Jenni Morottaja

"Moro" MM-kisoissa 2001. (kuva: SSBL:n arkisto)

Syntymävuosi: 1983

Asuinpaikka: Vantaa (Respect-toimialue: Etelä-Suomi)

Oma urheilijan polku: Olen pienestä pitäen purkanut energiaani urheillen. Joskus juoksin yötä myöden isoa leikkipihaa ympäri ja hyvä ystävä otti sekuntikellolla aikaa. Vuosien saatossa aika kävi nopeammaksi ja sekunnit senkuin vähenivät..Jalkapallo oli lapsena ja nuorena minulle suuri henkireikä. Menestyin fudiksessa ja siinä sivussa pelasin salibandyä maalivahtina Keravalla.

Olin jalkapallossa ikäluokkani suurimpia tulevaisuuden lupauksia mutta pikkuhiljaa salibandy vei enemmän aikaani. Pelasin pitkään maalivahtina naisten 2.divisioonassa, kunnes reeneissä kokeilin salibandymailaa. Siitä se tarina salibandyn pelaajana alkoi...

Maalivahdin varusteet jäivät pölyttymään hallin nurkkaan ja urani hyökkääjänä oli alkanut.
Vietin paljon aikaa Keravan salibandyhallilla. Jos nykypäivänä puhutaan siitä, että ei saa tulla hallille liian aikaisin, koska tulee "hallikuolema", niin taisin olla muumio jo 15 vuotiaana.. ;)

Vuonna -98 ollessani 8.luokkalainen riiviö, sain kutsun naisten maajoukkueleirille. Jalkapallo sai silloin jäädä lähes kokonaan. Muistan istuneeni pienenä tyttönä television ääressä katsoen yleisurheilukisoja ja hiljaa mielessäni mietin: "Ihan sama mikä on laji, mutta minusta tulee vielä joskus maailmanmestari."

Sen ajatuksen ja määrätietoisen pienen tytön voimalla minusta tuli kuin tulikin mestari, vuonna 2001. Olin silloin nuori ja ura vielä edessä. Nyt uran lopettaneena tiedän, mitä voi määrätietoisella työllä saada aikaiseksi. Kaikesta oppii.

Seurat: KeNo, KKV, SSV, Oilers, PSS, Tiikerit, VFT, SB-Pro

Maaottelut ja saavutukset salibandyssä: Maaotteluita 57 (22+23). Valittu vuoden naispelaajaksi.  Valittu 3 kertaa kuukauden pelaajaksi. Valittu myös MM ja EC- tähdistöön. Suomen All Star joukkueen MVP.1 MM-kulta, 2 MM- hopeeta ja 1 MM-pronssi. 1 EC-Hopea
2 SM-kultaa,2 SM- hopeeta ja 1 SM-pronssi.1 Suomen cup kulta. 2 Suomen cup hopeaa.
Saamelaisten MM-kisojen pronssi. 8 junioreiden SM-mitalia. Valittu 3 kertaa kuukauden pelaajaksi

Muut lajit ja saavutukset niissä: Kesät fudista ja ensi kaudella mummosählyä!

Paras muisto salibandystä? Ensinmäinen suomenmestaruus VFT:ssä. Hieno joukkue, loistavat valmentajat. Täydellinen kausi.

"Moro" SSV:n paidassa kaudella 2000-2001. (kuva: SSBL:n arkisto)

Vuoden 2001 maailmanmestari pokaalin kanssa. Ympärillä joukkuekaverit Anne Suomalainen (vas.) ja Hanna Palomäki. (kuva: SSBL:n arkisto)