, Red Ants Rychenberg Switzerland

Maaottelut ja saavutukset salibandyssä: Maaotteluita 29 (3+2). 3 SM-kultaa, 1 SM-hopea, 1 SM-pronssi, 3 Suomen cup voittoa, Sveitsin mestaruus, Sveitsin Cup voitto, 2 EC hopeaa, 2 MM-hopeaa.

Muut lajit ja saavutukset niissä:
Ringette, tennis.

Paras muisto salibandystä?
Parhaita muistoja on monia, mutta yksi niistä on ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruus.

"Hanski" tiukassa taistelussa pallosta. Kausi 2007-2008. (kuva: Elise Syrjälä)