Keskustelu

Sarja käynnistyyCtSM 2019-202.10.2019 9:54
Sarjan joukkueet
Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
GrIFK Green, Kauniainen
NST, Lappeenranta
Pelicans SB, Lahti
PSS, Porvoo
SBS Wirmo/Masku, Mynämäki
SSRA, Oulu
Tiikerit sininen, Vantaa

Karsinnat olivat mielenkiintoiset. Samaan tapaan kuin B.tytöissä, A-lohko osoittautui kivikovaksi. Lohkon kolmanneksi sijoittunut SSRA sitten tiputti jännittävässä ottelussa ykköskorin joukkueen, Josban. Lohkonelonen Steelerskin olisi saattanut päästä jatkopeleihin jossain muussa lohkossa.

Näillä mennään. Vaikkauksia voimasuhteista tai joukkueiden paremmuudesta, nyt kun sarja viikonloppuna käynnistyy?

EtäseuraajaRe: CtSM 2019-204.10.2019 9:30
Kuvaako joku joukkue pelejään livenä Tampereella?

*säbä*Re: CtSM 2019-206.10.2019 10:40
Mitkä joukkueet kuvaa pelejä ja minne? Kun ei päässyt paikanpäälle :(

-A-Re: CtSM 2019-2016.12.2019 14:54
Puolimatkan krouvi ohitettu nyt nuorimpien tyttöjenkin sm-sarjassa ja tässä pieni katsaus tämän hetkiseen tilanteeseen. Aikalailla ollaan menty ainakin minun ennakkoajatusteni mukaan,

Classic (17 pistettä) porskuttaa kärjessä, mutta ei sekään sentään ihan ilman pistemenetyksiä.

NST (16 pistettä) on hakenut tasaisesti pisteitä Lappeenrantaan ja kauden ensimmäinen tappio tuli menneenä viikonloppuna Classicille.

Grani (15 pistettä) hieman yski ensimmäisissä kolmessa pelissä, mutta sen jälkeen on tullut 7 voittoa putkeen mm. Classicista.

Ervi (11 pistettä) on kerännyt tasaisesti voittoja ja tappioita. Tappiot ovat tulleet sarjan tämän hetken kolmea kärkijoukkuetta vastaan ja voitot on onnistuttu nappaamaan tällä hetkellä niistä ns. heidän päävastustajistaan.

Wirmo/Maskulle (11 pistettä) osui musta hetki loka/marraskuun vaihteeseen ja siellä tuli 4 peräkkäistä tappiota, joista kaksi hieman odotusteni vastaisesti Loistolle ja Erville.

Pelicansin (9 pistettä) alkukausi on edennyt kahden pelin sykleissä 2 tappiota, 2 tasapeliä, 2 voittoa, 2 tappiota. Viikonloppuna tämä tahti muuttui, kun tuli samasta turnauksesta tasuri ja voitto. Jännä nähdä minkalaisen kaavan mukaan Lahden tytöt kevät puolen jatkavat.

PSS (9 pistettä) on onnistunut voittamaan kolme sarjassa takanaan olevaa joukkuetta ja yllättämään Granin Lahdessa, mutta sitten ns. päävastustajiaan vastaa Porvoon tytöt ovat toistaiseksi joutuneet lähtemään kotiin ilman pisteitä.

Loisto (7 pistettä) aloitti sarjan hienosti nuorella joukkueellaan, mutta nyt viidessä viimeisessä pelissä on ollut vaikeampaa ja on tullut aika reilunumeroisiakin tappioita.

SSRA (5 pistettä) tällä hetkellä 2 kaksi voittoa ja molemmat tulleet Tiikereistä. Tiukkoja pelejä, mutta toistaiseksi vastustajat ovat onnistuneet ne kääntämään voitokseen.

Tiikeritytöille (0 pistettä) tulee pitkä talvi tällä menolla ja minä en ainakaan jaksa uskoa, että heidän pistetilinsä tulisi tuosta juurikaan karttumaan, mutta toivottavasti olen väärässä ja heidänkin sarakkeeseen saadaan jokunen piste.

Yhtä kaikki mielenkiintoinen sarja käynnissä ja uskon että loppukauden aikana pelejä menee varmasti vielä ristiin ja melkein kaikkia sijoituksia saadaan jännittään ihan sarjan viimeiselle kierrokselle asti

OxcatRe: CtSM 2019-2020.12.2019 17:28
Kärkijoukkueista Classic (kärjessä pisteen erolla NST:hen) on joulutaukoon mennessä jättänyt vakuuttavimman ja tasaisimman kuvan pelistään. Käytännössä yksi päästetty maali ottelua kohden puhuu omaa kieltään joukkueen viisikkopuolustuksesta ja maalivahtipelistä.

Välillä on tuntunut, että Classicille pystyy iskemään maalin vain yksittäisellä henkilökohtaisella ratkaisulla. GrIFK kuitenkin voitti Classicin 3-1 ja sarjakolmosena oleva Grani on varmasti keväällä vahva. Se aloitti vaisusti, mutta on päässyt nyt lentoon.

Sarjakakkonen NST on hävinnyt vain Classicille (6-1). Olisi ihme, jos NST ei ole keväällä ennen pudotuspelejä kolmen joukossa, etenkin, jos se saa peleihin yhtä aikaa mukaan kaikki kolme naisten liigaa pelaavaa peluriaan.

EräViikingit ja Wirmo/Masku ovat kumpikin neljä pistettä Grania jäljessä. Kolmen joukkoon tunkeutuminen on vaikeaa, mutta yllätyksiä voi matkalla tulla, se nähtiin C-tyttöjen viime keväänkin päätöskierroksilla.

TopiRe: CtSM 2019-2020.12.2019 22:35
Kahden kärki on selvä, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Granin pelissä ei mielestäni ihmeitä ole. Ervi ja PSS tulevat taistelemaan varmasti vielä neljän joukkoon pääsystä. Varsinkin PSS on kärsinyt vain pieniä tappioita sarjassa.

PetriRe: CtSM 2019-207.1.2020 11:40
FBA tapahtumassa Classicin pelit PSS ja Erviä vastaan päättyivät Classicin 4-0 voittoihin ja Uni2 joukkueelle Classic hävisi 3-1.

Classic pelaa monipuolista ja taidokasta peliä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin ja vielä kaikilla kolmella viisikolla. Maalivahti on sarjan kovimpia ja juuri nyt huippukuntoinen. Voidaan todeta olevan jonkin sortin ihme, jos runkosarjassa Classic ei ole kärjessä tai vähintään top3.

PSS voitti Ervin 3-2 ja uni1 joukkueen 6-2.
PSS sai otteluihin ehjät viisikot ja pelasi kaikissa peleissä nousujohteista ja vahvaa peliä. Runkosarjan sijoitus kohenee taatusti jos pelit jatkuvat samalla tapaa...riittääkö jopa runkosarjan kolmanneksi.

Ervi hävisi tiukasti ja niukasti kaikki kolme peliä, mutta puolusti erittäin hyvin ja sai kovat vastustajat pidettyä poissa maalipaikoilta.

Häviöt Pss 3-2 Classic 4-0 ja Uni1 4-2 ovat hyviä tuloksia, mutta ei missään nimessä riitä kunnianhimoiselle valmennustiimille. Ervi taistelee runkosarjan sijoista 4-7 ja pelit GrIFK, pelicansia ja wirmoa vastaan näyttelevät isoa roolia.

19.01 Sarja jatkuu Oulussa ja katsotaan joukkueiden voimasuhteet ja sarjatilanteet uudestaan, kun kaikilla joukkueilla on 6 ottelua Runkosarjaa jäljellä.

*P*

OxcatRe: CtSM 2019-2022.1.2020 21:59
Runkosarjassa on nyt kaikilla kuusi ottelua jäljellä. Kärkikolmikko Classic (21 p), NST (20) ja Grani (19) ovat vain vahvistaneet asemiaan Eerikkilän ja Oulun turnausten jälkeen. Sijoilta 4-7 (ErVi, Masku, Pelicans ja PSS, jokaisella 11 pistettä) on Graniinkin matkaa peräti 8 pistettä. Vahvasti vaikuttaa siltä, että runkosarjan päättyessä top 3 on juuri tuo sama kuin nyt, mutta missä järjestyksessä?

Kolmen kärjestä jokainen kohtaa vielä toisensa. Se voi muuttaa asemia, mutta muun otteluohjelman ja tähänastisten näyttöjen perusteella Classic on suosikki runkosarjan ykköseksi. Sijat 2 ja 3 voivat pyörähtää toisinkin päin. Tulivoimainen ja ahnaasti hyökkäävä NST operoi sarjassa pienimmällä pelaajaringillä ja jo pelkästään se voi aiheuttaa yllätyksiä. Oulun pelit NST näytti hoitelevan pääasiassa 10 kenttäpelaajalla joukkueen pistekunkun huilatessa ison osan peliajoista.

Runkosarjan neljännestä sijasta ja siis puolivälierien viimeisestä kotietupaikasta käydään tiukka vääntö ja 11 pisteen joukkueiden sekä FBC Loiston (10 p) keskinäisillä otteluilla on iso merkitys. Vahvoilla lienee Wirmo/Masku, joka ainoana keskiryhmästä ei kohtaa enää ketään kärkikolmikosta. Samat joukkueet kamppailevat myös siitä, ketkä saavat loput kaksi suoraa puolivälieräpaikkaa ja ketkä joutuvat pudotuspelikarsintaan.

SSRA:n loppuohjelma sijalla 9 on haastava: se kohtaa PSS:n lisäksi koko tämänhetkisen kärkiviisikon. Hankalaa on tuosta nousta ylemmäs, mutta tulisipa nyt niitä yllätyksiä! Samoin Tiikereille soisi pisteitä, hienosti ovat tytöt tsempanneet.

henriRe: CtSM 2019-2026.2.2020 14:11
Runkosarja lähestyy loppua ja jännät pelit edessä. Millä joukkueella mahdollisuus mestaruuteen?

Classic
Onko edes muita?

RistoRe: CtSM 2019-2026.2.2020 16:41
Oma arvaukseni on mestaruudesta taistelevat
Classic
NST
PSS
SBS Wirmo

OxcatRe: CtSM 2019-201.3.2020 17:39
C-tyttöjen runkosarjan viimeisessä turnauksessa Kauniaisissa on monella joukkueella paljon pelissä. Classic tosin on jo varmistanut ykköstilan ja melkoinen paukku olisi, jos tamperelaisia ei nähtäisi pääsiäisen finaaleissa. Classic on ennakkosuosikki Suomen mestariksi ainakin tämän kirjoittajan papereissa.

Tähänastisten näyttöjen perusteella Grani ja NST ovat Classicin ykköshaastajat. Se, kumpi ottaa runkosarjan kakkos- ja kumpi kolmostilan, selviää Kauniaisissa. Tasapisteissä NST on parempi, sillä se on voittanut Granin kerran ja toinen kamppailu päättyi tasan. Sarjan kakkospaikalla on merkitystä, sillä Grani ja NST saattavat hyvinkin olla välierissä vastakkain ja kakkossijan haltijalla on silloin kotietu.

Granin pelit Kauniaisissa ovat etukäteen ajatellen helpommat (SSRA ja Tiikerit) kuin NST:llä (SSRA ja Pelicans). Lisäksi NST:n kokoonpanoon vaikuttavat edelleen samanaikaiset naisten pelit B-liigassa, nyt liigakarsinnat. Ykkösrosterillaan NST:llä olisi mahdollisuus horjuttaa Classiciakin ja toisaalta onhan Grani ainoana joukkueena pystynyt selättämään Classicin. Voisi olettaa, että sekä Grani että NST marssivat aikanaan puolivälieristä eteenpäin, mutta ihan kirkossa kuulutettua se ei ole.

Mikä joukkue pääsee runkosarjassa tärkeälle sijaluvulle neljä? Pelicans on siellä nyt pisteen edellä Wirmo/Maskua, mutta pelsujen ohjelma Kauniaisissa on suoraan sanoen hankala; vastassa Classic ja NST. Jos pitäisi veikata, neloseksi päätyy Wirmo/Masku tai PSS.

Oletukset ja spekulaatiot saavat uutta pontta runkosarjan päätyttyä ja viimeistään pudotuspelikarsintojen jälkeen. Viime keväänähän C-tyttöjen SM-sarjajoukkueet sijoilta 7 ja 8 (ErVi ja Josba) säilyttivät paikkansa pudotuspelikarsinnoissa ja pääsivät puolivälieriin.

Yski-IskäRe: CtSM 2019-201.3.2020 18:50
Kuten Oxcat totesikin, mestaruusraistoon suosikkina lähtee Classic kovimpina haastajinaan Grani ja NST.

Classic on parhaalla rosterillaan ykkössuosikki, mutta asetelmaa sotkee CtSM ja BtSM pudotuspelipäivien päällekkäisyydet: puolivälieriä ja välieriä pelataan samoina päivinä.

Kenttäpelaajat Kaihua/Rinne/Parviainen sekä maalivahti Julia Saarinen ovat avainpelaajia mólemmissa sarjoissa, ja jos BtSM-sarja priorisoituu edelle, nousevat NST:n ja Granin osakkeet.

NST on taas sitten riippuvainen supertykistään Miisa Turusesta, ja jos hän on kiinni naisten peleissä heikkenevät NST:n mahdollisuudet. Lisäksi NSTn rósteri on kapeampii kuin muiden kärkijoukkueiden, ja kun ottelukuorma kasvaa, heikkenee NST:n mahdollisuudet. Yksittäisessä ottelussa he toki voivat voittaa kenet tahansa. Turnauksissa sekä viime että tänä vuonna on kakkosottelu ollut usein selvästi avauspeliä heikompi.

Näistä lähtökohdista ei olisi suuri yllätys vaikka Grani nousisikin mestariksi. Heidän pelaajilla ei ole tiedossa mitään "kilpailevia" pelejä, mikä parantaa heidän mahdollisuuksia.

4.-8. sijat ovat vielä täysin auki. Kauniaisissa on niin paljon keskinäisiä pelejä,. että sijoituksia on vaikea arvailla. Pelsu on nyt neljäntenä, mutta otteluohjelma on haastava heille.

Mielenkiintoinen kevät tulossa.

spedeRe: CtSM 2019-204.3.2020 12:41
Ei tällä tasoa enään voitot ole muutamien pelaajien varassa. Puolustuspeli on kehittynyt jo niin paljon, että yks,kaks tai kolmekin pelaajaa voidaan puolustaa pois, mutta koko joukkuetta ei.

taitaa omat vanhemmat hehkuttaa omiaan täällä palstoilla ku oikein nimillä tarvii arvioida :) joukkueiden voimasuhteita. heh heh

Varmasti muutaman pelaajan poissaolo vaikuttaa johonkin ja kaikki haluaisivat aina "parhaat" mukaan, mutta onko sittenkään tulos aina paras "parhailla".

spede

Yski-Iskä Re: CtSM 2019-204.3.2020 13:30
Onpa väkevä pläjäys Spedeltä kun kolmeen ketjuun on saatu sama viesti kopioitua. Harmi että Spede ei ole ehtinyt pelejä seuraamaan, muutoin hän tietäisi että esimerkiksi CtSM-sarjassa yksilöiden merkitys on ollut yllättävänkin suuri.

spedeRe: CtSM 2019-204.3.2020 16:04
Yski-Iskä

missäs pelissä on näin ollut tänä kautena, että yksilön puuttumisen vuoksi olisi joku joukkue hävinnyt pelin?

Ehkä joku joukkue on pelin/pelejä voittanut yksilön vahvan esityksen mukaan niinkuin esiemerkiksi NSTllä on lyödä valtakunnan kovin talentti pöytään, mutta on NST myös voittanut pelejä ilman talenttia eikä vastaavasti ole hävinnyt yhtään peliä sen takia jos talentti on ollut pois vai ?
kannatta olla tarkkana näitten arvioiden kanssa missä puhutaan pelaajasta tai pelaajista joukkueen yläpuolella.
Vuosi vuodelta nämä kaikki ajetaan lähes kiinni ja niin on ajettu NST:n talenttiakin. viime kaudella teki karmeet tehot C-SM sarjassa nuorena pelaajana ja nyt kun vanhempi c-junnu ei talentti taida yltää ihan samoille tehoille vaikkakin tuolla B-SM osiossa arvioidaan BSM olevan kaikkein kovin sarja tälle kaudelle, mutta viimevuona talentti oli kovempi kuin tänä vuonna c-sm sarjassa?

Ja anteeksi jos kyseealaistin kun tietoa on!

-th-Re: CtSM 2019-209.3.2020 16:32
Runkosarja pelattu! Olipahan jännittävä viimeinen kierros ja suoran playoff paikan lunasti siis seuraavat joukkueet:

1 Classic
2 GrIFK Green
3 NST
4 SBS Wirmo/Masku
5 Pelicans SB
6 EräViikingit

Karsintoihin PSS ja Loisto. Mitä ennakko-odotuksia alkavista playoffeista?

ArvoRe: CtSM 2019-2010.3.2020 17:32
Playoff parit!

1 Classic - Loisto/eräaka
2 GrIFK - Ervi
3 NST - PSS/Vantaa
4 Wirmo - Pelicans

Jatkoon
Classic - Pelicans
GrIFK - NST

Finaaliin Classic - GrIFK
Kultaa Grifk
Hopea Classic
Pronssi Pelicans

En mä mitään tiedä mutta👍

Nimetön Re: CtSM 2019-2023.4.2020 11:24
Huhujen mukaan C Tyttöjen SM-Sarjaan on pyrkimässä "uusijoukkue" jolla rahkeet riittävät jopa mitaliin, onko tälläisestä huhusta tietoa?

Uutta kautta odotellessaRe: CtSM 2019-2023.4.2020 12:15
Eikös siellä ole joka vuonna tälläisiä, jotka pyrkivät mukaan tavoittelemaan mitalia. Realiteetti iskee sitten sarjan aikana. Mutta hienoa, että yritetään ja saadaan tytöille pelejä.


Onko huhusta tarkempaa tietoa, mistä päin kyseinen joukkue olisi esim. tulossa?

Uusi NimimerkkiRe: CtSM 2019-2023.4.2020 13:49
Kyllä huhut pitävät paikkansa.

Sarjaan tarvitaankin nousevia tähtiä.

Joukkue tulee Etelä-Suomesta.

uutta kautta odotellessaRe: CtSM 2019-2023.4.2020 14:55
Hienoa, hyvä vaan saada vaihtelua ja uusia seuroja mukaan. Jos taas kyseessä on jotain seurayhdistymisiä tai kaikkien pelaajien siirtyminen toiseen seuraan niin silloinhan samat pelaajat vaan pelaa eri värinen paita päällä. Jos on kokonaan uusi porukka niin silloin voikin olla haastetta nousta SM-tasolle ilman kokemusta kovemmista peleistä.

huhuuRe: CtSM 2019-2023.4.2020 15:43
Kyseinen joukkue pelasi eri nimellä menneellä kaudella ja ensi kaudella pelaavat toisen värisillä paidoilla. Mitalijoukkue melko varmasti.

peliminnaRe: CtSM 2019-2023.4.2020 18:04
huuhaa huhuja >:)

Grifkisktä tuli esportti :)

mutta nimetön tietenkin tarkoitti Hämestarssia ?

Eiköhän C-sm sarjasta muodustu taas yksi kovimmista mestaruussarjoista ikinä tytöissä toki turnausmuotoinen sarja vielä kun saataisiin yksitäin pelattavaksi...
C-sm olisi kovatasoisin mestaruus sarja vielä tulevanakin kautena!

muksaa kesää kaikille 4kk päästä ratkaistaan toivottavasti.

UteliasRe: CtSM 2019-2023.4.2020 19:55
Mitäs Granissa tapahtuu jos vaihtavat seuraa?

SäbättäjäRe: CtSM 2019-2029.4.2020 13:57
Niin, harvoin kokonaiset joukkueet vaihtavat seuraa puhtaasti vaihtamisen ilosta. Yleensä taustalla vaikuttaa useampiakin seikkoja.

Takavuosina liikenne noiden kahden joukkueen (GrIFK ja Oilers) välillä oli täysin toiseen suuntaan.

Oilers NG:lle tsemppiä karsintoihin jos tästä pandemiasta toivutaan. Rosterissa aikamoisia lovia hyökkäyspuolella.

onnea kaikille peleihinRe: CtSM 2019-2029.4.2020 17:20
Oilers NG:lle tsemppiä karsintoihin jos tästä pandemiasta toivutaan. Rosterissa aikamoisia lovia hyökkäyspuolella.

mistäs lovet johtuu? mhin liikenne?

Uusi NimimerkkiRe: CtSM 2019-2029.4.2020 18:07
Granin kärkihyökkääjiä on mennyt muuallekin kuin Oilersiin.

TTRe: CtSM 2019-2029.4.2020 18:52
Ketkäköhän nämä ns.Granin kärkihyökkääjän sitten on?

Utelias Re: CtSM 2019-2029.4.2020 22:59
Uusi nimimerkki,

Mikä tai mitkä joukkueet pokkasivat c-ikäisten huippu pelaajia granista oilerssin lisäksi?
Pessi?
Ervi?
Hämestars ?

Pimenof, puolakka, luukkonen, kuokkanen, Mäkelät vai ketä ja mihin?

Uusi NimimerkkiRe: CtSM 2019-2030.4.2020 8:51
Ei ehkä ole korrektia nimiä ja seuroja alkaa listaamaan kun siirtoaika on vielä kesken, mutta todettakoon että Granin maalipörssin kärkikaksikko on siirtynyt johonkin muuhun espoolaiseen seuraan kuin Oikersiin.

UteliasRe: CtSM 2019-2030.4.2020 18:50
Kiitos uudelle nimimerkille vihjeistä :)

eli Tapsa on kerännyt nipun kasaan, kun näyttää sivuilla olevan uusi joukkue C-tyttöihin NS!

Eikös niillä olut yhdistelmäjoukkue toissa kaudella ja voittivat pronssia?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: