Keskustelu

Sarja käynnistyyCtSM 2019-202.10.2019 9:54
Sarjan joukkueet
Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
GrIFK Green, Kauniainen
NST, Lappeenranta
Pelicans SB, Lahti
PSS, Porvoo
SBS Wirmo/Masku, Mynämäki
SSRA, Oulu
Tiikerit sininen, Vantaa

Karsinnat olivat mielenkiintoiset. Samaan tapaan kuin B.tytöissä, A-lohko osoittautui kivikovaksi. Lohkon kolmanneksi sijoittunut SSRA sitten tiputti jännittävässä ottelussa ykköskorin joukkueen, Josban. Lohkonelonen Steelerskin olisi saattanut päästä jatkopeleihin jossain muussa lohkossa.

Näillä mennään. Vaikkauksia voimasuhteista tai joukkueiden paremmuudesta, nyt kun sarja viikonloppuna käynnistyy?

EtäseuraajaRe: CtSM 2019-204.10.2019 9:30
Kuvaako joku joukkue pelejään livenä Tampereella?

*säbä*Re: CtSM 2019-206.10.2019 10:40
Mitkä joukkueet kuvaa pelejä ja minne? Kun ei päässyt paikanpäälle :(

-A-Re: CtSM 2019-2016.12.2019 14:54
Puolimatkan krouvi ohitettu nyt nuorimpien tyttöjenkin sm-sarjassa ja tässä pieni katsaus tämän hetkiseen tilanteeseen. Aikalailla ollaan menty ainakin minun ennakkoajatusteni mukaan,

Classic (17 pistettä) porskuttaa kärjessä, mutta ei sekään sentään ihan ilman pistemenetyksiä.

NST (16 pistettä) on hakenut tasaisesti pisteitä Lappeenrantaan ja kauden ensimmäinen tappio tuli menneenä viikonloppuna Classicille.

Grani (15 pistettä) hieman yski ensimmäisissä kolmessa pelissä, mutta sen jälkeen on tullut 7 voittoa putkeen mm. Classicista.

Ervi (11 pistettä) on kerännyt tasaisesti voittoja ja tappioita. Tappiot ovat tulleet sarjan tämän hetken kolmea kärkijoukkuetta vastaan ja voitot on onnistuttu nappaamaan tällä hetkellä niistä ns. heidän päävastustajistaan.

Wirmo/Maskulle (11 pistettä) osui musta hetki loka/marraskuun vaihteeseen ja siellä tuli 4 peräkkäistä tappiota, joista kaksi hieman odotusteni vastaisesti Loistolle ja Erville.

Pelicansin (9 pistettä) alkukausi on edennyt kahden pelin sykleissä 2 tappiota, 2 tasapeliä, 2 voittoa, 2 tappiota. Viikonloppuna tämä tahti muuttui, kun tuli samasta turnauksesta tasuri ja voitto. Jännä nähdä minkalaisen kaavan mukaan Lahden tytöt kevät puolen jatkavat.

PSS (9 pistettä) on onnistunut voittamaan kolme sarjassa takanaan olevaa joukkuetta ja yllättämään Granin Lahdessa, mutta sitten ns. päävastustajiaan vastaa Porvoon tytöt ovat toistaiseksi joutuneet lähtemään kotiin ilman pisteitä.

Loisto (7 pistettä) aloitti sarjan hienosti nuorella joukkueellaan, mutta nyt viidessä viimeisessä pelissä on ollut vaikeampaa ja on tullut aika reilunumeroisiakin tappioita.

SSRA (5 pistettä) tällä hetkellä 2 kaksi voittoa ja molemmat tulleet Tiikereistä. Tiukkoja pelejä, mutta toistaiseksi vastustajat ovat onnistuneet ne kääntämään voitokseen.

Tiikeritytöille (0 pistettä) tulee pitkä talvi tällä menolla ja minä en ainakaan jaksa uskoa, että heidän pistetilinsä tulisi tuosta juurikaan karttumaan, mutta toivottavasti olen väärässä ja heidänkin sarakkeeseen saadaan jokunen piste.

Yhtä kaikki mielenkiintoinen sarja käynnissä ja uskon että loppukauden aikana pelejä menee varmasti vielä ristiin ja melkein kaikkia sijoituksia saadaan jännittään ihan sarjan viimeiselle kierrokselle asti

OxcatRe: CtSM 2019-2020.12.2019 17:28
Kärkijoukkueista Classic (kärjessä pisteen erolla NST:hen) on joulutaukoon mennessä jättänyt vakuuttavimman ja tasaisimman kuvan pelistään. Käytännössä yksi päästetty maali ottelua kohden puhuu omaa kieltään joukkueen viisikkopuolustuksesta ja maalivahtipelistä.

Välillä on tuntunut, että Classicille pystyy iskemään maalin vain yksittäisellä henkilökohtaisella ratkaisulla. GrIFK kuitenkin voitti Classicin 3-1 ja sarjakolmosena oleva Grani on varmasti keväällä vahva. Se aloitti vaisusti, mutta on päässyt nyt lentoon.

Sarjakakkonen NST on hävinnyt vain Classicille (6-1). Olisi ihme, jos NST ei ole keväällä ennen pudotuspelejä kolmen joukossa, etenkin, jos se saa peleihin yhtä aikaa mukaan kaikki kolme naisten liigaa pelaavaa peluriaan.

EräViikingit ja Wirmo/Masku ovat kumpikin neljä pistettä Grania jäljessä. Kolmen joukkoon tunkeutuminen on vaikeaa, mutta yllätyksiä voi matkalla tulla, se nähtiin C-tyttöjen viime keväänkin päätöskierroksilla.

TopiRe: CtSM 2019-2020.12.2019 22:35
Kahden kärki on selvä, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Granin pelissä ei mielestäni ihmeitä ole. Ervi ja PSS tulevat taistelemaan varmasti vielä neljän joukkoon pääsystä. Varsinkin PSS on kärsinyt vain pieniä tappioita sarjassa.

PetriRe: CtSM 2019-207.1.2020 11:40
FBA tapahtumassa Classicin pelit PSS ja Erviä vastaan päättyivät Classicin 4-0 voittoihin ja Uni2 joukkueelle Classic hävisi 3-1.

Classic pelaa monipuolista ja taidokasta peliä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin ja vielä kaikilla kolmella viisikolla. Maalivahti on sarjan kovimpia ja juuri nyt huippukuntoinen. Voidaan todeta olevan jonkin sortin ihme, jos runkosarjassa Classic ei ole kärjessä tai vähintään top3.

PSS voitti Ervin 3-2 ja uni1 joukkueen 6-2.
PSS sai otteluihin ehjät viisikot ja pelasi kaikissa peleissä nousujohteista ja vahvaa peliä. Runkosarjan sijoitus kohenee taatusti jos pelit jatkuvat samalla tapaa...riittääkö jopa runkosarjan kolmanneksi.

Ervi hävisi tiukasti ja niukasti kaikki kolme peliä, mutta puolusti erittäin hyvin ja sai kovat vastustajat pidettyä poissa maalipaikoilta.

Häviöt Pss 3-2 Classic 4-0 ja Uni1 4-2 ovat hyviä tuloksia, mutta ei missään nimessä riitä kunnianhimoiselle valmennustiimille. Ervi taistelee runkosarjan sijoista 4-7 ja pelit GrIFK, pelicansia ja wirmoa vastaan näyttelevät isoa roolia.

19.01 Sarja jatkuu Oulussa ja katsotaan joukkueiden voimasuhteet ja sarjatilanteet uudestaan, kun kaikilla joukkueilla on 6 ottelua Runkosarjaa jäljellä.

*P*

OxcatRe: CtSM 2019-2022.1.2020 21:59
Runkosarjassa on nyt kaikilla kuusi ottelua jäljellä. Kärkikolmikko Classic (21 p), NST (20) ja Grani (19) ovat vain vahvistaneet asemiaan Eerikkilän ja Oulun turnausten jälkeen. Sijoilta 4-7 (ErVi, Masku, Pelicans ja PSS, jokaisella 11 pistettä) on Graniinkin matkaa peräti 8 pistettä. Vahvasti vaikuttaa siltä, että runkosarjan päättyessä top 3 on juuri tuo sama kuin nyt, mutta missä järjestyksessä?

Kolmen kärjestä jokainen kohtaa vielä toisensa. Se voi muuttaa asemia, mutta muun otteluohjelman ja tähänastisten näyttöjen perusteella Classic on suosikki runkosarjan ykköseksi. Sijat 2 ja 3 voivat pyörähtää toisinkin päin. Tulivoimainen ja ahnaasti hyökkäävä NST operoi sarjassa pienimmällä pelaajaringillä ja jo pelkästään se voi aiheuttaa yllätyksiä. Oulun pelit NST näytti hoitelevan pääasiassa 10 kenttäpelaajalla joukkueen pistekunkun huilatessa ison osan peliajoista.

Runkosarjan neljännestä sijasta ja siis puolivälierien viimeisestä kotietupaikasta käydään tiukka vääntö ja 11 pisteen joukkueiden sekä FBC Loiston (10 p) keskinäisillä otteluilla on iso merkitys. Vahvoilla lienee Wirmo/Masku, joka ainoana keskiryhmästä ei kohtaa enää ketään kärkikolmikosta. Samat joukkueet kamppailevat myös siitä, ketkä saavat loput kaksi suoraa puolivälieräpaikkaa ja ketkä joutuvat pudotuspelikarsintaan.

SSRA:n loppuohjelma sijalla 9 on haastava: se kohtaa PSS:n lisäksi koko tämänhetkisen kärkiviisikon. Hankalaa on tuosta nousta ylemmäs, mutta tulisipa nyt niitä yllätyksiä! Samoin Tiikereille soisi pisteitä, hienosti ovat tytöt tsempanneet.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: