Keskustelu

Yski-iskäKeskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 11:56
Aloitetaan uusi keskustelu, koska edellinen viestini meni mitä ilmeisimmin väärään ketjuun.

Mutta näin lyhyesti, kaikki kunnian tämän palstan mahdollistajille ja ylläpitäjille yms, mutta minä olen sitä mieltä että tämän palstan keskustelupalstan uudelleen avaus ei ollut hyvä idea. Perustelen asiani alla olevilla seikoilla:

- teknisesti tämä keskustelupalsta on heikko koska

a) ei ole rekisteröintiä = kuka tahansa voi esiintyä millä nimellä haluaa ja on liian matala kynnys kirjoittaa ihan mitä saattuu ja loppujen lopuksi ei voi tietää kenen kanssa täällä oikeasti keskustelee.

b) palstalla ei ole muokkaus, lainaus tai poisto-toimintoja, joten ei voi tietää kuka viittaa milloinkin ja täten järkevän keskustelun aikaansaaminen on hankala

c) salibandylle on jo keskustelupalsta jossa on toimiva tekninen alusta - pääkallo.fi.

d) Imagollisesti olisi tärkeää saada sinne (lue: pääkalloon) keskustelua tyttö- ja naissalibandystä, sillä se herättäisi heidän mielenkiintoista luoda lisää sisältö lajista ja eritoten nais- ja tyttöpelien osalta.

Ymmärrän, että moni pitää tästä nykyisestä systeemiä, koska tosiaan kynnys kirjoittamaan tänne on todella matala - minkä historia on osoittanut olevan sekä hyvä mutta myös huono asia - mutta kokonaisuutta ajatellen olisi hyvä jos keskustelua käytäisi sellaisessa paikassa mikä myös tuottaa lähes päivittäistä salibandy sisältöä.

Tällä tavoin saisimme myös tyttösalibandyä lähemmäksi poikien vastaavaa ja sitä kautta ehkä myös arvostustakin nostettua.

KRRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 15:37
Täysin samaa mieltä.

PingviiniRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 16:26
Osaltaan eri mieltä, sen suhteen, että esimerkiksi C ja B tyttöjen palstoilla on paljon hyvää analyysiä ja mielenkiintoista luettavaa. Tietysti edes jonkinlainen reggaus olisi paikallaan, että yhdellä kirjoittajalla olisi yksi nimimerkki.

Mutta sulkemisen jälkeen en ole näillä sivuilla käynyt, eikä tarkkaa tietoa ole mitä muuta tyttösäbäsivuilta löytyy. Pääkallon keskustelu on aika hiljainen nais ja tyttösäbän suhteen

Yski-IskäRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 20:11
Tämän ketjun avaaja on tarkoitushakuisesti lainannut nimimerkkiäni Yski-Iskä, jolla olen täällä pitkään kirjoittanut. Tämä vain toteamuksena, koska henkilöllisyyteni nimimerkin takana on monen tiedossa. En ole muutoinkaan ole ketjun avaajan kanssa kaikesta samaa mieltä. Siitä olen samaa mieltä, että teknisenä alustana Pääkallo voisi olla tyttösalibandykeskustelulle sopiva paikka. Mutta. Oleellisinta on se, että tyttösäbää pidetään näkyvästi esillä jossain, ja keskustelua teeman ympärillä syntyy. Pääkallossa näin ei ole käynyt. Pari aneemista toimituksen tyttösäbäavausta, joiden pohjalta keskustelua ei ole syntynyt lainkaan. Viimeisin viesti taitaa olla viime keväällä kirjoitettu. Syitä en kattavasti osaa arvioida. Rekisteröityminen on varmasti yksi sellainen. Toinen asia mikä vaikuttaa, on koko Pääkallon painottuminen aikuissalibandyyn ja poikien pelaamiseen. Tyttöjen maajoukkueista toki muutamia artikkeleja löytyy. Painotuksen voi jokainen todeta vaikka liikkuessaan Pääkallon keskusteluosiossa. Olen tarjoutunut kirjoittamaan tyttösalibandysta Pääkallossa, mutta toimitusta (en mainitse kenenkään nimeä) asia ei ole kiinnostanut. Oletteko kuunnelleet Pääkallon Podcasteja? Minä olen. Mielenkiintoisia ja hyvin toteutettuja. Esimerkiksi B-poikien karsintoja on käsitelty useampaankin otteeseen podcasteissa. Minun korviini ei podcasteissa ole kantautunut yhtään kommenttia tyttösarjoista tai -karsinnoista. Eli tyttösalibandy, ja varsinkaan keskustelu tyttösalibandysta, ei ole noussut Pääkallossa sille kuuluvaan asemaan. En jaksa uskoa, että asia nopeasti muuttuisi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että tilanne muuttuisi. Kirjoitan mielelläni missä tahansa foorumissa, missä tyttösalibandya riittävästi arvostetaan ja keskustelua käydään aktiivisesti. Ainakin toistaiseksi kannustan tyttösalibandysta kiinnostuneita jatkamaan kirjoittamista täällä. Pääasia on, että keskustelu jatkuu.

JonnaRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 20:57
Niin, muutoshan aina luo ihmiselle pelkoa (varsinkin kun on onnistunut luomaan itselleen jonkinlaisen palstamaineen), mutta samaa mieltä ketjun aloittajan kanssa. Jos ihmiset kirjoittaisivat pelkästään pääkalloon, niin siellä lisääntyisi liikenne = lisääntyisi kiinnostus = mahdollisesti tulisi lisää asiakirjoituksia.

Tosiasia on se,että pääkallo on sivustona salibandyn ykkösmedia, niin olisi hyvä saada sinnekin luotua "painetta" tyttö- ja naissalibandyn osalta.

Unohtamatta sitä, että alustana tämä keskustelupalsta on noh... huono. On turha tosiaan odottaa mitään hedelmällistiä keskustelua, jos puuttuu ihan keskustelupalstan perustoiminnot.

Toinen tosiasia on sekin, että tämän puutteellisen alustan vuoksi, on vain ajan kysymys milloin tulee seuraava ylilyönti milloin tämä ympäristö "taas" suljetaan.

p.s. Edellisessä viestissä haukuttaan ymmärrettävästi pääkallon haluttomuutta kirjoittaa tyttösäbästä sivustollaan... entäs sitten tämä palsta? Ja tänne keskustelupalstalle on ollut jonnin verran aktiivisuutta, mutta milloin tällä _sivustolla_ on kirjoitettu jotain lisäarvoa tuottavaa?

Sivuston bannerissakin on pelaaja, joka on aikaa sitten lopettanut maajoukkueessa...

Yski-IskäRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 21:14
Kiitos Jonna kun kirjoitit tänne tyttösalibandypalstalle. Luen viestejäsi mielenkiinnolla myös siinä vaiheessa, kun kirjoitat kirjautuneena Pääkallossa :)

JonnaRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 21:18
Lisäys vielä:

"Nämä ovat Suomen Salibandyliiton tyttösäbä on timanttia -nettisivut."

Salibandyliitolla on kieltämättä hassu tapa promotoida tyttösaibandyä:

- teknisesti huono keskustelupalsta
- puutteellinen uutisointi

...ja lisäksi liiton omilta sivuilta ei löydy linkkiä / viittausta tänne.

Näinkö päästään kohti liiton lanseeraamaa "2028 visiota"?

JonnaRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?1.10.2019 21:18
Yski-iskä: kyse olisi laajemmasta kokonaisuudesta kuin sinun mielenkiinnosta.

tunariRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?2.10.2019 8:14
Käsittääkseni koko projekti on loppunut 2015, mutta muutaman vapaaehtoisen voimin vielä yritetään pinnistää. Projektilla oli merkitystä, harrastajia tuli lisää ja oli hyvä pöhinä. Nyt se on nähdäkseni laskenut, mikä näkyy ihan käytännön työssä ja sm-sarjojen tasossakin, valitettavasti.

https://www.tyttosalibandy.fi/14

TyttiRe: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?2.10.2019 12:15
Eli tyttösäbä-projekti on nyt sellainen mitä liitto ei halua promotoida, jota ylläpidetään vain vaillista ja vanhan aikaista keskustelupalstatekniikaa, jossa toki on joskus hyvääkin sisältöä mutta tämä sisältö ei sitten tuota ulkopuolisille tahoilla mitään merkkejä mm tyttösäbän kiinnostuksesta.

Käytännössä tätä (nykyistä) ratkaisua tukevat/puolustavat vain he jotka haluavat provota (koska se on nyt helppoa) ja he joilla tosiaan on jokin "palstauskottavuus" ja pelkää sen menetystä siirtyessään uudelle alustalle.

*säbä*Re: Keskustelupalstan avaus - uhka vai mahdollisuus?2.10.2019 17:33
En ole itsekään siirtynyt pääkallon keskustelupalstalle kuin lukijaksi. Olen kuitenkin pohtinut tyttösäbän näkyvyyttä siellä. Osa olisi kirjoittajien vastuulla, mutta toivoisi pääkallon puolelta myös toimintaa. Profeetoissa alussa mainittiin myös tyttöjen sarjat sisältyvän, mutta toteutuksessa kerrottu vain "ensiviikonloppuna karsitaan myös A tyttöjen sm paikat" ja "ajattelin käydä hallilla kun meidän seura sai tyttöjen karsinnat" (edes sarjatasoa ei mainittu.)
Tyttöjen sarjojen aloitukset katoaa seuraaville sivuille kun ei ole aktiivisuutta, oma yläotsikko voisi auttaa. Toisaalta sitten tyttöketjut turhan helposti ohitettavissa jos oman yläotsakkeen alla.
Ehkä kuitenkin saisimme luotua joukkopainetta pääkallon palstalle ja aktivoidaan tyttöketjut. Hyvä kuitenkin että tämäkin palsta aukesi takaisin, sillä sulkeminen "tappoi" tyttösäbä keskustelun hetkeksi kokonaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: