Keskustelu

mudeB-tytöt 2019-202028.5.2019 12:41
Tästä SM-karsintojen lohkojakoon

https://salibandy.fi/files/4715/5903/1224/B-tyttjen_SM-karsinnan_lohkojako_2019-20.pdf

Komiikan ystäväRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 12:57
Onpahan kerrassaan lohkojaot ja arvontakorit etenkin. Tällä saadaan hoidettua alueellisesti "sopivia" joukkueita mukaan SM-sarjaan. Voisi olla pieni itsetutkiskelun paikka Santaselle lakeijoineen.

arpakoriRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 13:01
C, D ja E-lohkot näyttävät aika selviltä, eli helppoja, eli PSS, Wirmo, Classic ja Welhot aika varmoja jo SM-sarjassa. A ja B lohkot huomattavasti vaikeammat.

-R-Re: B-tytöt 2019-202028.5.2019 15:01
A, B ja C lohkot kieltämättä haastavammat. Ikävä kyllä voi joku SM-sarjaan kuuluva joukkue pudota jopa pois. Saa nähdä, millaisen joukkueen esim. Häme stars saa koottua.

D ja E lohkoista selkeitä ei ole kuin PSS ja Classic ja siellä kaksi paikkaa avoimena.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 15:04
On todellakin mielenkiintoiset koruvalinnat...iso osa tietysti ihan odotettuja, mutta on kyllä muutama jokeri...

Mitähän Nurmijärvellä mietitään kolmoskorin paikasta, toissa keväänä joukkue oli C-tyttöjen SM-darjassa kolmas...

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 15:28
Siis korivalinnat. Ja jos peilataan vielä asetelmia, N:Stars hävisi vuosi sitten keväällä pronssimatsin (tiukan väännön jälkeen) SB Prolle. Käsittääkseni joukkueiden rungot ovat varsin pitkälle samat, ja toinen joukkueista on nyt ykköskorissa ja toinen ei päässyt kakkoskoriin. Ilmesesti tämä välivuosi on treenattu toisessa joukkueessa paremmin.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 17:12
Ihmetellä kyllä täytyy korivaluntoja. Ja eniten juuri tuota SB-Pron kolmoskoria. Aivan selvää kakkoskorin ainesta ja hilkulla ykköseenkin, niinkuin pari muutakin kakkoskorista. Se on ollut sitten makuasia, kuka noista muutamasta tasaisesta kärkijengien alapuolelta on sinne laitettu. D/E-lohkoista taas helpompi tie SM-sarjaan, kuten viime vuonnakin. ?Arvontaonni? näyttelee taas liian suurta roolia lopullisissa SM-sarjan joukkueissa.

LottoamaanRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 19:41
Itse asiassa vaikuttaa siltä, että joukkueet on oikeasti arvottu lohkoihin ilman rankingia.
Olikohan virallinen valvoja paikalla?

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 19:54
Niin, ehkä siellä on joillain joukkueilla ollut edunvalvoja paikalla :)

Syytä on ihmetelläRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 20:04
Jotain outoa koko prosessi sisältää, joko tarkoituksella tai sitten osaamattomuutta. Tapaus Pro on ehkä se mielenkiintoisin ja kun menee joukkueen sivulle, niin näyttää joukkue myös vahvistuneen melkoisesti. Joukkueen ikärakenne näyttää myös siltä, ettei siellä ole ollut 02- pelaajia juurikaan. Tarkoittaa siis sitä, että viime kausi olikin ehkä tavallaan välikausi.

Jatkossa olisi varmaan syytä olla kaikilla joukkueilla edunvalvojat paikalla.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202028.5.2019 20:57
SSRA ja SB Pro taitavat kisata ykköspaikasta kun mitatataan sitä, mikä joukkue on saanut eniten vahvistuksia. SB Prolle pikaisesti katsottuna n kentällinen Losbista, pari Steelersista, SB Vantaalta, Blacbirdista... olipa hyvä että ovat saaneet näin rajusti vahvistuksia, puolen joukkueen verran. Sen avittamana on sitten liitto suuressa jaloudessaan myöntänyt kolmos/neloskorin paikan karsintaan. Ilman näin vahvaa vahvistusarsenaalia SB Prolta olisi ilmeisesti jouduttu eväämään karsintapaikka.

Avoimuus?Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 0:04
Jos liitto ilmoittaa, että kyse on arvonnasta, niin olisiko mahdollista näyttää toteen miten arvonta on suoritettu? Ketkä ovat arvonnan suorittaneet ja millä tavalla?

Olisiko jollakin nyt antaa jotain vastauksia? Vai onko mennyt kuten ennenkin eli kysyt muutamalta tutulta miten joukkueet asetetaan ja millaisia joukkueita mahdollisesti on?

Jos liitto aidosti haluaisi tehdä näistä oikeat arvonnat, niin olisi helposti toteuttavissa. Mutta kun enemmän on halua asettaa joukkueita aluueellisesti eri lohkoihin, jotta saadaan mahdollisimman kattava otanata eri alueilta joukkueita mukaan ja tietysti FBA joukkueet silleen, että varmasti pääsevät sarjaan. Kiitos Santanen ja kumppanit järjestelyistä!

Vitsi mikä vitsi tämä koko "arvonta", jota ei voi rehellisesti edes toteen näyttää.

TuhtiRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 8:46
Edelleenkin on hassua miten vielä vuonna 2019 ihmisten on vaikea hakea vastauksia kysymyksiinsä ihan vaikka soittamalla...

Mutta ymmärrän, että joillekin on huomattavasti mukavampaa kirjoittaa jotain höpöhöpösalaliittoteoriaa liiton puolueellisuudesta internetin keskustelupalstaan... mutta ei anneta tosiasioiden haitata keskustelua.

Syytä on ihmetelläRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 10:25
Tuskin tuolla kukaan ajattelee kovin vakavasti mitään salaliittoteorioita, joten edellinen viesti on aika lapsellinen.

Enemmänkin kyse on ehkä ammattitaidottomuudesta tai sitten laiskuudesta, mennään riman yli siitä, missä se on matalimmillaan.

Kaikki tiettyjä ikäluokkia paljon seuraavat tietävät, ettei liiton puolella ole vahvaa asiantuntemusta muualta, kuin kärkipelaajien osalta ja tämän jälkeen osaaminen rajoittuu lähinnä vanhoihin tilastoihin, joita ei myöskään enää edes löydy Tulospalvelun sivuilta heille avuksi.

Sitten on taas henkilöitä, kuten tänne kirjoittavista ehkä paras asiantuntija Yski-Iskä, joka on monen muun tavoin seurannut tiettyjä ikäluokkia laajalti jo vuosia. Nämä henkilöt tuntevat joukkueiden tilanteen ja tason paremmin, kuin kukaan liiton palveluksessa oleva, se on aivan luonnollista, eikä kukaan ole vaatinut, että siellä liitossa kaikkien pitäisi tietää kaiken.

Se avoimuus on sitten oma asiansa, sitä tarvittaisiin ja nöyryyttä pyytää apua, kun ei oma osaaminen riitä. Se ei edes vie keneltäkään sädekehää pään päältä vaan se jopa kasvattaa sitä. On vahvuutta myöntää tarvitsevansa apua.

TuhtiRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 11:11
"Enemmänkin kyse on ehkä ammattitaidottomuudesta tai sitten laiskuudesta, mennään riman yli siitä, missä se on matalimmillaan."

Väärin. Nimimerkki Avoimuus?:n alunperäinen väittämä nimenomaan oli, että joukkueita olisi _tarkoituksellisesti sijoitettu tiettyihin lohkoihin_. Ja avoimuutta perättiin nimenomaan tämän perään, eikä sen suhteen että olisi oltu "laiskoja" tai menty riman alta.

Edelleenkin avainkohdat:

1) Mutta kun enemmän on halua *asettaa joukkueita* aluueellisesti eri lohkoihin, jotta saadaan mahdollisimman kattava otanata eri alueilta joukkueita mukaan ja tietysti *FBA joukkueet silleen, että varmasti pääsevät sarjaan*.

2) Vitsi mikä vitsi tämä koko "arvonta", jota *ei voi rehellisesti edes toteen näyttää*.

Mielestäni tuossa yllä annetaan melko (perusteettomia) syytöksiä.

Syytä on ihmetelläRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 11:50
Perustelen tuota manitsemaasi hiukan. Koreihin jakaminen ei millään mittarilla mennyt oikein. Katsotaan sitten kahden vuoden takainen järjesty, mikä on osittain aika relevantti tapa tai sitten viime vuoden osalta, joka on osin myös oikea tapa jakaa joukkueita koreihin. Tässä viime vuoden mallissa jää tietysti huomioimatta joukkueiden ikärakenteet, joilla on merkittävä vaikutus monien joukkueiden kilpailukykyyn. Mikäli korit olisi arvioitu näin, niin tuota nyt tehtyä jakoa ei voi saada aikaan.

Laiskuuden mainitsin, koska se kuka tai ketkä ovat tehneet korit, olisivat helposti voineet saada selville joukkueissa tapahtuneet muutokset toukokuuhun mennessä. Osin ne löytyivät hyvissä ajoin seurojen sivuilta jo ja niissä tapauksissa, kun siellä ei ollut tietoa, niin yksi puhelinsoitto olisi avannut asiaa. Nythän tätäkään ei ole tapahtunut selvästi.

Lopputuloksena koreihin sijoittelu on mennyt sillä kuuluisalla "mutu-tuntumalla", mikä ei ole kovin vahva peruste tehdä näitä päätöksiä.

Kuinka arvontalohkot sitten ovat syntyneet, niin ihmettelyä varmaan syntyy ainakin niille, jotka ymmärtävät tilastollisten todennäköisyyksien päälle. Joten niin pitkään, kun tämä kaikki tehdään salassa, niin aina syntyy epäilyksiä rehellisyydestä ja se on täysin ymmärrettävää. Kukaanhan meistä ei oikeasti tiedä, miten se asia on lopulta mennyt, vain ne 1-3 henkilöä, jotka ovat saaneet lohkojaot aikaiseksi ja he eivät varmasti tule sitä kertomaan, ehkä se ei kestäisi edes päivänvaloa, ehkä kestäisi.

Keskustelut ovat siinä mielessä hyviä, että näiden pitäisi johtaa jatkossa selkeämpään toimintamalliin, joka kohtelee kaikkia reilusti ja kaikki on avointa.

Muuten poikapuolella on syntynyt ainakin yhtä kovaa keskustelua, mikä ehkä kertoo siitä, että joku tai jotain on pielessä. Sehän voi olla vain puutteelliset resurssit, mutta sekin olisi sitten hyvä myöntää.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 11:52
Olen nimimerkki "syytä on ihmetellä" kanssa samaa mieltä siitä, että tuskin täällä kukaan vakavissaan mihinkään salaliittoteoriaan uskoo. Toivottavasti asia on näin. Toisaalta kyllä Tuhti on aivan oikeassa siinä, että on tällä esitetty perusteettomiakin syytöksiä. Menneellä kaudella kirjoitin useampaankin otteeseen liiton CtSM-karsinnan onnistumisesta, korijaot menivät lähes täysin nappiin, ja esimerkiksi kaikki ykköskorin joukkueet pelasivat itselle suoran pudotuspelipaikan. Eli voimasuhteiden arviointi onnistui erittäin hyvin. Varmasti mahdollisimman objektiivisesti korijaot on pyritty tekemään kaikkiin ikäluokkiin nytkin. Ehkä tämän keskustelun ytimenä on nyt ollut huoli siitä, onko tällä kertaa onnistuttu huomoimaan etukäteen voimasuhteita hyvin. Varsinkin SB Pron asemointia ollaan ihmetelty. Olemme viisaampia elokuun lopussa.

TuhtiRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 12:03
"Olen nimimerkki "syytä on ihmetellä" kanssa samaa mieltä siitä, että tuskin täällä kukaan vakavissaan mihinkään salaliittoteoriaan uskoo."

Niin, *uskoahan* voi mihin tahansa, mutta pitää muistaa se, että internet-keskusteluissa lukija voi vain ja ainoastaan tulkita kirjoittajan viestin sen mukaan mitä hän on esimerkiksi tänne syöttänyt.

Tämän vuoksi olisikin syytä muistaa tarkistaa mitä on kirjoittanut, ja kirjoittaa mitä on tarkoittanut.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 12:13
Tuhti on tietysti oikeassa. Kuitenkin on todettava, että niin paljon näistä salaliittoteorioista jaksetaan täällä kirjoittaa eri ketjuissa, että olen ajattellut että tuskin kaikki ihan tosissaan ovat. No, en niihin ainakaan itse usko. Se, että onko syksyn korievaluointi nyt tehty huolellisen, ammattitaitoisen ja riittävän laaja-alaisen prosessin kautta, on mielestäni mielenkiiintoisempaa pohdittavaa, kuin noiden salaliittoteorioiden pyörittely.

TuhtiRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 12:20
Ja mitä tärkeintä, niin B-tyttöjen karsintajärjestelmä on tasapuolinen siten, että elokuun 10 parasta seuraa aivan varmasti pääsee jatkoon.

Toki aina voidaan jossitella yksittäisen pelin tuloksesta, mutta tällä taasen ei ole mitään tekemistä sen suhteen, että "liitto suosisi tarkoituksella tiettyjä seuroja".

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 12:40
Tuhti on varmasti oikeassa väitteessään että liitto ei suosi tarkoituksella tiettyjä seuroja. Ei sellaisesta ole mitään näyttöjä.

Toisaalta Tuhti on täysin väärässä väittäessään että 10 parasta seuraa pääsee jatkoon.

Näin se asia ei tietenkään mene. Siis on täysin mahdollista että pääsee, mutta voimassaoleva karsintajärjestelmä ei sitä millään muota takaa.

En lähde sitä nyt kattavasti todistamaan (vaatisi pitkän tekstin).

Otetaan lyhyt kuvitteellinen esimerkki. SB Pro sijottuisi lohkossaan kolmanneksi, ja häviäisi sitten ratkaisupelin toisen lohkon kakkosta vastaan ja häviäisi sitten se pelin, ja joutuisi aluesarjaan. No, järjestelmä ei millään tavalla tietenkään takaa, että esimerkiksi D ja E lohkosta jatkoon menevät olisivat parempia joukkueita. Saattaisi kuitenkin olla, että tässä esimerkissä SB Pro kuitenkin pystyisi sitten voittamaan kaikki D ja E lohkon joukkueet, jos voimasuhteita mitattaisiin.

Silä mihin arvontakoriin pääsee (ykkönen, kakkonen, jokin muu), on iso merkitys jatkoon pääsyn kannalta. Lisäksi arpaonnella, eli sattumalla on iso merkitys.

Eli ne SM-.sarjan "pari viimeistä paikkaa" saattavat ratketa osin korijaon ja arpaonnenkin myötä.

Toivottavasti tästä ei kukaan ole vakavissaan eri mieltä.

NippeRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 12:56
Onko mitään merkitystä oletko ykköskorissa vai neloskorissa, jos olet tarpeeksi hyvä päästäksesi SM-sarjaan? Kaikilla on sama mahdollisuus olla lohkossa ykkönen. Ei mielestäni kakkoskoriin sijoitus tuo parempaa lähtökohtaa kuin kolmoskoriin sijoittaminen. Paljon keskustelua aiheuttanut Pron tilanne esimerkiksi. Jos he jää lohkossaan kakkoseksi, niin kohtaavat LNM tai Karhut todennäköisesti. Jos taas kolmanneksi, niin kohtaavat Lasbin tai O2. Ei siis pitäsi olla ongelma voittaa nämä joukkueet, jos haluaa lunastaa paikkansa SM.

Pitäisikö C-lohkon joukkueiden Wirmoa lukuunottamatta nostaa haloo, kun kohtaavat A ja B-lohkon ennakkoon kovimmat joukkueet eli mitä he hyötyvät kakkoskorin tai kolmoskorin sijoituksestaan?

Ja mielipiteitä on monta ja hyvä niin, mutta mielestäni viidestä seitsemään on tasokkaita joukkueita tämän ikäisissä ja sen jälkeen taso tippuu merkittävästi. Kaavion perusteella kaikki nämä joukkueet, jotka SM kuuluvat, pitäisi sinne päästä pelaamalla. Tekisi kuka tahansa lohkot, niin aina on eri mielipiteitä niistä. Koskaan ei voi mielyttää kaikkia.

TuhtiRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:14
"Toisaalta Tuhti on täysin väärässä väittäessään että 10 parasta seuraa pääsee jatkoon.

Näin se asia ei tietenkään mene. Siis on täysin mahdollista että pääsee, mutta voimassaoleva karsintajärjestelmä ei sitä millään muota takaa."

Totta kai se menee kuten sanoin, sillä urheilussa paremmuus mitataan tuloksella ja sarjakarsintojen jälkeen selviää mitkä joukkueet ovat elokuussa 10 parasta.

Toki aina voi *uskoa* ja *jossitella* muilla mittareilla ja mielipiteillä mutta urheilu on siitä selkeä asia, että tulos ei koskaan valehtele ja tulosta pitää kunnioittaa.

Mutta olisikin mielenkiintoista kuulla esimerkkiä vaikka "väärin voitetusta" urheilutuloksesta tai - tapahtumasta missä parempi joukkue olisikin hävinnyt...

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:16
"Toisaalta Tuhti on täysin väärässä väittäessään että 10 parasta seuraa pääsee jatkoon."

Täysin väärässä? Jopas oli voimakkaasti ilmaistu...

MämitääntiedäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:17
Mutta aina kun on kysyä Proosta syntyy hirveä haloo!

Siellä on kyllä taustoilla hääräämässä sellasta seppää että morjenstapäivää ja nuo FBA haut on juuri proosta lähtöisin.

Niin makaa kuin petaa.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:17
Vastaan vielä tähän lyhyesti.

Jos on tarpeeksi hyvä pääsee kyllä jatkoon. En jaksa nyt kattavasti kirjoittaa nykyjärjestelmän vahvuuksia/heikkouksia, mutta kyllä se melko hyvin seuloo parhaat joukkueet.

Ne joukkueet jotka joutuvat kuolemanpeleihin (lohkokakkonen vastaan -kolmonen), ovat tietysti kaavion varassa, kuka tukee vastaan. Eli sattuman varassa.

Olen muutaman vuoden karsintoja seurannut, eikä mitään selviä epäoikudenmukaisuuksia ole tapahtunut. Mutta aina jää 1-2 joukkueelle vähän spekuloitavaa lohkojaosta.

Mutta absoluttista paremmutta ei näin saada selville, se on matemaattinen tosiasia.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:20
Nimimerkki Yski-Iskä on vähän niinkuin venäläinen media, joka uutisoi jääkiekon MM-kisojen välierätulosta "väärin voitettu" kirjoituksella unohtamatta sitä miten vastustaja pelasi "anti-jääkiekkoa".

Ilmeisesti urheilussa pitäisi paremmuus mitata paperilla ennakkoon...

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:24
KooVee voisi perustella hieman tarkemmin. Olen todennut että järjestelmä seuloo melko hyvin parhaat. Ja olen myös todennut että vasta syksyllä nähdään kuinka hyvin korijaot on tehty.

Kritiikki pitäisi pystyä kohdentamaan vähän kyvykkäämmin, tuollaisia yleisroiskaisuja on turha heitellä.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:25
"Ne joukkueet jotka joutuvat kuolemanpeleihin (lohkokakkonen vastaan -kolmonen), ovat tietysti kaavion varassa, kuka tukee vastaan. Eli sattuman varassa."

Sattuman varassa? Sarjajärjestelmä on jo nyt tiedossa, ja ennen kaikkea on täysin omissa käsissä mihin sijoittuu omassa lohkossaan.

Ei tämä voi olla näin vaikeaa ymmärtää. Karsintojen pääidea ei ole mitata mitään "absoluuttista totuutta", sillä urheilussa se on mahdotonta - ideana on mitata sen hetken 10 parasta joukkuetta.

Kuten jääkiekon puolella Risto Dufvakin on todennut, niin "ei tarvitse olla maailman tai Suomen paras - riittää kun on paras paikan päällä olevista joukkueista".

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:45
Kirjoitan vielä yhden viestin, ja jos sen jälkeen KooVee ja Tuhti ovat asioista eri mieltä, annetaan asian sitten olla.

Tarrtuin vahvasti tuohon väitteeseen että 10 parasta seuraa jatkaa SM-sarjassa.

Minun pointtini on, että aivan näin ei voida sanoa. Järjestelmä ei absoluuttisesti seulo kymmnetä parasta. Aiheestahan on kirjoitettu aiemminkin. Jos olisi mahdollisuuksia esim. pelata yhdessä tai edes kahdessa lohkossa yksinkertainen sarja, saataisiin vielä varmemmin tarkempi lopputulos. Mutta ymmärrettävästi.näitä on hankala toteuttaa.

Olen myös todennut, että mitään merkittävää vääryttää tälläkään systeemillä ei ole tapahtunut. Pientä jossittelun varaa jää.


Mutta voihan se olla, että olen ollut apukoulun (nyk. erityisluokan)matematiikan tunnilla hieman ajatuksissani. Voimme siis olla tästä asiasta ihan levollisesti eri mieltä.

Jättäisin KooVeen venäläistarinoinnit kuitenkin vähän vähemmälle, ehkä täällä kuitenkin on tarkoitus puhua tyttösalinadysta.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:52
Viimeinen viestini tänään:

"ideana on mitata sen hetken 10 parasta joukkuetta."

Täytyy todeta että olemme tosiaankin käyneet KooVeen kanssa hieman eri kouluja.

On täysin virheellistä väittää että järjestelmä mittaa 10 parasta joukkuetta. Se ei missään nimessä sitä tee.

On aivan eri asia puhua siitä, kuinka lähelle tuota tavoitetta päästään Melko lähelle.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:52
"Tarrtuin vahvasti tuohon väitteeseen että 10 parasta seuraa jatkaa SM-sarjassa."

Pakko hämmästellä sitä että opettajana tartuit väärin, sillä nimenomaan korostin sitä mitä Tuhtikin että "*elokuun* 10 parasta joukkuetta selviää karsinnoissa".

*Sinä* sen sijaan olet viesteissäsi käyttänyt "ääriilmaisuja / superlatiivejä kuten "täysin" ja "absoluuttinen".

Ja mitä tulee viittaukseni venäläismediaa, niin mielestäni se oli sopiva viittaus käynnissä olevaan keskusteluun jos ei haluta kunnioittaa tulosta vaan aletaan puhumaan eri mittareista miten mitata paremmuutta.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:55
Sinä et tunnu ymmärtävän urheilun perusideaa... mutta käytetäänpäs rautalankaa:

- elokuun karsintojen ideana, on mitata sen hetken 10 parasta seuraa, jotka jatkavat SM-sarjassa

- sen sijaan kauden 29-20 10 parasta B-tyttöseuraa selviää sitten keväällä.

Ei tämä voi oikeasti olla niin vaikeaa ymmärtää vaikkakin opetusministeriö onkin viime vuosina ollut painottamassa matemaattispainotteisen aineiden suhteen nk yleissivistävien aineiden sijaan....

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 13:58
Korostettakoon vielä kerran:

- elokuun 10 parasta seuraa pelaavat kaudella 19-20 SM-sarjassa, mutta tästä huolimatta kauden 10 parasta seuraa eivät välttämättä ole pelannut SM-sarjaa. Ei välttämättä edes Suomen mestarikaan...

Harri LiimatainenRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 14:02
Itse ainakin ymmärrän täysin mitä nimimerkit Tuhti ja Koovee... tarkoittavat, sillä Yski-iskä puhuu jostain "ideaalitilanteesta" missä "10 parasta B-tyttöseuraa pelaisi SM-sarjakauden", kun taas historiakin on osoittanut ettei näin ole tapahtunut, eikä tämmöistä järjestelmää ole yksinkertaisesti edes mahdollista tehdä missä absoluuttisesti tiedettäisi elokuussa mitkä seurat kuuluvat Top10iin huhtikuussa...

Tai sitten Yski-iskällä on parempi kristallipallo kun minulla.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 14:13
Pakko tähän on lyhyesti vastata. Ei mun ajatuksiin nyt liittynyt millään tavalla se, ketkä ovat huhtikuussa parhaita. Meillä on KooVeen kanssa ollut keskustelu siitä seulooko se elokuun karsintajärjestelmä sen hetken 10 parasta. Itse asiassa ymmärrän KooVeen pointin täydellisesti, vaikka olenkin ollut sitä mieltä, että on olemassa järjkestelmiä joilla ne 10 parasta saataisiin vielä tarkemmin seulottua. Jos kenellekään ei mun pointti ole auennut, niin jään sitten mielipiteeni kanssa yksin murehtimaan..

Harri LiimatainenRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 14:16
"Mutta absoluttista paremmutta ei näin saada selville, se on matemaattinen tosiasia."

Ja kun matemaattisista tosiasioista ollaan puhuttiin, niin ainoat matemaattisesti tosiasiat ovat:

- voitat ottelun, kun teet enemmän maaleja kuin vastustaja

- pääset SM-sarjaan kun ensimmäisten kolmen pelin jälkeen olet saanut enemmän pisteitä, kun saman lohkon muut joukkueet.

- tai vaihtoehtoisesti pääset SM-sarjaan, kun voitat karsintojen neljännen ottelun.

Noilla kaavoilla pärjää jo pitkälle: https://salibandy.fi/files/1215/5851/4469/B-tytt_SM-sarjan_karsinnan_sarjajrjestelm_2019-20.pdf

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 14:19
"Itse asiassa ymmärrän KooVeen pointin täydellisesti, vaikka olenkin ollut sitä mieltä, että on olemassa järjkestelmiä joilla ne 10 parasta saataisiin vielä tarkemmin seulottua. "

Kivi joka kengässäsi hiertää on ilmeisesti tämä "kuolemanottelu", joka on mielestäni "epäreilu" - vai ymmärsinkö väärin?

Pitää muistaa, että tuo "kuolemanottelu" on vasta karsintojen _neljäs_ ottelu...

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 14:51
korivalinnalla on suuri merkitys mahdolliseen karsinnan läpäisyyn. Mitä alhaisempi se on, sitä kovempia vastuksia lohkoon tulee. Koreja ei ole arvottu vaan ne on liitto asettanut. Koriasettelussa kyse on siis asiantuntemuksesta tai sen puutteesta, ei arpaonnesta.
Heitäpä ?kv? tähänkin jotain tosi nasevaa.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:00
Koriasettelu perusteella aiemman/aiempien kausien menestykseen, eli siihenkin voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

Mielestäni tämä on kaikille osapuolille reilua, mutta olisikin kiva tietää mikä olisi parempi systeemi tai mikä taho osaisi katsoa valmiiksi elokuuksi joukkeiden voimasuhteet luodakseen mahdollisimman tasaiset/reilut lohkot näin toukokuussa.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:06
Miksei yksinkertaisesti olisi voitu laittaa esim. neljä viiden joukkueen lohkoa. Näissä yksinkertainen sarja, joiden kaksi parasta SM-sarjaan. Lohkojen kolmoset pelaisivat sitten keskenään ratkaisevan "kuolemanottelun" kahdesta viimeisestä paikasta.Nämä tietenkin siten, että paras kolmonen olisi kohdannut huonoimman ja toinen kolmannen. Olisi koko karsinnan ottelumäärä noussut kahdella eikä jäisi niin paljon jossiteltavaa arpaonnesta.

Tuollakin systeemillä selviäisi paljon paremmin se, ketkä ovat elokuun 10 parasta joukkuetta. Nythän D- ja E-lohkoista pääsee käytännössä paljon helpommin jatkoon ns. etukäteen heikompi joukkue kuin A-C-lohkoista. Ensin mainituista lohkoista yllätys, jos jatkoon eivät menisi SSRA, HämeStars, SB-Pro, Northern Stars, Eräviikingit ja Wirmo. Ja aina voi yllätyksiä tulla ja on lähes joka vuosi tullutkin. Mutta käytännössä C-lohkossa Wirmoa ei voi muut voittaa, jolloin tämän lohkon toinen ja kolmas kohtaavat juuri jotkut em. joukkueista. Kova on paikka ja niin on ollut arpaonnikin.

Lohkoista D ja E etukäteen arvioituna pääsee myös tänä vuonna helpommin jatkoon, sillä niissä ovat ns. ennakkoon kovia vain Classic ja PSS. Seuraavana lienee Welhot, mutta tuon viimeisen paikan voi viedä kuka vain muista. Näin ei taas ole A-C -lohkoissa. Eli kyllä tässä taas on ollut arpaonnella liian suuri merkitys.

Eli olen Yski-Iskän kanssa täysin samoilla linjoilla, että nykyisellä systeemillä ei voida millään mitata edes elokuun kymmentä parasta seuraa. Toki parhaat erottuvat yleensä aina, mutta tuossa rajanpinnassa mittaaminen on vaikeaa, koska nykyinen järjestelmä eikä voida edes kohdata toista. Mieluummin varmaan esim. O2JKL ottaisi vastaansa Josban kuin EräViikingit. Tai mistä minä tiedän.

SimppaRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:12
"Koriasettelu perusteella aiemman/aiempien kausien menestykseen, eli siihenkin voi vaikuttaa omalla toiminnallaan."

Miten hyvin esim. Josba on pärjännyt aikaisemmilla kausilla nykyisissä ikäluokissa suhteessa SB-Prohon ohittaakseen tämän koriasetteluissa? Tai SSRA noustakseen kaksi koriluokkaa ohi?

Täyttä ammattitaidottomuutta liiton suunnalta.

Selviä ykköskorin joukkueita olivat Wirmo, Classic ja PSS. Rajoilla mielestäni SSRA, Northern Stars, EräViikingit, SB-Pro ja Hämestars. Muuten ykköskorin otan vastaan mukisematta, mutta tuo että Pro kolmoskoriin...

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:21
Pro vuosi sitten 03 - 04 ikäluokan SM pronssia. Tänä keväänä viimeiselle play-offs karsintakierokselle samalla ikärakenteella B-tytöissä. Joukkue on vielä vahvistunut. Miten kv näet tämän menestyksen verrattuna moneen kakkoskorissa olevaan joukkueeseen?
Ja ongelmahan ei ole ainoastaan Pron vaan myös jonkun (joidenkin) muun ennalta vahvan joukkueen.

-K-Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:32
Simpan kanssa kyllä samaa mieltä siitä että onhan noita koripaikkoja jaettu sulle-mulle tyylilläkin. Vai miten tuo Remix on noussut Karhujen ja Pelicansin ohi kolmoskoriin.

Vaikka samapa tuo, onhan tää jo tuttua.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:32
Täälläkö tosiaan ihmetellään miksi SB-Pro on sijoitettu kolmoskoriin jos kaudella 18-19:

- B-tytöt: eivät päässeet SM-sarjaan / eivät pelanneet SM-pleijareissa, sen sijaan pääsivät pudotuspelikarsintavaiheeseen: eli sijoitus oli käytännössä 12-15

- C-tytöt: eivät päässeet SM-sarjaan / / eivät pelanneet SM-pleijareissa, sen sijaan pelasi aluesarjaa eli sijoitus oli luokkaa 20-30

mämitääntiedäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:34
Missä on PRO????????

Viimekauden B-sm sijoitukset runkosarja
1 SBS Wirmo
2 EräViikingit
3 Pirkat
4 SSRA
5 PSS
6 Classic
7 Blue Fox
8 Steelers
9 FBC Loisto

viimekauden C-sm

1 OLS
2 PSS
3 NST
4 GrIFK/Northern Stars
5 SBS Wirmo
6 Classic
7 EräViikingit
8 Josba
9 Pelicans SB
10 SBS Masku

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:36
"Vai miten tuo Remix on noussut Karhujen ja Pelicansin ohi kolmoskoriin."

Ei mennyt ohi vaan olivat _samassa korissa_.

Käytännössä tärkeintä on löytää ensin top 5 joka on ykköskorissa ja sitten 5-10 joukkueet jotka ovat kakkoskorissa.

Loput kuuluvat "kolmoskoriin" eli niiden keskinäiset järjestystä on mahdotonta ja tarpeetonta edes jaotella.

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:48
Kannattaisi vertailla oikeaa ikäluokkaa niin pitkälle kuin mahdollista. 02 on poissa ja monella joukkueella ne olivat B-tytöissä joukkueen pohja. Missäs olivat muuten muutama nimeltä mainitsematon joukkue viime kauden listauksessa? Jos nimittäin tähän vertailuun mennään.
KV, tarkkuutta faktoihin, PRo ja Welhot sijoittuivat sijoille 11-12 viime kauden B-ikäisissä.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:54
Kannattaisi ehkä laskea _seurarankingpisteet_ minkä perusteella joukkueet sijoitettiin eri koreihin...

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:57
No tässä sitten 03-04 -ikäluokan sijoitukset SM-sarjassa toissa kaudella. Puuttuvat siis nuo -02 -syntyneet, jotka "vääristävät" tätä sarjaa. Ja Oulussa pelaajat siirtyneet taas joukkueista toiseen:

1. SBS Wirmo
2. PSS
3. SB-Pro
4. Northern Stars
5. EräViikingit
6. Steelers
7. OLS
8. Classic
9. TPS
10. O2-JKL

Lisäksi Kapa tiputti Classicin playoffs-karsinnassa, joten oli varmaan lopullisesti 8.

Ja nimimerkille Sivusta..., niin tarkkuutta. Koska Northern Stars tiputti viime kaudella Steelersin playoff-karsinnoissa. oli Pron ja Welhojen sijoitus 12-13. No tämä oli vain kevennys (,

SimppaRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 15:59
Tarkkuutta ihmettelijä!!!

Welhot 12. ja SB-pro 13. (-;

MRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 16:36
Ihmettelijä ja Yski-iskä puhuu asiaa!
Täysin samaa mieltä

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 16:42
Käsi ylös virheen merkiksi, Welhot oli tosiaan 12 ja Pro 13. Veikkaan Welhoille myös menestystä ensi kaudeksi. Ja KV, voisitko kertoa tuosta seurarankingista tarkemmin. Uskon, että myös muita kuin minua kiinnostaa tuo. Ja missä siihen voi tutustua avoimesti?

JonnaRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 17:12
Eiköhän seuraranking-tietoa löydy ihan liiton sivuilta...

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 17:47
KV viittaa seurarankingiin, jonka perusteella korisijoitukset on jaettu. Se on eri asia kuin sarjataulukot, jossa on mukana ikäluokka, jota ensi kausi B:ssä ei koske. Silsi haluaisin, että KV avaisi tätä mysteeristä rankingia, joka on hänen mukaansa ollut oikeasti rankkauksen taustalla. Jos jostain löytyy tuo koriranking pisteineen, niin me kaiki sen haluaisimme varmasti nähdä.
Jos palataan vänkäämisen sijaan asiaan, niin minuakin ärsyttää epäselvyys korien rakentamisessa. Vuodesta toiseen näissä on epäselvyyksiä. Itse asiassa jonkinlainen ranking, jonka perusteet kaikki tietäisivät ennakkoon olisi hyvä. Esim. 6-7 paikkaa voisi mennä sen mukaan koreihin 1-2.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 20:11
"KV viittaa seurarankingiin, jonka perusteella korisijoitukset on jaettu. Se on eri asia kuin sarjataulukot, jossa on mukana ikäluokka, jota ensi kausi B:ssä ei koske. "

Olen koko ajan viitannut nimenomaan seurarankingpisteisiin millä liitto laittaa joukkueen järjestykseen / koreihin.

Esimerkiksi A-tyttöjen osalta katsotaan edellisen kauden tulokset A & B-tyttöjen osalta, ja B-tyttöjen osalta katsotaan B & C tulokset... käytännössä mitä parempi sijoitus SM-sarjoissa, sitä paremmat pisteet ja mitä paremmat pisteet sitä pienempi korisijoitus.

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 20:20
A-tyttöjen osalta ranking on avoin ja kaikkien tiedossa. Samoin sen määräytyminen on tiedotettu. Oletko KV nähnyt B:n salaisen kansion jossain? Ja mitkä ovat sen rankingin perusteet?
A:ssa on enemmän ikäluokkia ja vaihtuvuus joukkueissa siten selkeästi pienempi. B:ssä tilanne on toinen.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 20:42
Itse en kyllä ole kuullutkaan, että tuollainen seuraranking olisi käytössä määräävässä asemassa korijakojen suhteen nuoremmissa tyttöikäluokissa. Ja kun katsoo parin edellisen kauden sijoituksia ja vertaa niitä seuraavan kevään arvontakoreihin, niin monien joukkueiden korit eivät täsmää.

Esim. toissakaudella Losb pronssia B-tytöissä ja arvontakoriksi kolme. Samoin tuolloin SB-Pro pronssia C-tytöissä ja arvontakoriksi myös kolme B-tyttöihin. Tuolloin esim. SSRA, Loisto ja Pirkat eivät osallistuneet lainkaan C-tyttöihin ja silti B:ssä ykköskoria (SSRA 2.). Nyt Blue FOX B-tytöissä puolivälierissä ja arvontakoriksi kolme. Paljon löytyy vastaavia, kun itse katsoo paria viime kautta.

Eiköhän nuo aika randomilla ja vähän mutu-tuntumalla tehdä jaot arvontakoreihin. Avoimuutta kaipaisin tässäkin liitolta asian perusteiden osalta.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 20:42
"Oletko KV nähnyt B:n salaisen kansion jossain? Ja mitkä ovat sen rankingin perusteet?"

Kuten jo yllä totesin, niin täysin samanlailla lasketaan B:ssa pisteet kuten A:n osalta...

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 20:48
Koovee: Miten sitten esim. EräViikingit on nyt arvontakorissa kaksi, vaikka joukkueen B-tytöt ottivat hopeaa ja C oli lopputuloksissa kuudes? Kyllä tuon pitäisi riittää ykköskoriin, verrattuna esim. SSRA.

Ei aukea minulle, jos tuollainen järjestelmä on.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 21:23
Korjaus että korijako meni tasaisesti:
1 kori. 7 joukkuetta,
2 kori. 7 ja
3 kori . 6

... (ei 5-5-10 kuten väärin ilmaisin), tarkoittaen että kahteen lohkoon meni yksi ykköskorin joukkuetta.

Ranking muodostuu edellisen kauden B- ja C-tyttöjen valtakunnallisten sarjojen sijoituksista siten, että molempien ikäluokkien menestyksestä saa saman verran pisteitä. SM-sarjan voittaja saa 10 pistettä, toiseksi sijoittunut 9 pistettä jne. Puolivälierissä pudonneet joukkueet (sijat 5.-8.) sijoitetaan niiden runkosarjan sijoitusten mukaiseen järjestykseen.

Jos pudotuspelikarsinnoissa pelaava 1. divisioonajoukkue tai aluesarjajoukkue joukkue yltää pudotuspelipaikkaan, se saa loppusijoituksensa mukaiset pisteet. Sen pudottama joukkue saa 0,5 pistettä vähemmän kuin olisi runkosarjasijoituksensa perusteella muuten saanut.

Jos seuralla on ikäluokassa useampi joukkue, se saa ikäluokasta vain paremmin sijoittuneen joukkueensa pisteet. Tasapisteissä on enemmän pisteitä B-tyttöjen sarjasta saanut joukkue rankingissa korkeammalla.

syytä on ihmetelläRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 21:26
Ei siellä ole sellaista järjestelmää, jokainen sen osaa laskea. Täällä on nyt yksi, joka haluaa provoilla ja näyttää osin onnistuvankin. Jokaisen pitäisi jo tuntea tämä kirjailija ja antaa hänen jatkaa touhuilujaan.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 21:45
Joo, eihän tuossa ole mitään järkeä. Olisi siis kolmeen koriin jaetut joukkueet, jotka jaettaisiin neljään koriin??? Kovimmassa lohkossa voisi siis olla joukkueet koreista 1, 1, 2, 3 ja heikoimmassa lohkossa joukkueet koreista 1,2,4,4. Ei kovin tasapuolista tuokaan.

Ja jos menisi noin, miten esim. Pelicans voi olla väkisin neljännessä korissa vaikka sai C-tytöistä pisteitä, kun taas SB-Pro ei edellä mainitun mukaisesti saanut lainkaan pisteitä? Ja onko Häme Stars automaattisesti uusi Steelers tässä ikäluokassa?

Voi tuollainen ranking ollakin, mutta ei se selitä näitä korijakoja eivätkä ne siihen perustu. Kiitos Kooveelle kuitenkin vaivannäöstä.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 22:01
Nimimerkki Ihmettelijän kannattaisi nyt oikeasti lukea viestit, sillä missään ei puhuta _neloskorista_ mihin viittaat.

Sen sijaan lohkojaot meni "satunnaisessa järjestyksessä" näin:

1-1-3-3
1-1-3-3
1-2-2-3
1-2-2-3
1-2-2-2

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 22:34
Niin. Jos on viisi lohkoa ja jokaisessa neljä joukkuetta, niin ainakin kaikissa muissa tietämissäni urheilulajeissa joukkueet jaetaan tällöin neljään arvontakoriin. Miksi salibandyliitossa tehtäisiin tähän poikkeus esittämälläsi tavalla? Eihän siinä olisi mitään ideaa jakaa noita joukkueita kolmeen koriin, kun ne viivan paikkaa siirtämällä voitaisiin jakaa neljään. Tällöin joka lohkossa olisi joukkue korista 1, 2, 3, ja 4. Ja näin sen uskon liitossa menevänkin.

Kyse olikin siitä, millä perusteilla nuo joukkueet koreihin jaetaan. Tuo esittämäsi malli ei edelleenkään päde mm. Pelicansiin.

Ja tuo mainitsemani ?neloskori? oli huonolla sanavalinnalla valittu. Tarkoitin tuolla nimenomaan sitä joukkuetta, joka on liiton karsintojen lohkojaoissa kunkin lohkon neljäs lohkon kohdalla.

Kiitos taas, mutta esittämäsi järjestelmä ei ole selitys korijsoille. Eikä esimerkkitapauksessasi olisi mitään mieltä, että esim. yhdessä lohkossa joukkueet 1,1,3,3 ja toisessa 1,2,2,2. Eihän tuolloin kannattaisi eritellä kuin ykköskorin joukkueet.

Lopetan nyt osaltani tähän. Suuret kiitokset perusteluista ja vaivannäöstä, mutta noin tuo systeemi ei vain mene. Tai sitten siinä on paljon kehitettävää.

Sivusta...Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 22:44
Mitään avointa rankingia ei ole B-tyttöjen osalta. Liitto ei ole sellaista esittänyt.KV esittää mutua, ei muuta. Se dominointi loppui siis tähän.

1+2=3Re: B-tytöt 2019-202031.5.2019 23:24
Tuo kvn tekstihän on aivan suora kopio liiton sivulta mikä koski a tyttöjä, ei b tyttöjä eikä heidän sijoitusta koreihin.
4 A tyttö seuraa sai tuon seurarankingin perusteella sm paikan suoraan, ilman karsintaa, ei se seuraranking liity millään tavalla b tyttöjen sijoitteluun karsinnassa. Liitossa nämä korit tehty, koreja 1-4, nostettu tai päätetty a lohkoon 1 korin joukkue, b lohkoon 1 korin jne.
Toki voi olla että fba valmentajilta, u16, u19 kysytty miten sijoitella joukkueet koreihin. Onko se mennyt oikein, sitä ei kukaan osaa sanoa ja aina jonkun mielestä joku on kovempi, riippuu keneltä kysyy.
Jostain lohkosta tulee väkisinkin kovempi kuin toisesta, mutta on aivan varma asia, että voittamalla pelisi omassa lohkossa olet paikan ansainnut.
Olet omassa lohkossa toinen, saat helpomman vastustajan sunnuntaille.
Olet oman lohkon kolmonen saat vaikeamman vastustajan sunnuntaille, se viimeisen tärkeimmän pelin voitat olet sm sarjassa, häviöllä ulkona, silloin et ole paikkaa sinne edes ansainnut vaan joku toinen.
Aluesarjan kautta sinne taas uusi mahdollisuus keväällä. Näin se vaan on.
Tsemppiä ihan jokaiselle joukkueelle kauteen 2019-20, aika näyttää ketä voittaa sm kultaa, ketä hopeata ja ketä pronssia, edelleen mitaleille on mahdollisuus aluesarjastakin.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-202031.5.2019 23:36
1+2=3 sen tuossa sanoi selvästi, miten asia menee korien ja kokonaisuuden osalta nykyjärjestelmässä. Eiköhän tämä ollut tässä, jos ei joku tuo tänne muuta uutta ja varmaa tietoa.

Toivotaan nyt vielä liiton suunnalle karsintojen otteluohjemaan jännityksen säilyttämiseksi loppuun asti sellaista, että lohkojen ykköskorin ja kakkoskorin joukkueet kohtaisivat toisensa alkolohkon viimeisessä ottelussaan. Parina kautena kun on tupannut olemaan niin eri sarjoissa, että tämä käytännössä lohkovoiton ratkaiseva ottelu pelataan heti ensimmäiseksi alta pois.

Ei ole vaikeaa hei.

Harri LiimatainenRe: B-tytöt 2019-20203.6.2019 11:10
Siis hetkinen, mitään "avointa rankingia" ei olla tehty B-tyttöjen osalta (että pisteitä olisi julkaistu), mutta samaa pisteytystä / systeemiä on käytetty myös B-tyttöjen osalta.

Eli siltä osin nimimerkki KV on ollut täysin oikeassa kommenteissaan.

1+2=3Re: B-tytöt 2019-20204.6.2019 1:00
Eli jotenkin sitten ranking bt osalta menisi:
Pss 6+9
Wirmo 10+5
Classic 5+7
Ssra 8+0
Ervi 9+2
Norssi 2+0
Loisto 1+0
Josba 0+1
Pelicans 0+1

Muilla karsinta jengeillä 0 pst

Järjestys siis bt "rankingissä" :

1.Wirmo 1 kori
2. Pss 1kori
3. Classic 1kori
4.Ervi 1kori
5. Ankat 1kori
6. Norssi 2 kori
7. Loisto 2kori
8. Josba 2kori
9. Pelicans 2kori
(hämestars-->steelers) 2kori
9. (Lnm---ols) 3kori
10.pro 3kori

Jne. kaikki samoissa pisteissä

Nyt 1korin joukkueet meni suht hyvin oikein,
2korissa oli jo eroja "rankingin" suhteen,
Laskin nyt siirtyviä pelaajia että he nostavat 0pisteen joukkueita ylempiin koreihin.
Esim. Pelicans oli 4korissa, "rankingissä" 2korissa.
Loisto 4korissa, "rankingissä" 2korissa.

Mikähän nosti welhot, lasb 2koriin??

Nämä oli vaan laskuja, mitkä meni varmasti väärin tällee yöllä, mut osviittaa ainakin antavat voimasuhteista ja rankingeistä. Korjatkaa toki jos olen väärässä

Harri LiimatainenRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 9:54
Joillain ihmisillä on edelleenkin vaikeuksia ymmärtää mitä tarkoittaa arvontakori ja miten sillä ei ole lopulta merkitystä joukkueiden tai lohkojen määrään. Pitää muistaa että:

a) vaikka lohkossa on neljä joukkuetta, niin se ei tarkoita että arvontakoreja olisi neljä, ihan sen vuoksi että jos on vaikeaa laittaa joukkueet kolmeen arvontakoriin, niin on mahdotonta laittaa niitä neljään.

b) se missä järjestyksessä liitto on ilmoittanut joukkueet täällä: https://salibandy.fi/files/4715/5903/1224/B-tyttjen_SM-karsinnan_lohkojako_2019-20.pdf ...ei välttämättä ole mikään "paremmusjärjestys", koska joukkueet ovat nimenomaan arvottu.

Eli käytännössä se meni kuten KV on todennut, että

1) joukkueet sijoitettu rankingin perusteella ja sijoitettu eri arvontakoreihin tasaisesti, eli koska joukkueita on 20kpl niin korivaihtoehdot on

6-7-7
7-6-7
7-7-6

2) sitten ollaan päätetty lohkojako mahdollisimman tasapuoliseksi, ja koska lohkoja on 5 niin:

1-1-3-3
1-1-3-3
1-2-2-3
1-2-2-3
1-2-2-2

3) tämän jälkeen on arvottu mikä lohko saa minkäkin systeemin ESIMERKIKSI lohko A 1-2-2-3, lohko B 1-1-3-3 yms

4) tämän jälkeen joukkueet arvotaan lohkoihin kolmesta eri arvontakorista.

HeikkiRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 10:31
Nimimerkki 1 2=3 kirjoitti: "Eli jotenkin sitten ranking bt osalta menisi" Itse asiassa ei, koska pelkästään B-tyttöjen viime kauden ranking pisteet menivät näin:

1. Wirmo 10
2. ErVi 9
3. SSRA 8
4. Pirkat 7
5. PSS 6
6. Classic 5
7. Blue Fox 4
8. NS 3
9. Steelers 2.5
10. LosB 1

Ja jokainen voi laskea halutessaan sitten nuo C-tyttöjen pisteet...

mm 1+2+3:lta puuttuu OLS: 10 pistettä, Steelersin 2.5 pistettä yms muita virheitä

HeikkiRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 10:42
Eli B-ranking menisi näin ja tähdellä karsintoihin osallistuvat joukkueet:

* 1. PSS 15
* 2. Wirmo 15
* 3. Ervi 13
* 4. Classic 12

* 5. NS 11
* 6. OLS 10 (LNM)
* 7. SSRA 8
8. Pirkat 7

9. NST 6
10. Blue Fox 4
* 11. Josba 3
* 12. Steelers 2,5 (HämeStars)

* 13. Pelicans 2
14. Losb 1
15. Masku 1

HeikkiRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 10:45
Ja nämä Steelers->HämeStars, OLS->LNM GrIFK/NS-> NS tapausten pisteytys on katsottu tapauskohtaisesti, sillä "uusi joukkue" ei välttämättä voi periä suoraan toisen seuran hankkimat pisteet ollenkaan/kokonaan.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:00
KV esitti viime viikolla epäilyn että minulla hiertää "kivenä kengässä" nämä "kuolemanottelut".

Näin ei suinkaan ole. Ne kuuluvat urheiluun, hyvin monissa lajeissa erilaisissa karsintavaiheissa ja pudotuspeliotteluissa ne tulevat kuvaan mukaan, ja tuovat juuri sitä jännitystä mukaan, mitä kilpåaurheilussa tarvitaan. Niissä mitataan mitä parhaimmalla tavalla urheilijoiden paineensietokykyä.

En myöskään varsinaisesti kritisoinut nykyistä karsintajärjestelmää.Nykyinen systeemi on kohtuullisen hyvä. Karsinnassa ei ole mahdollista pelata esimerkiksi yksinkertaista sarjaa, jossa joukkueet saataisiin selkeästi paremmuusjärjestykseen toisiinsa nähden.

Lähinnä halusin tarttua virkkeeseen: " B-tyttöjen karsintajärjestelmä on tasapuolinen siten, että elokuun 10 parasta seuraa aivan varmasti pääsee jatkoon." Minä en itse kirjoittaisi aivan näin, koska aina kun tehdään tasokoreja sekä arvotaan lohkoja, tulee ripaus sattumaakin mukaan. Eihän tennisturnauksen välierävaiheessakaan välttämättä ole mukana "varmasti 4 parasta pelaajaa", koska se "paras" on voi nut tiputtaa jo aiemmin "toiseksi parhaan" jne. Eli aina kun urheilussa on koreja, sijoitettuja pelaajia, lohkoja, kaavioita jne. tulee sattuma enemmän tai vähemmän mukaan. Loppujen lopuksi en edes usko, että esim. allekirjoittanut vs KV olemme asioista niin paljoa eri mieltä, kuin viime viikon keskustelu antoi ymmärtää.

Kiitos Harri Liimataiselle edellisestä viestistä, joka selkeästi kertoo tämän korisysteemin. Voidaan olla varmasti sitten montaa mieltä, onko tämä korisysteemi hyvä.

Yksi haaste on, että jos ykköskorin joukkueita on kuusi ja lohkoja viisi, joutuu kaksi yklköskorin joukkuetta samaan lohkoon. Eli periaatteessa kaksi "parasta" joukkuetta voivat joutua samaan lohkoon.

Mutta onhan tuossa toisaalta selkeä logiikka, jonka kyllä aukeaa.

Joka tapauksessa, kyllähän näihin koreihin sijouttamisessa on subjektiivisella arvioinnillakin iso merkitys. Millään suoralla matemaattisella systeemillä ei jouikkueita pelkästään koreihin voida asettaa. Hyvin erilainen määrä eri joukkueista on lähtenyt -02 tyttöjä A-tyttöihin, myöskin C-.tytöistä on noussut hyvin vaihtelevasti tyttöjä B-tyttöihin, hyvin eri tavalla joukkueet ovat saaneet vahvistuksia, hyvin erilaisesti on pelaajia lopettanut eri joukkuieilla...ja se kuinka hyvin valtakunnallisesti nämä asiat ovat olleet tiedossa kun liitto ja Santanen (eli melko pieni piiri) on päätöksensä tehnyt, on mielenkiintoinen kysymys.

Kuten joku täällä on todennutkin, olisi hyvä lisätä päätöksenteon läpinäkyvyyttä, mutta en usko että asioita halutaan tarkemmin avata, koska pieni porukka tekee päätökset, ja niihin liittyy subjektiivinen arvio. Toki kaikki käytettävissä olevat faktat ovat varmasti päätöksenteon tukena.

Joka tapauksessa, uskon että se oikea porukka seoloontuu syksyllä, ja pääsee pelaamaan sm-sarjaa.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:13
"Minä en itse kirjoittaisi aivan näin, koska aina kun tehdään tasokoreja sekä arvotaan lohkoja, tulee ripaus sattumaakin mukaan. "

Edelleenkin, karsinnoista menee jatkoon sen hetken 10 parasta joukkuetta.

Lohkoarvat, tuuri, loukkaantumiset, vatsataudit, pelaajasiirrot yms eivät merkkaa mitenkään, sillä urheilussa ainoa absoluttinen totuus tulee lopputuloksesta. Voittaja on aina parempi ja tulosta pitää kunnioittaa. Toki aina voi lopputuloksesta keskustella ja jopa jossitellakin, mutta tosiasia on se, että lopputulos ei valehtele.

Edelleenkin rautalangasta:

- elokuussa mitataan sen hetken top-10 joukkuetta, jotka pelaavat B-tyttöjen SM-sarjaa ja

- vasta kauden lopussa selviää mitkä joukkueet ovat tämän kauden kymmenen parasta.

Tämä on varsin yksinkertaista matematiikkaa.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:18
Voidaanko KV nyt yksinkertaisesti sopia että olemme asioista eri mieltä, niin meidän ei tarvise muita rasittaa kinaamisella? Sinun matematiikkasi on tosiaankin yksinkertaista, juuri niin kuin sen rehellisesti (edes jossain asiassa) totesitkin.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:23
En ymmärrä miten voi olla eri mieltä esimerkiksi sellaista asiasta, että joskus joukkueet A ja B pelaavat vastakkain, ja lopputulos on 5-4, niin minä totean, että "siinä ottelussa joukkue A oli parempi kuin joukkue B".

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:31
Olet KV kyllä yksi palstan kärkiprovosoijia. Pyydän sinua rauhoittumaan tai lopetaamaan kirjoittelut.

IhmettelijäRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:41
Samaa mieltä Yski-Iskän kanssa. Kun ei edes rautalangasta vääntäminen auta, niin turhaan tässä alkaa esimerkeinkään kirjoittamaan, miten karsinnoista eivät välttämättä pääse jatkoon elokuun 10 parasta joukkuetta. Kun se A-C -lohkosta tippuva ei pysty edes mittaamaan tasoansa D/E-lohkosta jatkoon pääsevän ja mahdollisesti heikomman joukkueen kanssa.

RankingRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 11:52
Ja sen verran lisäystä Heikin ansiokkaasti laskemaan rankingiin, että myös Loistolla on kaksi pistettä viime kauden B-tyttöjen yhdeksännestä sijastaan.

Firman miesRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 12:04
Täällähä on väännetty kaikesta niin paljon muutaman päivän aikana, että piti oikei popparit ottaa esiin.

Hyviä kirjoituksia, mutta kyllä on nyt Koovee ja Liimatainen tainneet yksissä tuumin ja mutu-meiningillä kehitellä nuo laskentakaavionsa ja kolmen korin korijakonsa.

Ei se nääs nuin mene, vaan juuri kuten muutama muu on ounastellut.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-20204.6.2019 13:23
"Olet KV kyllä yksi palstan kärkiprovosoijia. Pyydän sinua rauhoittumaan tai lopetaamaan kirjoittelut."

Mielestäni en ole provosoinut, enkä myöskään kirjoittanut asiattomia. Se, että sinä olet eri mieltä tai jopa pahoittanut oman mielesi, niin se on kokonaan oma asiasi. Se, että sinä olet ollut "aktiivinen" ei tee sinusta tai varsinkaan sinun mielipiteistä sellaisia, että niitä pitäisi peesata. Mielestäni on jopa vastenmielistä alkaa itsemoderoimaan, kun omat argumentit loppuvat. Helpommalla pääsee, kun pitää taukoa netistä jos alkaa ahdistamaan...

Mutta ilman muuta noudatan netikettiä pyyteettömästi, mutta toki jos palstan moderaattorilla on jotain tarkempaa ohjeistusta minulle tai meille tai kaikilla, niin noudatan/noudatamme sitten sitä.

Aina voidaan jossitella ties mistä asioista kuten särjäjärjestelmistä yms, mutta edelleenkin urheilu ainoa absoluuttinen tosiasia on saavutettu tulos.

Kaikki muu on keskusteltavissa - mikä on tietääkseni myös tämänkin palstan päätarkoituksena.

Harri LiimatainenRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 13:29
"Kun se A-C -lohkosta tippuva ei pysty edes mittaamaan tasoansa D/E-lohkosta jatkoon pääsevän ja mahdollisesti heikomman joukkueen kanssa."

Miksi ihmeessä sen pitäisi?

HeikkiRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 14:27
Näin löikö mörkö sisään- ja muun MM-kultahehkutuksena aikana olisi ollut kova veto jos joku ihmettelijä-toimittaja olisi kirjoittanut tyyliin: "Suomi ei itseasiassa voi olla paras tänä vuonna, koska he eivät pelanneet Sveitsiä tai Italiaa vastaan..."

Toki venäläismediahan yritti tätä "mutkun" selittelyä tappion tullessa.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 14:46
Täällä palstalla saa ja pitääkin olla eri mieltä, sehän on tämän palstan rikkaus. Nimimerkkien väliseen kinaisteluun ei ole tarvetta, varsinkaan jos keskustelu ei etene.Mielestäni on tullut jo selväksi, että on mielipide-eroja sattuman vaikutuksesta lohkojakoon, ja sen mahdollisista vaikutuksista lopputuloksiin. Samaa mieltä olemme kyllä siitä, että jokaisen ottelun lopputulosta, ja esimerkiksi syksyn karsinnan lopputuloksia on syytä arvostaa sellaisenaan. Minusta olisi mukava jatkaa vaikka arvioimalla joukkueiden välisistä voimasuhteista, arviot niistä ovat aina mukavaa luettavaa.

KaikkitietäväRe: B-tytöt 2019-20204.6.2019 18:45
Yski-Iskä kirjoitti: "Minusta olisi mukava jatkaa vaikka arvioimalla joukkueiden välisistä voimasuhteista, arviot niistä ovat aina mukavaa luettavaa"

Tämähän olisi mahtavaa lukea täällä, alkaisi se kausi täälläkin oikein kunnolla. Kaikki tieto joukkueista mitä tietää jos osaa nostaa jotain etuudeksi tai mikä heikentänyt joukkueita. Näitä olisi kyllä hienoa kuulla.

Mä ajattelen ilman mitään tietoa näin.

Pss
Viimevuonna jo hienoja otteita, pärjäsi hyvin, hyvät 03-04 tytöt, hyvä junioritoimintapolku
Wirmo
Tämän ikäluokan hallitseva mestari, heillä myös hyvä junioripolku, onko löhtiöitä vai tulioita? Miten aikovat peluuttaa kärkipelaajia vaikuttaa menestykseen, saa nähdä..
Classic
Hyvä junioripolku, viimevuonna nuorella joukkueella jo 4, suurinpiirtein samalla joukkueella bssä tänäkin vuonna. Ketä saa pelata bssä, se iso kysymys
Ervi
Noin puolet vanhemmiksi viimekaudelta, valmennus vaihtui. Vaikeuttaako vaihtuvuus, vai onko se parempi asia, ketä saa pelata bssä vaikuttaa myös joukkueeseen. Toki polku heilläkin kunnossa, mutta se polku ehkä vasta bstä ylöspäin. Hakevat myös maalivahtia, eikö seurasta löydy??
Ankat
Pohjoisen ylpeys, tuskin heillä huononee ainakaan joukkue, viimekauden menestys auttaa eteenpäin ja luo vahvasti jatkumoa, toki iso osa pisteistä lähti 02 synt. Mukana. Tulihan ankkoihinkin niitä uusia muualta, saa nähdä
Norssi
Viimekaudella ei päästy sm sarjaan, miten käy nyt. Kovaa puhetta ollut et heillä kova jengi, nyt voisi olla Norssin vuosi. U16 joukkueessa ainakin iso menestys
Loisto
Epäilen vahvasti, että melko nuori on heidän joukkue bssä tänä vuonna, viimevuonnakaan naisten
Josba
Heilläkin u16 edusta, riittääkö 03 kärkitytöt nostamaan joukkuetta, voi olla hyväkin joukkue kasassa heillä
hämestars
Käsitykseni mukaan vähän ns. Steelers miinus jotain pelaajia. Olisiko nyt se hetki ku ei iso seura sekoita pelikuvioita, saa tehdä mitä itse haluaa... Käsitykseni mukaan yhteistyötä Pirkkalan kanssa, sieltäkin hyvää apua heille
Lnm
Käsitykseni mukaan isosti viimekauden c tytöissä pelannut ols, 03-04 ikäluokan c kaudella ei riittänyt kärkijoukkueita vastaan, mites käy nyt, moniko tärkeistä meni ssrahan, iso peukku kuitenkin luoda ikäluokkaan pohjoisesta toinen joukkue
Sb-pro
Polku heilläkin tytöille, mutta ne alkavat heilläkin vasta bstä ylöspäin. kaipaavat pelaajia joukkueeseensa, kysymys ketä lähtenyt?? Jossain kohdassa joku kirjoitti että steelerssistäkin joku menossa tänne, toteutuiko tälläinen??
Remix
Tästä joukkueesta en osaa sanoa valitettavasti yhtään mitään
Lasb
En osaa tästäkään sanoa mitään
Tps
Tämä ikäluokka pelasi tps nimissä sm sarjaa 2017-18. Onko paluumuuttajia vai lähteekö pelaajia?? Toisessa palstassa keskustellaan jo ettei osallistu a tyttöjen karsintaan, erikoista?? Heillä tuo polku on kyllä ison kehityksen paikka, jotain tulossa mutta mitä...
Sbt papo
En osaa heistä kertoa mitään
Karhut
Viimekaudella piti jo pärjätä, ei onnistunut niinkuin kirjoittivat. Kovin täällä kirjoitettiin et kärkipelaajia lähdössä. Toki 03-04 se heidän paras ikäluokka, riittääkö jos kärki lähtee...
Spv
Varmaankin sellainen uusi nouseva joukkue, saa nähdä... Muuta en tiedä heistä
02jkl
03-04 ikäluokka c aikana sm sarjassa, toistuuko temppu, toivottavasti...
Welhot
Heilläkin kaksi u16 pelaajaa, riittääkö materiaali, ehkä myös se nouseva joukkue tässä lähivuosina, aika näyttää...

Tässä ajatuksia, parantakaa jos muita mietteitä

FatsiLnm ssra ols4.6.2019 23:20
Viimekauden Ols C tytöt meni ankkoihin. Vain valmentajan 05 tyttö ja 2 muuta siirtyi LNM. Eli Ankat on pohjoisen voima!

rankkariRe: B-tytöt 2019-20206.6.2019 21:59
SB-Prosta lähtenyt ainakin viimekauden kapteeni ja maalipörssin ykkönen.. En näistä uusista pelaajista mitään osaa sanoa. Ei ole Pro voittanut usein pelejä kauhean suuri lukuisesti, joten jos uudet tulokkaat ovat maalitykkejä, asiat ovat kohdallaan. Pron maalivahdit ovat hyviä, maalivahti valmentajakin on merkattu sivuille. Toinen veskarikin on U-16.
Uskon että Pro selviää hyvin karsinnoista.

VeikkaajaRe: B-tytöt 2019-20209.6.2019 20:22
Tehdäänpä itsekin pieni analyysi karsinnoista SM-sarjaan selviytyvistä joukkueista näin loman kunniaksi.

A-lohko on etukäteen selvästi tasaisin ja kuka vaan kolmikosta SSRA, Häme Stars ja SB-Pro voi lohkon ykkösenä suoran sarjapaikan viedä. SSRA on saanut viime kauden C-tyttöjen Suomen mestarista OLS:sta runsaasti tyttöjä joukkueeseensa ja on lievä ennakkosuosikki tässä lohkossa. Häme Stars taas on saanut pääosin Steelersin viime kauden B-tytöt joukkueeseensa sekä pari hyvää tyttöä VSS:sta. SB-Prolta on lähtenyt joukkueesta ainakin kolme viime kausien runkopelaajaa, mutta vastaavasti se on saanut vahvistuksia pääosin Lohjan suunnalta muutaman hyvän tytön muodossa. Kaksi viime mainittua joukkuetta ovat pelanneet ainakin pari viime kautta periaatteessa samalla rungolla, jotense antaa niille siinä mielessä tasoitusta Ankkoihin verrattuna. Veikkaan näiden kaikkien kolmen joukkueen pelaavan ensi kauden SM-sarjassa riippumatta siitä, miten alkulohkossa käy. Lohkon 2. kohtaa B-lohkon 3. ja lohkon 3. C-lohkon kakkosen ja näistä ei mielestäni löydy näiden joukkueiden veroisia vastuksia, jos ei joku joukkue täysin yllätä. SBT PaPon kohdalla arpaonni ei nyt valitettavasti ollut kohdillaan, koska valikoitui tämän lohkon neljänneksi joukkueeksi.

B-lohkossa Northern Stars ja EräViikingit ratkaissevat suoran SM-sarjapaikan. Northern Starsin joukkue on pysynyt jo muutaman vuoden lähes muuttumattomana ja jopa vahvistunut täksi kaudeksi. Myös EräViikinkien joukkue on hyvin pitkälti sama kuin toissa vuonna C-tytöissä, pienin muutoksin tosin. Toissa kaudella joukkueet olivat hyvin tasavahvoja. Riippumatta lohkovoittajasta, veikkaan myös kakkosen menevän SM-sarjaan, sillä se kohtaa C-lohkon kolmosen eikä siellä etukäteen yhtä kovia joukkueita ole. LNM ja Karhut ratkaisevat sitten keskenään lohkon kolmossijan ja pääsyn "kuolemanotteluun" A-lohkon kovaa kakkosta vastaan.

C-lohkossa viime kauden B-tyttöjen ja toissakauden C-tyttöjen Suomen mestarin SBS Wirmon pitäisi ennakkoon arvioituna voittaa lohkonsa suvereenisti ja viedä suoraan SM-sarjapaikka. Joukkueen rungon ovat muodostaneet viime vuosina -03 syntyneet tytöt ja se siis riitti jo viime vuonna B-tytöissä. LASB, O2JKL ja Pelicans ratkaisevat sitten kaksi muuta paikkaa karsintaotteluun. Oli järjestys mikä tahansa, lähtökohtaisesti tämän lohkon joukkueet lähtevät altavastaajina molempiin otteluihin. Mutta yllätysvalmiina varmasti.

D-lohkon pitäisi olla Classicin heiniä. Joukkueessa on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka pelasivat jo viime kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa. Kakkoseksi veikkaan SB Welhoja, jotka pitkälti tällä samalla nuorella joukkueella selvisivät keväällä jo playoff-karsintaotteluun B-tytöissä. Joukkueessa on myös pari U16-tyttöä. FBC Remix vienee kolmannen sijan ennen SPV:ä ja siis "kuolemanottelupaikan" C-lohkon kakkosta vastaan. Viime kaudella Remix pelasi B-tytöissä puolivälierissä, mutta siitä joukkueesta iso osa oli -02 syntyneitä, joten joukkue on siitä etukäteen heikentynyt. Tosin viimeistäänhän tuo nähdään Welhoja vastaan käytävässä viime kevään playoff-karsintaottelun uusinnassa.

E-lohkossa ylivoimaisena suosikkina on PSS, joka viime kaudella otti SM-hopeaa B-tytöissä ja edellisellä C-tytöissä, jolloin joukkue oli hyvin pitkälti sama kuin tänä vuonna. Vahvistuksia joukkue on tuosta saanut jopa lisää. Loput lohkon joukkueet ovat itselleni etukäteen niin tasaisia, että menee täysin veikkaukseksi, koska rosterit eivät ole kaikilla selvät ainakaan minulle. Eli veikataan järjestykseksi Josba, TPS ja FBC Loisto. Josba kohtaisi tällöin ennakossani Remixin ja veikkaan sen tämän ennakolta tasaisen pelin vievän. Sen sijaan TPS ei saane mahdollisuuksia Welhoja vastaan. Ja ei mielestäni myöskään Josba, jos se tähän pariin joutuisi.

Veikkauksena SM-sarjaan omassa vahvuusjärjestyksessäni Wirmo, PSS, Classic, SSRA, Northern Stars, EräViikingit, Häme Stars, SB-Pro, Welhot ja Josba. Näinhän se ei tietenkään mene, vaan joka vuosi vähintään yksi "yllätysjoukkue" itsensä sarjaan pelaa. Niin todennäköisesti nytkin. Ja hyvä niin.

Tulevana tiistaina selviävät sitten nuo karsintapaikkakunnat ja perjantaina otteluohjelmat.

VeikkaajaRe: B-tytöt 2019-202010.6.2019 11:13
Eiliseen arviooni liittyen, oli jostain syystä mennyt ajatuksissani Remix ja Blue Fox sekaisin. Joten arviot siinä mielessä tuolta osin "vähän" pielessä. Anteeksi.

JojoRe: B-tytöt 2019-202028.6.2019 1:03
Vapaa siirtoaika alkaa olla menossa umpeen. Ainakin Oulun suunnalla liikehdintää on ollut, samoin Hämeenlinnassa.
Lohjalta siirtyi pelaajia Pron riveihin, joten Prin voi siltä osin katsoa kyllä vahvistuneen. Tepsistä siirtyi kolme pelaajaa Wirmoon.
Miltä muuten näyttää? Muuttuivatko voimasuhteet olennaisesti?

vääntöRe: B-tytöt 2019-202029.6.2019 23:52
Veikkaaja: D-lohkossa remix ja spv voivat olla myös toisin päin, spv kehittyi kauden aikana aikamoisesti ja voitti remixin 6-1 viimeisessä pelissä, heti alkukaudesta olivat ne kaksi aiempaa vastakkaista peliä ja tulospalvelun mukaan remix voitti molemmat, tällöinkin maalierot olivat jo kaventuneet. Tiedä sitten kuinka joukkueet pysyneet kasassa.

SohvaperunaRe: B-tytöt 2019-202030.7.2019 12:01
Alle kuukausi karsintoihin, tuleekos kummastakaan karsintapaikasta livekuvaa?

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202030.7.2019 13:55
ErVi on aiempina vuosina kuvannut runsaasti pelejä, mm. viime sykysyn karsintaotteluita Mosahallilla. Harmillisesti kevään loppuotteluiden kuvaaminen sai runsaasti negatiivista palautetta. Joten nyt voisi joku muu seura vuorostaan kantaa vastuuta ja kuvata esimerkiksi kaikki Helsingin pelit. Wirmo? SB-Pro? Northern Stars? ErVi kuvasi tosiaankin aktiivisesti parin vuoden ajan pelejä ja olisi hieno juttu jos joku muu seura ottaisi nyt kopin asiasta. Näin saataisin vuorovedolla varmistettua pelien näkyvyys.

SohvaperunaRe: B-tytöt 2019-202030.7.2019 14:54
Uskon että ervillä muutenkin riittää tekemistä aika tavalla karsintojen läpivientiin kun järjestävä seura ja siksi soisikin muiden joukkueiden ottavan koppia kuvaamisesta. Koko lajille olisi etuna se että joka ikinen peli tulisi verkon kautta ja näin ollen näkyvyyttä saataisiin lajille lisää. Poikien puolella tämä SM sarjan puolella taitaa olla jo vakiintunut siten että kaikki ottelut kuvataan. Nykyään kun ei vaadi kun sen Tabletin ja tarvittaessa varavirtalähteen.

FaktaaRe: B-tytöt 2019-202030.7.2019 15:02
Tarkennuksena, että ErVin loppupelitkin oli hyvin kuvattu, kritiikki taisi koskea vain palkintojenjako lähetyksen puuttumista.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-202030.7.2019 15:25
Asia on juuri niin kuin nimimerkki Faktaa kirjoitti. Mutta se menneistä.

Samaa mieltä myös Sohvaperunan mietteistä.

Antoisintahan on seurata pelejä paikan päällä, mutta kovin moni ei taida ehtiä Kuopioon ja Helsinkiin samaan aikaan, joten toivottavasti kuvaajia löytyy.

IloinenRe: B-tytöt 2019-202031.7.2019 9:22
Classicin mediateami teki kyllä viime kaudella loistavaa työtä. Toivottavasti jatkavat samaan malliin, oli mahtavaa seurata pelejä selostuksen keraa kotisoffalta! :)

KooKooRe: B-tytöt 2019-20201.8.2019 13:00
Kylmä kamera puhelimesta jalustalle ei tosiaankaan paljoa vaadi. Joissain paikoissa voikin sitten muodostua haasteeksi toimivat yhteydet lähetyksen etenemiseksi. Toisinaan eniten äänessä ovat ne, jotka tietävät/ymmärtävät vähiten, esimerkkinä vaikka edellämainittu loppupelilähetyksen katkeaminen, jonka syy olikin tekninen kömmähdys eikä miljonääriseuran salaliitto. Yhdestä paikasta liikutettavat sisäänrakennetut kamerat uusissa halleissa ovat tietysti hienoja (Tampere) sekä kommentaattorit myös tyttöjen urheiluun,.

!!!Re: B-tytöt 2019-20206.8.2019 19:09
Taisi kyllä Ervin suunnassakin olla niin, että lähinnä omat pelit oli kuvattuna ja nekin vain B-tyttöjen osalta. C:n puolella viime kaudella lähes kaikki pelit oli striimattu, koska liki jokaiselta seuralta löytyi joku aktiivinen kuvaaja. Kiitos siitä!

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20206.8.2019 20:00
Nimimerkin !!! pointti ei auennut minulle. Ajatushan tai toive tässä oli se, että joku seura kuvaisi karsinnoissa laajemmin yhdellä paikkakunnalla (Hki tai Kuopio) karsintaotteluita, näinhän ErVi teki karsinnoissa Mosalla viime syksynä. Kukaan ei varmaan ole kuvitellutkaan että mikään seura kuvaisi Pietarsaaressa, Oulussa, tai missään muuallakaan niitä runkosarjan otteluita, joissa oma joukkue ei ole mukana?

noterveRe: B-tytöt 2019-20208.8.2019 21:59
chillatkaa veljet!<3

-R-Re: B-tytöt 2019-20209.8.2019 12:13
Yski-Iskälle,

Onnistuuko aikaisempien vuosien tapaan taas ennakko ennen karsintoja? Asiantuntemuksesi on sitä luokkaa, että niitä on mukava lukea ja ovat ainakin aikaisemmin C-tyttöjen kohdalla osuneet aika hyvin oikeaan.

Ja meille kaikille, pidetään keskustelu asiallisena.

Yski-IskäRe: B-tytöt 2019-20209.8.2019 20:08
Kiitos R:lle viestistä.

Katsotaan Loisto-cupin jälkeen onko aikaa laajempaan annakkoon. KIrjoittelu varmasti kuitenkin jatkuu.

Pari viime kautta on keskustelu C-tyttöjen ympärillä ollut varsin asiallista, ja uskon että se jatkuu sellaisena tässäkin ketjussa.

Nähdään Turussa!

-K-Re: B-tytöt 2019-202011.8.2019 15:55
TPS kävi voittamassa Karhujen harkkaturnauksen Friitalassa eilen.

Ja Yski-Iskälle muuten sellainen toive että jos teet jotain ennakkoa niin laita se omaan viestiketjuunsa, ettei se huku tänne kaiken sotkun sekaan.

KysyjäRe: B-tytöt 2019-202011.8.2019 19:10
-K-: mitkä joukkueet oli tps:n lisäksi mukana ja tietääkö joku kaikki tulokset?

Onko ollut muita treenipelejä joukkueilla, voisko joku kirjoittaa tuloksista?

OhhohRe: B-tytöt 2019-202011.8.2019 19:28
Loisto Cup päättyi juuri: https://www.loistosalibandy.net/37800

Wirmo ja Classic muita aika pitkän askeleen edellä pelillisesti.

pienellä kertoimellaRe: B-tytöt 2019-202011.8.2019 21:13
B-tyttöjen SM-karsintojen veikkaus:

A-lohko
1. SSRA
2. SB-Pro
3. Häme Stars
----------
4. SBT PaPo

B-lohko
1. Northern Stars
2. Eräviikingit
3. Karhut
----------
4. LNM

C-lohko
1. Wirmo
2. O2 Jyväskylä
3. Pelicans
----------
4. LaSB

D-lohko
1. Classic
2. Welhot
3. Remix
----------
4. SPV

E-lohko
1. PSS
2. Josba
3. TPS
----------
4. Loisto

Jatko-ottelut:
SB-Pro ? Karhut > SB-Pro
Eräviikingit ? Pelicans > Eräviikingit
O2 Jyväskylä ? Häme Stars > Häme Stars
Welhot ? TPS > Welhot
Josba ? Remix > Josba

Eli SM-sarjassa pelaaavat kaudella 2019-20:

SSRA
Northern Stars
Wirmo
Classic
PSS
SB-Pro
Eräviikingit
Häme Stars
Welhot
Josba

Samaa listaahan tarjottiin tässä ketjussa jo pari kuukautta sitten ja näin se on, että yksikin poikkeus tästä kymmeniköstä olisi jonkinsorttinen ihme.

Ugh.

-K-Re: B-tytöt 2019-202013.8.2019 12:14
Kysyjälle ja muillekin Friitalan turnauksen tulokset:

Karhut - PaPo 5-6
TPS - LaSB 5-1
PaPo - TPS 1-2
LaSB - Karhut 3-0
LaSB - PaPo 5-6
Karhut - TPS 1-7

Ja loppujärjestys
TPS
PaPo
LaSB
Karhut

ErVi / MaijaRe: B-tytöt 2019-202014.8.2019 21:43
B-tyttöjen karsinnat lähestyvät ja joku tässä kyseli karsintojen striimistä.

Viime syksynä EräViikinkien B-tytöt tosiaan striimasi kaikki oman lohkon karsintapelit. Myös muut kuin omat pelit. Tämän lisäksi peleistä löytyy ns. still-kuvat.
https://isooja.kuvat.fi/Er%C3%A4Viikingit/Er%C3%A4Viikingit+B-tyt%C3%B6t+Kausi+2018-2019/B-tytt%C3%B6jen+SM-karsinnat+D-+ja+E-lohkot,+Mosahalli,+25.-26.8.2018/

Karsintapelien striimit löytyvät ErVi-tyttöjen Youtube-tililtä siltä osin kun niitä ei tekijäoikeudellisista syistä (musiikki) ole poistettu.
https://www.youtube.com/channel/UC2KGMTxXfDLAZ0AfgPAJqhw

Iso kiitos Iso-Ojan perheelle tästä työstä.

Tänä vuonna meillä on jälleen ilo emännöidä B-tyttöjen karsintoja. Koska vastuullamme on kolme lohkoa (ABC) tarkoittaa tämä käytännössä pelejä kahdella eri kentällä samanaikaisesti. Resurssimielessä olemme sen verran tiukoilla toimitsijavuorojen osalta, joten striimaus on tällä hetkellä sekundaarinen tehtävä.

Näin ollen toivomme, että mahdolliset muiden seurojen kuvaajat striimaavat omat pelinsä ja jakavat striimilinkit. Voimme jakaa linkit ErVi-tyttöjen Facebook-sivutolla, jos nämä meille ilmoitetaan.

Lisätietoja:
Maija Tantere
EräViikingit | B Edustus jojo
GSM: 0500 890 490
Email: maija.tantere@eraviikingit.fi

WonderRe: B-tytöt 2019-202016.8.2019 11:41
Viime kauden sijoituksiin ja tuloksiin verrattuna PaPolla hyviä pelejä. Minulle oudompi joukkue. Osaako joku muu kertoa onko jopa yllätys mahdollisuuksia karsinnoissa? Lohko on kyllä tasokas. Mallikasta duunia tehty Parkanossa ainakin.

fulRe: B-tytöt 2019-202016.8.2019 12:44
eikös kaikilla ole mahdollisuudet karsinnoissa?

Papolla on jotain yhteistyötä mahdollisesti ollut ainakin Classicin kanssa ja todellakin voi yllättää ihan mikä joukkue tahansa.

Stars/tyttösäbää streemaus eetteriin :) Re: B-tytöt 2019-202021.8.2019 8:29
Myllypuroon tuodaan ymmärtääkseni myös Northernstarssin kuvausjärjestelmät joten uskon että näin ollen kuvaa tulee myös Neloskentältä ja Ervin porukat luultavasti kuvaavat omat pelit ja ovat tuolloin siellä 1 kentällä.

Innoissan tulevasta viikonlopusta :) Re: B-tytöt 2019-202022.8.2019 7:44
Äsken tuli pelit mitä norssi kuvaa someen. Aika kattava paketti tiedossa. Ja hienoa ettei sielä tehdä vain omia pelejä vaan kattavasti. Ilmeisesti kuvaavat la koko päivän 4 kentällä myllypurossa :) Hienoa että pääsee seuraamaan näitä pelejä toiselta puolelta suomeakin :)

Kaukaa katsovaRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 8:34
Mistä pelit näkyvät?

Kameramies :D Re: B-tytöt 2019-202022.8.2019 8:39
https://solidsport.com/northernstars

Tuolta tulee helsingin lohkon 4 kentän pelejä..

Ja täältä tulee osa 2 kentän peleistä:
Youtuben kanava: Eräviikingit tytöt

Saadaankohan toiselta turnauspaikalta myös videota?

Hämeen miesRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 9:21
Hienoo! Pääsee täältä pohjoisemmastakin katsomaan pelejä, kun ei paikan päälle pääse. Suuret kiitokset jo etukäteen Northern Starsille noin kattavasta paketista, vaikka ei turnauksen järjestäjäjoukkue olekaan. Ja tietysti kiitokset myös EräViikingeille joidenkin otteluiden kuvaamisesta!

VesilahtiRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 10:21
Classic kuvaa taatusti ainakin omat pelit.

Classit tytöt youtube kanava!

-K-Re: B-tytöt 2019-202022.8.2019 11:26
Joutuuko tuohon solidsportiin jotenkin rekisteröitymään tai maksamaan että näkee pelin?

mensiköhän noinRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 11:37
Ei joudu ainakaan tuosta avausviikonlopusta. iTse kävin äsken sinne rekisteröitymässä. Ja ilmaisena ainakin nuo norssin kanavan pelit näkyi

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202022.8.2019 14:57
Salibandykulttuurin kannalta olisi suotavaa, että mahdollisimman moni suosisi kannustamisen paikan päällä, sen sijaan että valitaan se helpompi vaihtoehto (lue: kotisohva/stream).

Aina löytyy tosin (teko)syitä ja selityksiä miksi "pitää" jäädä kotia...

jännäodotusRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 15:16
Meillä ei teini päästä paikan päälle, aiheutamme kuulemma turhia paineita. Paras siis pysyä pois, koska on ensimmäistä kertaa mukana. Jatkossa kauden aikana toki, mutta tämä turnaus on kuulemma elämän tähän mennessä tärkein asia, joten kunnioitan lastani tässä. Helpoin tämä meille ei siis missään nimessä ole vaan pakon sanelema. Toivoisinkin, että ennen kuin syyllistetään kotiin jäämisestä, voisi hetken miettiä, että asiat eivät aina ole ihan niin mustavalkoisia. Hyviä pelejä kaikille!

itsekin pelaanRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 15:24
Nimimerkille "Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta."
Kaikki ei pääse paikalle, oli se sitten sinun mainitsemia tekosyitä tai muuta, mutta syitä ja selityksiä on yhtä paljon kun pelaajia eli ei tarvitse syyllistää niitä, jotka eivät pääse paikalle. Kaikki tavallaan ja parhaansa tekevät.. itse roikun kaikki mahdolliset pelit teinini mukana, mutta kaikki eivät sitä voi tehdä.
Tsemppiä kaikille peleihin ja toivon puhdasta reilua peliä tämän upean harrastuksen parissa.

Kooveen dominointi vie mielenkiinnon sarjasta.Re: B-tytöt 2019-202022.8.2019 16:04
Kuten sanoin, niin ihmisen ollessa mukavuuden haluinen olento, niin sopiva selitys löytyy aina.

Mutta tosiasia on se, että kotisohvastreamauksen sijaan, eritoten tyttösalibandykulttuuria palvelisi parhaiten se, että menisi paikan päälle, luomaan hyvää tunnelmaa ja tukemaan järjestävän seuran toimintaa ja heidän vapaaehtoisia toimitsijoita ja muita toimijoita vaikka ostamalla kahvia ja makkaraa.

PitkänmatkalaisetRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 17:03
Osalla on myös tekosyynä pitkä etäisyys pelipaikalle. Toki osa reissaa sen 1300 kilometriä ja ylikin, mutta monelle siitä aiheutuvat kustannukset vaikuttavat myös.

Etelän herraRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 17:14
Kooveen juttujen taso se ei muutu. Löytyihän se yksi viisastelija tänne muuten niin mukavaan ketjuun lukea.

Jos paikalle ei pääse niin ei pääse. Eivätkä syyt ole aina tekosyitä. Itsekin kiertelen lähes kaikki pelit tyttöni mukana, mutta tulevana viikonloppuna en pakottavan työesteen takia paikalle pääse. Todella loistavaa ainakin nyt tuo streamaus.

Eikä tuolla Myllypurossa pullalla ja kahvilla tueta lainkaan järjestävää seuraa vaan kyllä ne rahat menevät Arena Centerin kahvioyrittäjälle.

Kaikille kannustajille jännittävää viikonloppua katsomoissa niin paikanpäällä kuin streamauksienkin ääressä. Hyviä vaihtoehtoja molemmat!

Classic RulesRe: B-tytöt 2019-202022.8.2019 18:15
Miten veikkaatte kuinka KooVeen joukkue pärjää karsinnoissa?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: