Keskustelu

Uusi NimimerkkiBtSM10.4.2020 17:29
Tässä vähän ajatuksia BtSM-sarjan menneestä kaudesta ja vähän tulevastakin. Ajatukseni perustuvat tietoon, huhuihin ja arvioihin, joten kaikki täydennykset, täsmennykset ja korjaukset ovat suotavia ja toivottavia. Pelillisiin sisältöihin en juurikaan ota kantaa, nimimerkki Sumea Visio käsitteli niitä aiemmin tällä palstalla ansiokkaasti.

Mestaruuskannu olisi todennäköisesti matkannut Mynämäelle tai Porvooseen, sillä sen verran edellä muita joukkueita Wirmo ja PSS pelillisesti olivat. Jo kaksi vuotta sitten nämä joukkueet kisasivat tasapäisesti C-tyttöjen mestaruudesta, joten siinä mielessä ei mitään radikaalia ole tapahtunut tyttösalibandyrintamalla kahdessa vuodessa. Samaan pelaajarunkoonhan joukkueet edelleen pohjautuivat.

Wirmo oli minun papereissa hienoinen suosikki mestariksi. Perusteluna tälle näkemykselleni on Wirmon voittamisen kulttuuri: mestaruus tuli C-tytöissä kaksi vuotta sitten ja B-tytöissä vuosi sitten. Terävin kärki on valtakunnallista eliittiä, ja käytännössä kaksi kärkikentällistä pystyi ratkaisemaan otteluita usein varsin selvänumeroisesti. Kysymysmerkin mestaruustaistoon olisi toki tuonut kärkipelaajien (2 x Pietilä, Koski) pelaaminen samaan aikaan naisten liigapeleissä, mutta sitä on turha spekuloida tämän enempää.

Onko Wirmon dynastia kuitenkin hiipumassa? Huhujen mukaan valmentajat Pietilä ja Henriksson olisivat lähteneet seurasta ovet paukkuen, ja vähemmän yllättävä seuraus olisi se, että kaikki kärkinimet eivät seurassa jatkaisi. Tämä saattaisi olla vakava suonenisku joukkueelle, sillä mahdollinen kärkipelaajien lähtö joukkueesta olisi pienellä paikkakunnalla vaikea, ellei jopa mahdoton tehtävä paikattavaksi.

PSS olisi tosiaankin taistellut mestaruuskannusta väkevästi ja tulee tekemään niin ensi kaudellakin. Porvoon tytöt ovat tunnetusti melko seurauskollisia, joten tietääkseni mitään isoja muutoksia joukkueeseen ei ole tulossa. Sipoon suunnaltahan seura usein lahjakkaita pelaajia haalii, mutta alueella ei nyt mielestäni kovin montaa PPS:n rosteria vahvistavaa pelaajaa ole saatavilla. Joka tapauksessa, johtuen edellä kertomistani asioista, lähtee PSS mestarisuosikkina ensi kauteen. Hyviä pelaajiahan Porvoolla riittää kolmeen kentälliseen; rosteri on totutusti varsin leveä. Yllätys ei olisi, jos Christian Bremer jatkaisi joukkueen komentajana.

Classic lähti kauteen vahvistuneena ja jopa yhtenä mestarisuosikeista. Hyvää työtä Tampereella tekevä Jarkko Rinne oli saanut hankittua riveihin vahvistuksia mm. Kokkolasta, Porista ja Forssasta asti. Aivan Wirmon ja PSS:n tasolle joukkue ei vielä esityksillään noussut, mutta pronssimitalitaistelussa joukkue olisi ollut vahva. Minulla ei ole tiedossa mitään isoja muutoksia Tampereella tässä ikäluokassa, koska B-tyttöikäisen Suvi Hämäläisen siirtyminen KooVeen riveihin ei vaikuta B-tyttöjoukkueiden voimasuhteeseen. Eihän se mikään yllätys olisi, vaikka joukkue vahvistuisi entisestäänkin, ja joka tapauksessa joukkue on mukana ensi kaudella kärkimittelöissä, kenties jopa mestaruustaistelussa. Jarkko luotsaa tulevalla kaudella sekä Classicin A- että B-tyttöjä. Oma tarinansa olisi pohtia yhden Classicin lahjakkaan -03 tytön tulevaisuutta. Taidot ovat riittäneet peleihin aina liigatasolla asti, mutta koska sukset eivät ole samassa suunnassa U16-vastuuvalmentajan kanssa, on maajoukkueleiritys jäänyt vähille. Toivotaan hänelle, niin kuin kaikille Classicin pelaajille, hyvää tulevaa kautta.

Rankat Ankat oli odotetusti mukana kärkikuusikossa koko kauden. Karo Kuusaareen jengit eivät yleensä halua antaa tasoitusta fyysisellä puolella, ja niinpä ketään ei yllättänyt, että ryhmältä nähtiin aktiivista pelaamista, ja joukkueelle tyypillistä vahvaa karvaamista ja tuplaamista hyökkäyskulmissa. OLS:n C-tyttöjen mestaruusjoukkueesta siirtyneet -04 tytöt olivat odotetusti isossa roolissa, ja osa oululaisista varmaan odotteli syksyllä kutsuja U16-leirille, mutta kutsut menivätkin toiseen osoitteeseen tai hukkuivat matkalla. Yksi teknisesti taitava pelaaja siirtyi Josbaan kauden aikana, mutta en tiedä jäikö ruutuaika liian vähiin suhteessa omiin tavoitteisiin vai eivätkö tossut liikkuneet Karon toivomassa napakassa rytmissä. Koska koko tyttösalibandypalsta suljettiin viime kaudella liittyen ?oululaisten välienselvittelyyn?, niin toivotaan että siirtomarkkinat olisivat tällä kertaa vähemmän rankat ja Rankat Ankat jatkaisi sarjan kärkijoukkueena ja potentiaalisena mitalistina.

Tapsan enkelit (Northern Stars) pelasi vahvan kauden. Vaikka maalisuhde ja tehtyjen maalien määrä oli kärkikuusikon heikoin, onnistui joukkue voittamaan useita tasaisia pelejään, mikä kertoo tietysti joukkueen venymiskyvystä ja kielii valmennuksen reagointikyvystä tiukoissa peleissä. Kukaan ei tietenkään tiedä. olisivatko espoolaisten rahkeet riittäneet mitaliin, mutta täydet mahdollisuudet joukkueella olisi ollut, sillä joukkueen kärkipelaajat ovat hyvin ratkaisuvoimaisia ja maalivahtipeli laadukasta. Mahdollisena akilleen kantapäänä mitalin metsästyksessä olisi saattanut olla rosterin leveys, mikä ei ehkä ollut parhaiden kilpakumppaneiden tasolla. Espoon tähdet vahvistuvat ensi kaudelle. Joukkue saa riveihinsä kaksi meritoitunutta valmentajaa valmennusportaaseen ja hyviä vahvistuksia pelaajistoon. Koska siirtomarkkinat ovat kesken, en lähde nimiä vielä julkistamaan, mutta vahvistukset ovat tosiaankin vahvistuksia. Lopputulemana joukkueella tulee olemaan ensi kaudella B-tyttöjoukkueista selvästi eniten u16.maajoukkueessa pelanneita pelaajia, ja sitten kun Hannu Santanen syksyllä antaa U16-tulikasteensa -05 pelaajille, tulee maajoukkuepaitaa pesukoneessa pyöräyttäneitä tyttöjä joukkueessa olemaan kymmenkunta. Tämä ei tietenkään suoraan takaa yhtään mitään, mutta kun summaa yhteen joukkueen ensi kauden pelaajamateriaalin ja valmennusringin, on tällaisen vähän yksinkertaisemmankin tyttösalibandyfanaatikon ennustettava joukkueelle mitalimenestystä ja vahvaa otetta mestaruuden tavoittelussa.

EräViikingit pelasi Ville Turusen johdattamana värikkään kauden. Tilastot eivät tällä kertaa ole emävale vaan kertovat totuuden: Joukkue teki kärkikuusikosta kolmanneksi eniten maaleja, mutta päästi selvästi eniten. Eli hyökkäyspäässä mätettiiin maaleja mukavaan tahtiin, mutta välillä omissa soi niin että pauke kävi. Alkukaudesta suoritustaso ailahteli pelien välillä ja pelien sisälläkin varsin paljon. Näytti jo siltä että 5 kärkijoukkuetta karkaavat omille teilleen ja jopa viimeinen suora pudotuspelipaikka on kiven alla. Joukkue pelasi kuitenkin selvästi nousujohteisen kauden voittaen 6 viimeistä otteluaan peitoten mm. Rankat Ankat ja Northern Starsin. Viimeisten pelien otteet olivat niin hyviä, että joukkue olisi haastanut pudotuspeleissä vahvasti kaikki joukkueet (kenties PSS:aa ja Wirmoa lukuunottamatta), mutta lopullisen menestyksen arviointi on tässä vaiheessa vain spekulointia. Ansiokkaasti joukkuetta luotsannut Ville Turunen lopettaa seuravalmentamisen ja EräViikinkien tyttölinjan valmennuspäälliköksi ja joukkueen vastuuvalmentajaksi tulee kokenut osaaja Porvoon suunnalta. Hän tulee olemaan mielenkiintoisen tehtävän edessä, koska pari tyttöä on lähtenyt joukkueesta ja uusia on tulossa tilalle. Hänellä tulee olemaan edessään mielenkiintoinen pokeripeli, missä panoksena on joukkueen rosteri ja sitä kautta menestymismahdollisuudet ensi kaudella. Parhaimmillaan pelattuna joukkue voi vahvistua, joten toivotaan että pakasta nousee enemmän kuva- tai valttikortteja kuin pikkukortteja.

Lasb ja Josba sijoittuivat ehkäpä melko yllätyksettömästi ennakkokaavailuihin peilaten sarjassa sijoille seitsemän ja kahdeksan. Lasbilla on yksi u16 pelaaja, ja muutoin aika tasainen -04 painotteinen sikermä pelaajia, mikä riittää hyvin kamppailuissa peräpään joukkueita vastaan, mutta ei aivan kärkijoukkueita vastaan. Joukkue on tosiaankin melko nuori, joten reilun vuoden päästä käynnistyvällä kaudella joukkue saattaisi hyvinkin taistella kärkisijoista, jos joukkue säilyy kasassa.

Josballa on muutamia erittäin hyvä pelaajia mm.-05 ikäkuokassa, ja joukkue osoitti vaarallisuuttaan erityisesti vahvalla vastahyökkäyspelillä. Joukkueen kevätkiri jäi kuitenkin vähän piippuun, ja kausi päättyi viiteen peräkkäiseen tappioon. Hyvää työtä Pohjois-Karjalassa tyttöjen kanssa tehdään, ja seura taistelee realistisesti SM-sarjapaikoista niin C- kuin B-junioreissakin.

Kahden vuoden takaisen C-tyttöjen pronssijoukkueen SB-Pron kausi oli alavireinen. Uuden hallin, valmentajan ja pelaajiston myötä kauteen lähdettiin varmasti toiveikkaana, mutta tulos ei varmastikaan tyydyttänyt kaikkia Nurmijärvellä, missä on vahvat menestymisen perinteet tyttö/naissalibandyssa. Karsinnat sujuivat hyvin, mutta kausi ei. Sen verran tiedän, että lukuisat loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta, mutta ei se ehkä ihan kaikkea selitä. Joitain huhuja olen joukkueen tiimoilta kuullut, mutta en nyt niitä lähde sen enempää pyörittelemään. Vilpittömästi toivon kaikkea hyvää SB-Prolle ensi kaudelle, koska seuralla on merkittävä rooli yhtenä tyttö/naissalibandyn edelläkävijöistä ja suunnannäyttäjistä.

TPS jäi sitten sarjassa jumboksi ilman pisteitä. Pistesaldo ei aivan koko totuutta kerro, sillä TPS hävisi monta ottelua niukasti 1-2 maalilla, joten kyllä ne pisteetkin melko lähellä olivat. Lisäksi on todettava, että lahjakas pakki Saara Suomela oli poissa varsin monesta pelistä naisten liigajoukkueen edustehtävien kutsuessa.

Sitä, pelaako TPS ensi kaudella SM-sarjaa, en osaa arvioida. Lounais-Suomessa on monta hyvää tyttösalibandyjoukkuetta: Loisto, Wirmo, TPS, Masku ja KaPa-65. Listaan voi vielä lisätä Salon, missä Tia Melava tekee ansiokasta valmennustyötä. Oululaistelainen säbävirtuoosi Loiston Matti Pienihäkkinen on kasvattanut ja haalinut riveihinsä alueen parhaat juniorit 02- ikäluokasta vanhempiin, mutta virta näyttää Loistavalta myös nuorempien ikäluokkien osalta (Pietilät, Maikola, Koski, Eko?). Jatkuuko virta edelleen samaan suuntaan, vai säilyttääkö Wirmo kuitenkin vahvan asemansa, vai ottaako esimerkiksi TPS tai joku muu joukkue vahvemman otteen B-tyttöikäluokassa, on minulle, ja kenties myös monelle varsinassuomalaiselle täysi arvoitus. Siinä missä suurimmat muutokset viime keväänä tapahtuivat Oulun suunnalla, voisivat ne tapahtua tänä keväänä Varsinais-Suomessa. Tai sitten ei.

Tässä tämänkertaiset arviot ja arvaukset. Elämme poikkeuksellisia aikoja, mutta toiveikkaina ja kärsivällisenä odotamme, että kausi käynnistyisi syksyllä normaalisti.

JMHRe: BtSM10.4.2020 18:59
Uuden nimimerkin kommentti SBS Wirmon B-tyttöjen valmennuksen "lähtemisestä ovet paukkuen" vaatii kommentointia ja korjausta. Väite on kokonaan väärä.
Olemme valmentaneet seuran tyttöpuolella molemmat noin kymmenen kautta ja lopettamiseen ei liity minkäänlaista dramatiikkaa. Aikansa kutakin.
SBS Wirmo on hieno ja molemmille tärkeä seurayhteisö ja toivomme vilpittömästi menestystä jatkossakin. Myöskään valmentaminen tulevaisuudessa molemmille tutussa seurassa on täysin mahdollista. Yhtään ovea ei paukuteltu.

T. Juha-Matti Henriksson ja Mika Pietilä

Uusi NimimerkkiRe: BtSM10.4.2020 19:08
Näinhän se on että arvailut eivät tietenkään osu aina kohdalleen, ja hyvä että virheet korjataan. '

Kiitos korjauksesta.

Joka tapuksessa vaikuttaa siltä, että muutoksia rostereissa Lounais-Suomessa tapahtuu, niin kuin toki muuallakin.

KatsojaRe: BtSM23.4.2020 22:42
Mielenkiinnolla kyllä odotetaan ensi kautta. Muutamassa joukkueessa näyttää olevan
vähän vaihtuvuutta tulevalle kaudelle.

Ilmeisesti myös muutama kuluneen kauden kilpajoukkuekin pyrkii entistä kovemmalla tahdolla karsinnoista läpi. Saa nähdä kuka sitten paikkansa sarjassa lunastaa ja onko näistä pyrkijöistä syrjäyttämään edellisen vuoden joukkueita. Onkos pelaajien siirtohuhuja ja mahdollisia seuranvaihtoon liittyviä ajatuksia tiedossa? Etelän tilanne ainakin kiinnostaisi muuta Suomea enemmän

SeRe: BtSM24.4.2020 8:59
Tps:n ja Wirmon päävalmentajat ainakin vaihtuvat. Tepsiin varmasti siis uuden valmentajan tytär tulossa, mutta muuta varmaa tietoa ei ole.

Ensi kautta odotellessaRe: BtSM24.4.2020 9:22
Mikä on tilanne SB-Pro:lla? Ainakin Nuppu Tikkakoski siirtyy naisten edustukseen ja oli viime kaudella heidän kantava voimansa.


Hämestars varmasti tulossa vahvana karsintoihin ja tulee haastamaan useita viime kauden joukkueista.


Onko Lasb:n suunnalla uutta?

ennustusRe: BtSM30.5.2020 11:09
Millaisia mielipiteitä karsintojen lohkojaot herättää?
D-lohko on ainakin kova, veikkaan siitä pääsevän kolme joukkuetta SM-sarjaan (Classic, Josba, Häme Stars). Näinollen E:stä pääsisi vain SSRA.

TuumaajaRe: BtSM30.5.2020 11:57
Ei pidä aliarvioida Blue Foxia.

sählääjäRe: BtSM7.6.2020 18:59
Mitä mieltä karsinta lohkoista? Onko veikkauksia sarjaan pääsiöistä...

Kiinnostaisi myös, että millaisia kokoonpanoja joukkueissa tulevalla kaudella on:)

923Re: BtSM18.6.2020 17:56
No johan on suppeat keskustelut...

TuumaajaRe: BtSM21.6.2020 10:24
Kuinka moni joukkueista pelaa esim Loisto Cupissa tai jossain muussa valmistavassa turnauksessa? Classicin ja Vantaan kohtaamisista on saanut lukea IGeestä mutta mites muut ovat pelanneet? Onko jollain ensikäden tietoa?

Tähdet vs EnkelitRe: BtSM15.7.2020 9:07
Tuumaajalle
Onko tietoa Classicin joukkueesta?

Huhut kertoo kovasta rosterista ja kun eivät osallistu Loistoon ja noin muutenkin pelottavan hiljaista ollut mansesta päin tiedotus.


Pitkäkangas
Laitila
Kuosmanen
Kattilakoski
Rautanen
Siuko
Syrjänen
Purhonen
Lahti
nämä kaikki vähintää mj edustuksi,a lisäksi jo ennestään kovat Beett Vesanto ja kumppanit huh huh on siinä rosterille alkua ;)

lisättynä vielä maan kovimmat C-ikäiset täydentämässä rosteria,.

Classicia voidaan pitää yhtenä kovimpana mestaruudesta taistelevana ryhmänä huhujen mukaan ainakin?

reilu kuukausi enään karsintoihin ja nähdään ketkä ansaitsevat paikat sm- sarjaan.Mukavaa kesää kaikille ja tsemppiä harjoitteluun!

-R-Re: BtSM15.7.2020 10:51
Classic kerännyt kieltämättä kovan rosterin mestaruus silmissä. Huonona puolena, että pelit ei ole sarjassa enää niin tasaisia ja sitä kautta sarjan mielekkyys vähän katoaa. Myös classicissa peliaika jäänee osalla Pelaajista varmasti aika vähiin.

Mutta näinhän se on, että mestaruuteen tarvitaan hyvä joukkue, valmennus, jne. Classicilla on rahaa ja resursseja panostaa siihen.

Onnea kaikille karsintoihin ilmoittautuneille joukkueille.

MansesteriRe: BtSM15.7.2020 15:32
-R-

Mahtaako olla rahaa käytettynä näihin pelaajiin etc ?

itse uskon aika monen edellä mainituista tytöistä pelaavan jo naisissa ja isot minuutit A-tyttöjen sarjassa.

tosiaan tasoerot on karmivia ja BSM sarja ei ollut tasokas viimekaudella kuin 5joukkueen osalta, mutta minkäs teet, kun Tampereella, Porvoossa ja Mynämäellä tehdään juuri tällä hetkellä jotain oikein.

Peliaika ansaitaan ja näissä seuroissa on jo varmasti ns II joukkueita jne.

Esimerkiksi Classicissa oli viimekaudella 3 B-tytöissä pelaavaa joukkuettan ja uskon että niistä kaikista varmasti jokaiselle peliaikaa löytyy.

Hienoa että tytöt ja sarjat kehittyy!

tulevaisuus näyttääRe: BtSM15.7.2020 15:45
classicin piti viime kaudellakin olla tuleva runkosarjan voittaja... mutta aika alas sekin vajosi sarjataulukossa. ei taida niin sanotut tähtipelaajat ollakkaan ihan niin hyviä kuin vaikuttaa

JuuRe: BtSM16.7.2020 1:30
Karsintalohkoja ja järjestelmiä hieman tutkailemalla voi kyllä tulla siijen tulokseen, että ensi kaudellakin sarjassa tulee olemaan paljon kärkipäätä heikompia joukkueita jos muutamassa viimevuoden aluesarjajoukkueessa ei ole tapahtunut mitään yllättävää. Olisi kiva nähdä että sarja tasoittuisi tai ainakin nousisi joku selvä haastaja joka voisi antaa selville kärkijoukkueillekin hieman haastetta.

Classicilla kasassa huikea rosteri ja toivottavasti he pystyvät saamaan pelit kulkemaan ensikaudella koska nyt olisi mahdollisuuksia vaikka mihin.

Viimekauden kärkipään joukkueista wirmo on kuulemma heikentynyt jos ainakin Pietilät ja Koski ovat siirtyneet kokonaan Loiston riveihin. Onhan toki sielläkin laaja valikoima taitavia pelaajia joten täytyy vain odottaa ensimmäisiä pelejä ja katsoa kuinka joukkue pärjää.

TuumaajaRe: BtSM16.7.2020 11:59
Se on opittu että yhtään peliä ei ole pelattu vielä etukäteen. Pieni ylimielisyys voi kostautua suuresti.

Tähdet vs EnkelitRe: BtSM16.7.2020 14:45
Juu Hämestarssi oppi viimekaudella kantapään kautta ;)

Ylimielisyyttä tai ei, mutta Classic ei ole ollut ylimielinen. Ihmettelen vaan ettei tälle kaudelle ole tullut mitään juttujakaan? juuri sieltä on totuttu kuitenkin melko laadukkaaseenkin media näkyvyyteen.

Onko tyyntä myrskyn edellä?

tulevaisuus näyttää

Rrunkosarjan kolmansiksi oikein tipahti ja Classicin puolelta ei mielestäni juttuja mestaruuksista viime kaudellakaan lauottu julkisesti. Vaan itse kun heidän kanssa asioista haastoin tuli mielummin mieleeni miksi näin "nöyrästi" tällä toiminnalla ja rosterilla edetään. Nythän huhujen mukaan tulossa vielä kovempi joukkue.

Toivottavasti sarja tiukkenee ja esim viime kauden Hämestars ja SB vantaa lunastaisivat paikan sm sarjasta, myös siniketut on pidettävä mielessä.

Alla minun veikkaukseni.

A- NS
B- Wirmo
C- PSS
D- CLASSIC
E- SSRA
jatkot
VANTAA - Karhut (vantaa) helpointie ns aluejoukkueelle
PRO - LNM ( pro) lnm puolustuspelillä mahku
ERVI - LASB ( ervi ) varma
JOSBA - TPS ( josba ) varma
BLUEFOX - Hämestras ( bluefox) ???

Toivottavasti tulee yllätyksiä ja saadaan lisää pohdittavaa.

KaikkitietäväRe: BtSM18.7.2020 21:49
Kyllä veikkaan et b tyttöjen sarjassa PSS pysyy odotetun vahvana ja on kyllä ISO mestari suosikki.
Veikkaan myös et uusina b tyttöjen sm sarjaan tulee Sb Vantaa sekä Blue Fox.
Viimekaudella sarjassa oli 2 ylivoimaista joukkuetta, nyt toinen niistä vaihtuu Classicciin. Classicilla kovempi jengi kuin viimekaudella aivan varmasti.
Sm sarjaan pääsee kyllä Wirmo, mutta Wirmolla alkaa näkyä heti kärkipelaajien puute, perus taso riittää kyllä, mut isoja menetyksiä niin pelaajissa kuin penkinkin takana, ei voi olla näkymättä, iso alamäki alkaa.
Hämestarssista täällä myös puhuttu, mutta uskon heidän heikentyneet ja ei riitä sm sarjaan kun lähtiöitä kärkipäästä.
Northern Stars taas vahvistunut, voi kaudella olla ihan yllätysjoukkuekin.
Pohjosen joukkueista itsellä ei ole tietoa, mutta kyllä Ankat oli viimekaudella sillä sijalla millä heidän tasonsa pitäisikin olla, nyt vuotta vanhempana ehkä parantavat, samoin uskon et samoin käy Josballe, nuori joukkue, mikä pärjäsi jo viimekaudella mainiosti. Valitettavasti Tps ei sm sarjaan pääse, mahtaako edes yrittää tosissaan. Ervillä joukkue on perus, en usko et hirveää nostetta tapahtuu, samoilla sijoilla ku viimekaudella. Pari paikaa vielä sarjassa vapaana, saa nähdä ketä ne sitten ottaa...

Turku ohoi?Re: BtSM21.7.2020 12:43
Missä on Loisto?

PeraRe: BtSM22.7.2020 15:35
"OLS:n C-tyttöjen mestaruusjoukkueesta siirtyneet -04 tytöt olivat odotetusti isossa roolissa, ja osa oululaisista varmaan odotteli syksyllä kutsuja U16-leirille, mutta kutsut menivätkin toiseen osoitteeseen tai hukkuivat matkalla"
Tiedoksesi että joukkueesta valittiin kaksi pelaajaa U16 leiritykseen tuolloin.

Uusi NimimerkkiRe: BtSM22.7.2020 16:20
Oli yksi pakki ja yksi maalivahti, eli siltä osin tekstini oli virheellinen. Lisäksi pari hyökkääjää varmasti lähellä leirityspaikkaa.

simoRe: BtSM22.7.2020 17:43
Peralle,

Olssin mestaruus tapahtui kun C-sm oli heikkotasoinen kahden kärkijoukkueen takana ja menestys juuri tuon vanhemman ikäluokan ansiosta.

Olssin pelaajat eivät silloinkaan olleet todellakaan nopeita/ "urheilullisia" mutta isompia ja vanhempia he olivat.

En ihmettele ollenkaan jos maalivahdin lisäksi ei ketään enään valita mj kuvioihin.

uskon heidän antaneen näytöt myös FBA toiminnassa eikä pelkkä joukkueena menestyminen mj paikkaan riitä.

Toivottavasti olen väärässä ja 3-4 entistä C mestaruus olssilaista nähdään mj paidassa

taival

PeraRe: BtSM24.7.2020 15:26
Hiukan olette nyt hakoteillä näiden valintojenne suhteen. Sinne valittiin puolustaja ja hyökkääjä.kannattaa pyrkiä ottamaan asioista selvää ennen kuin laittaa omia luulojaan ilmoille,näin keskustelukin pysyy asiallisena ja faktoissa.

Uusi NimimerkkiRe: BtSM24.7.2020 16:16
Eerikkilän tiedotteen mukaan ErVi Hast oli leirillä, ja hän ei taida olla puolustaja eikä hyökkääjä. Eli Ankoista oli ainakin tiedotteen mukaan puolustaja, hyökkääjä ja maalivahti, eli 3 pelaajaa. Pahoittelen virheitä omalta osaltani. Pera, olet oikeassa, että kannattaa selvittää faktat, niin sinun kuin meidän muidenkin.

TuumaajaRe: BtSM24.7.2020 19:08
Tässä on pahasti hairahdettu otsikon aiheesta. Jospa palattaisiin aiheeseen ja kuljaillaan Oululaisten edustus jutuista toisessa topiikissa

PeraRe: BtSM24.7.2020 22:55
Ehdottomasti pysytään itse b-sm aiheessa. Oli vain pakko korjailla noita pohjaista sorjaavia kommentteja jotka nyt varmaan on selvät.
Jos aletaan ns. arvostelemaan että pohjoisesta ole mahdollisuuksia U16 tyttöihin niin halusin vaan lyödä faktat pöytään.

Ärsyttää hieman tuo kommentointi että edelleen tartutaan OLS:n mestaruuteen,mestateita mitä mestareita ja hallitsevia sellaisia.
Joukueessa tulevaisuuden liigapelaajia ehdottomasti,uskallan sanoa.

Ei dissata alueesta riippumatta mitään joukkuetta vaan ajatellaan pelaajien kehitystä valtakunnallisesti.

Jokaisessa joukkueessa on yksilöitä,joukkuepelaajia jotka varmasti pelaa vielä maajoukkuetasolla arvokisoja.

Uusi Nimimerkki Re: BtSM25.7.2020 9:28
Pera, et nyt kuitenkaan faktoja pöytään lyönyt kun et tiennyt että oman kylän maalivahti oli U16-leirillä.

Marttyyriksi ei kannata heittäytyä. Oulun ja laajemmin koko Pohjois-Suomen tyttösalibandytyötä arvostetaan laajasti. OLSn upea mestaruus on vain yksi esimerkki. Rankat Ankat Karon johdolla taistelee varmasti mitalista B-tytöissä, ja uskon että Antti nostaa LNMn taistelemaan sm-karsinnoissa. Yksittäisenä esimerkkinä voi mainita kahden Kuusamon tytön siirtyminen pelaamaan Ouluun ja nousu tyttösalibandyeliittin. Paljon hyviä pelaajia: hienoa työtä tehdään pohjoisessa.

Eteenpäin posin kautta.

Joko pelataanRe: BtSM25.7.2020 10:56
Voisitteko laittaa tänne SM-karsintoihin osallistuvien joukkueiden treenimatsien tuloksia.

PeraRe: BtSM26.7.2020 12:21
Kyllä,jäi mainitsematta maalivahti.hieno juttu.
Olisi se hyvä jos pohjoisestakin olisi 2 joukkuetta sm-sarjassa.
Mielenkiintoiset sm-karsinnat jo oven takana!

Posin kautta 🙂

TietämätönRe: BtSM26.7.2020 12:38
Millainen tämä pohjoisen toinen joukkue on? Mitkä mahdollisuudet sarjaan pääsyyn?

TuumaajaRe: BtSM26.7.2020 14:05
LNM vahvistunut viime kaudesta. Maaliteko ei ole vahvinta mahdollista. 50/50 mahdollisuus sarjaan.

KarhuRe: BtSM26.7.2020 15:46
Mikäs on Joensuun ylpeyden Josban tilanne? Onko joukkue pysynyt samana? Uusia tai lopettaneita pelaajia?

UteliasRe: BtSM26.7.2020 21:34
Millaisia noi mahdolliset uudet sarjaan pyrkivät joukkueet ovat nyt kokoonpanoltaan? Onko siellä jotain nimiä joita kannattaisi seurata tarkemmin? Ainakin SB Vantaasta, Blue Foxista ja Hämestarsista on ollut puhetta. Noista ensimmäinen on itselle se vierain joten siitä ainakin olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin kun en ole kys. joukkueen pelaajia ehtinyt seuraamaan livenä.

ASRe: BtSM29.7.2020 17:05
Samaa mieltä karhun kanssa,mkä on joensuun ylpeyden josban tilanne

säbäilijäRe: BtSM29.7.2020 20:35
Millaiselta näyttää Eräviikingin b-jengi tällä kaudella? Pysyykö joukkue samana vai onko uusia vahvuuksia?

Uusi Nimimerkki Re: BtSM29.7.2020 23:00
Olen osittain asiaa jo tässä viestiketjussa käsitellyt.

6 on mennyt muihin seuroihin ja ilmeisesti 1 lopettanut.

5 on tullut muista seuroista, mm. 2 SB Vantaalta.

Maija | EräViikingitRe: BtSM29.7.2020 23:40
EräViikinkien B Edustuksen pelaajatiedot löytyvät joukkueen nettisivuilta:
https://www.eraviikingit.fi/joukkueet/b-tytot-edustus/

Kuten Uusi Nimerkki jo tiesi kertoa, niin neljä pelaajaa on siirtynyt Northern Starsiin, yksi Häme Starsiin ja yksi Classicin riveihin.

Kaksi pelaaja lopetti viime kauteen.

Uusina pelaajina alkaneella kaudella nähdään Milla Lehtomaa, Siiri Santala, Isla Piispa, Niina Lahti ja Pinja Nieminen.

Omasta junioriputkesta on nostettu viime kaudella BSM-peleissä ensi kasteen saaneet Siiri Forss, Olivia Pyy ja Elsa Vilkko.

Joukkue palasi juuri Eerikkilän FBA-tapahtumasta, jossa testien lisäksi pelattiin kolme peliä. Nämäkin tulokset löytyvät joukkueen sivuilta.

Seuraava turnaus on elokuun puolivälissä Turussa, jossa pelataan perinteikäs Loisto Cup.

RepaAS31.7.2020 7:47
Mistä olet samaa mieltä karhun kanssa? Karhu kun esitti kysymyksiä, ei mielipiteitä. 🤔

ASRe: BtSM1.8.2020 8:20
Huonosti vaan muotoilin.varmaan tuli kuitenkin selväksi,että josban nykyinen tilanne kiinnostaa meitä molempia karhun kanssa.

JopasRe: BtSM5.8.2020 23:59
TPS kävi Mynämäellä vierailulla ja lukemat oli 5-1 wirmottarille. Kuulemma muutama A ikäinen mukana turkulaisilla , ja pelasivat Wirmon C -tyttöjä vastaan??? Korjatkaa jos kuulin väärin...

auraRe: BtSM6.8.2020 11:36
Jopakselle.

olen seurannut aikas tarkkaan viime vuoden B ja Csm tasoja ja väittäisin edelleen, että viime kaudelta moni C-sm joukkueista olisi pärjännyt muutamaa B-sm joukkuetta paremmin


eli varmasti Wirmo voittanut tepsin!

AsRe: BtSM6.8.2020 20:55
Hienosti oot seurannut.eiköhän tärkeintä ole,että tytöt pääsevät pelaamaan

-R-Re: BtSM7.8.2020 6:56
Aura,

B:n joukkueissa pelaa paljon C-ikäisiä tyttöjä mutta kyllä se taso on silti erilainen. C:ssä korostuu ja vielä pärjää yksilöt, kuten esim. yksi tyttö NST:ssä. Hän pystyy ratkaisemaan pelin kuin pelin. Mutta B-ikäisissä vauhti on selkeästi kovempi ja siellä ne parhaat yksilöt voivat olla edelleen ratkaisijoina mutta eivät kuitenkaan pysty pyörittämään koko kenttää.
Sitten jos mennään A-ikäisiin niin sieltä taas parhaat ovat jo siirtyneet pelaamaan liigaa ja ovat mukana A:n peleissä vain jos sopii aikatauluihin. A:n divarissa taas pelaa enää ne, jotka haluavat liikuntaa mutta esim. liigaan ei ole mahdollisuuksia.

Noilla yksittäisillä harjoituspeleillä ei ole juuri merkitystä, joukkueet SM-sarjaan ratkaistaan vasta karsinnoissa.

Hienoa vaan kaikille tytöille, että pääsevät pelaamaan, pahalta näyttää nyt koronan uusi aalto. Toivottavasti ei vaikuta karsintoihin ja sarjaan...

auraRe: BtSM7.8.2020 9:13
As ja R

Kyllä on hienoa, että tytöt pääsevät paljon pelaamaan. Bsm taso oli 6 kärjen osalta viime kaudella hyvä, mutta muut joukkkueet olisivat taisetellut voitoista vasta aluesarjoissa. selvää on että beessä tasoerot kertaantuvat pitkissä peleisä ja "yllätyksiin" ei jää jalansijaa.

B-ikäiset pois FLiigasta ja keskitytään B- ja A tyttöjen sarjapeleihin niin saadaan kovempi tasoiset tyttösarjat!

Fliigan kehitys tyssänyt muutamia vuosia sitten oleellisesti ja nyt joudutaan odottamaan vielä pari vuotta, että saadaan tytöistä aikuispelaajia, mutta annettaisiin tyttöjen kasvaa rauhassa "kovissa" tyttösarjoissa.

Toki jään mielenkiinnolla odottamaan esimerkiksi Loiston taivalta Fliigassa ja toivon, että siellä pelaavat nuoret pelaajat jatkaisivat vielä tyttösarjoissakin pelaamista, sillä kehitys ei aina ole taattu siellä korkeimmalla tasolla.

mainitsemasi C- ikäinen tyttöpeluri ei palannut viimekaudella B-tyttöjen pelejä, mutta Bliigaa pelasi ja teki sielläkin lähes mitä halusi. kertooko tämä sitten jotain?

Kertoo se sen missä murroksessa Fliigoissa mennään eli annetaan tyttöjen pelaa, mutta tyttöjen sarjoissa.

TuumaajaRe: BtSM7.8.2020 9:34
Minusta tytöt voivat hyvin pelata naisten sarjoissa, mutta pääpaino pitää olla juniorisarjassa. EI C ikäisillä pojillakaan ole mitään saumaa Fliigassa tai divarissa. Kehittymisen pitää tapahtua juniorisarjoissa. Ei 15 vuotias ole lähelläkään aikuisen naisen fysiikkaa.

*säbä*Re: BtSM7.8.2020 10:12
15 vuotias tyttö on yhtä lähellä aikuisen naisen fysiikkaa kuin 18 vuotias "poika" aikuisen miehen fysiikkaa. Jos nyt aikuisen mitaksi otetaan n 25 vuotias.
Miehillä kasvu ja fyysinen kehitys tulee myöhemmin ja kestää pidempään, moni mies kasvaa pituutta vielä armeijassakin, 15v tytön kasvu on usein jo loppunut.
Ei siis voi verrata c ikäistä tyttöä ja poikaa aikuisten sarjoissa. Samoin sm sarjojen tasoerot tytöissä riippuu enemminkin siitä millaisia joukkueita kuhunkin sarjaan saadaan kokoon. Esim Classicin c ikäiset taisi pärjätä ihan hyvin BSM, niin olisi pärjännyt moni muukin CSM peluri, jos oma joukkue olisi ko sarjaa pelannut.
Viimekauden CSM joukkueista 4 runkosarjan ylintä olisi ainakin kohtuudella haastanut BSM 4 alinta.

TuumaajaRe: BtSM7.8.2020 12:21
15 vuotias tyttö voi olla kasvunsa kasvanut mutta on fysiikassa todella kaukana aikuista naista.

*säbä*Re: BtSM7.8.2020 12:44
"15 vuotias tyttö voi olla kasvunsa kasvanut mutta on fysiikassa todella kaukana aikuista naista."
Totta, mutta pointti olikin että 15v pojalla on vielä isompi ero fysiikassa aikuiseen mieheen. C-tyttöjen pelaaminen aikuisten sarjoissa on siis enemminkin verrattavissa B ja A poikien pelaamiseen Fliigassa/divarissa. Suurin osa ei kykene, mutta osa kykenee. Taidolla voi kompensoida paljonkin.
Naisten sarjoissa vaikuttanee sekin että "hyvässä urheiluiässä" olevat on myös otollisessa "perheen perustamisiässä"
Naisten sarjoissa on siis enemmin tilaa nuorille, jolloin pääsee näyttämään kykynsä. Moni c b ja A-ikäinen tyttö näytti kykynsä viimekauden liigoissa.

TuumaajaRe: BtSM7.8.2020 13:21
Jotain kertoo liigan tasosta, kun C ikäinen pystyy siellä pärjäämään.

CCRe: BtSM7.8.2020 14:21
Vai pitäisikö toista sarjaa kutsua oikeammin ?divarina? kuin liigana?

SäbättäjäRe: BtSM7.8.2020 19:06
Joo-o.. Tällä hetkellä tuntuu tyttö- ja naissäbäkin olevan aikamoisessa käymistilassa. Ehkä tämä kertoo harrastajamäärien huolestuttavasta kehityksestä? Olisiko kuitenkin tärkeätä luoda hyvät sarjat eri ikäluokkiin sen sijaan että keskitytään siihen kuinka monessa sarjassa kukin pelaa? Nyt on jo esimerkkejä, joissa tavoitellaan SM-paikkaa C-tytöissä, kilpasarjaa B-tytöissä ja naisten 1. divarissa. Allekirjoittaneesta esim. C-tyttöjen SM-sarja on aivan turha, vaikka tämä aihe meneekin tämän otsikon ulkopuolelle.
Onko muuten tietoa/aavistusta ensi vuoden ikäluokkajaoista?

MasaRe: BtSM7.8.2020 19:23
Miksi C-SM sarja on turha? Sarjassa todella lahjakkaita tyttöjä alkaen -07, jotka haastavat vanhempiakin ikäluokkia upeasti. Tässä ikäluokassa jo harjoittelun määrä korostuu ja hyvät pelaajat alkavat erottua massasta. Tästä tytöt saavat kipinän ja todellisen kilpailuhengen, oppivat urheilijan elämää ja aikataulutusta.
Mielestäni aika outo mielipide. Sama kuin sanottaisiin, että jätetään B-SM väliin ja siirretään suoraan C stä A han...

KarhuLiiga B7.8.2020 20:10
Liiga B nimitys on ihan keinotekoinen. Jokainen tietää että se on oikeesti divari. Liitto joutui vaan hätäpäissään keksimään tuollaisen nimityksen, kun oli vaara että Classic joutuisi kahdeksan parhaan joukkueen ulkopuolelle. Ja eihän se olisi mahdollista, että Classic ei pelaisi liigassa. Nyt kun Classicin naisten tilanne on taas parempi niin kohta liitto voi muuttaa liiga B nimityksen divariksi. Tosin täytyy myös varmistaa että Ervi pysyy kahdeksan parhaan joukossa. Muilla seuroilla ei ole liitolle niin merkitystä millä sarjatasoilla he pelaavat.

SäbättäjäRe: BtSM7.8.2020 20:31
Masa: Puhun koko lajin tulevaisuudesta - en kourallisesta tyttöjä.

Nyt esimerkiksi aluesarjat näyttävät näivettyvän tai ainakin tasoerot ovat huimat. Ymmärtääkseni esimerkiksi Ruotsissa vastaavat ikäluokat eivät pelaa kansallisesta mestaruudesta. Nuorempien tulisi panostaa perustaitojen ja - kunnon rakentamiseen. B:stä eteenpäin sm-sarja, josta ei tule kuitenkaan rakentaa naisten sarjan kaltaista hirviötä.

Lajista on muutenkin tullut muutaman suurseuran temmellyskenttä. Joidenkin joukkueiden on jopa pakko pyrkiä SM-sarjaan, koska tuolla statuksella on helpompi houkutella tyttöjä.

Ja usko pois - kyllä ne lahjakkuudet sieltä erottuvat.

-R-Re: BtSM7.8.2020 21:04
C:n SM-sarjassa ei 07 ikäisillä ole mitään jakoa vaikka olisivat aluesarjoissa olleet kuinka hyviä tahansa. Jo fyysinen kokoero tekee sen, etteivät pärjää. C:n ikäluokassa on Suomessa monessa joukkueessa niin paljon hyviä pelaajia ja monet heistä pelanneet jo B: SM sarjaa, esim. Classicin tytöt. 07 ikäiset pitäisi ehdottomasti kehittyä aluesarjan peleissä.

SäbättäjäRe: BtSM7.8.2020 21:06
Asiaan palatakseni onko tietoa joukkueiden harjoitusotteluista - siis karsintoihin osallistuvien?

näillä mennäänRe: BtSM7.8.2020 21:08
"Jotain kertoo liigan tasosta, kun C ikäinen pystyy siellä pärjäämään."

Kertoo ehkä jotain, mutta ei kaikkea. Kyllä liigassa voi pärjätä C-ikäinenkin, jos omaa poikkeuksellisia taitoja, esim. laukauksen, ja pääsee sitä käyttämään. Rohkenen kuitenkin väittää, että kokonaisvaltaisessa pelaamisessa heikkouksiakin löytyy, pelkästään jo fyysistä kehitystä ajatellen.

Se mikä näissä arvioissa kannattaa pitää mielessä, on se että tytöissä ja naisissa massat ovat murto-osa verrattuna poikiin ja miehiin. Tästäkin huolimatta sekä naisissa (16) että miehissä (14) on lähes sama määrä liigajoukkueita. Ei siis liene kenellekkään yllätys, että naisten liigajoukkueissa pelaa juniori-ikäisiä miesten liigajoukkueita enemmän, ja naisissa nuorempia kuin miehissä.

Edellä mainittuun viitaten; jos yksittäisen 2005-syntyneen tytön pelaaminen naisten F-liigassa on erikoista, niin pitäisikö siinä tapauksessa ihmetellä myös sitä, miten miesten liigassa 2002 syntynyt pystyi takomaan yli 30 pistettä? Tai että 2003 syntyneet ylipääänsä pärjäsivät peleissä?

Tottakai optimaalisessa tilanteessa junnujen SM-sarjoissa pelaisivat niiden ikäluokkien parhaat pelaajat. Toisaalta ainakin itseltäni riittää ymmärrystä siihen, että jos pelaaja pärjää liigatasolla, niin tällöin pelaaja keskittyy niihin peleihin. Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä se, ettei yksikään junnusarja tarjoa sellaista vastetta, mitä liiga (tai divari tai miksi kukakin nyt haluaa sarjaa kutsua) tarjoaa.

Jos tätä kehityssuuntaa miettii tyttömaajoukkueiden näkökulmasta, niin siltäkin osin tilanne on voi kääntyä positiiviseksi. Esim. viimeisimmässä U19-leirityksessä taisi olla enää puolenkymmentä pelaajaa, jotka eivät pelaa säännöllisesti liigassa. U16-leiritykseenkin löytynee jatkossa jo useampia liigassa pelaavia pelaajia.

KarhuRe: BtSM7.8.2020 21:14
A-tyttöjen SM sarjan joutaisi lopettaa. Tai sitten sääntömuutoksella sarjaa olisi pelattava niillä kokoonpanoilla jotka sinne karsivat. Nyt isot seurat tulevat karsintoihin melkein naisten liigajoukkueilla ja sitten runkosarjassa pelaavat täysin eri pelaajat. Otteluiden taso on monesti huonompi kuin B-tyttöjen SM sarjassa.

VäiteRe: BtSM7.8.2020 21:15
-R-

Classicin viimekauden pelaajissa useampi 07 ja jopa muutama 08s pelaaja.

Masa-hiiriRe: BtSM7.8.2020 21:22
Sarjojen näivettyminen lähtee kauempaa. Jos lajilla ei ole tytöissä imua, eikä seurat saa tyttöjä kiinnostumaan harrastuksesta, niin pelaajiani riitä kaikkialle. Ja miten saisi estettyä sen, että tytöt eivät lopeta pelaamista teineinä tai nuorina aikuisina? Salibandyseurojen satsaus on 95% poikiin ja tytöt tulevat jäminä perässä. Seurojen päättäjät, valmentajat, vastuuhenkilöt ja markkinointi voisi katsoa peiliin,miksi salibandy ei saavuta tyttöjä? Jalkapallo, koris, cheer, tanssit ym edelleen ovat pääpainossa tyttöjen harrastuksissa ja salibandy tulee perässä jossain sijalla ö.
Vaikka laji on sopiva tytöille monella tavalla ja siinä saa mukavasti tyttöenergiaa ja tapahtumia.
Näitä Kauppeja, Kippilöitä ym voisi nostattaa ja näyttää sitäkin puolta. Esikuviahan nuoret hakevat ja tavoitteita. Poikien puolella homma aina toiminut, mutta ikävä kyllä Myös tytön vanhempana surku tyttösalibandyn arvostusta ja esilletuontia. Jos vähätellään jatkuvasti, niin tytöt toteavat, ettei kannata ja keskittyvät opiskeluun ja siirtyvät muihin harrastuksiin.
Ja noihin seuroihin vielä. Onhan se surullista, että pääkaupunkiseudun salibandy on Ervin varassa. Granin tyttöihin jäikö ketään niiden siirryttyä Oilersiin, mikä tekohengittää nyt tyttöjen puolta. NS llä vahva B, mutta Cssä vain muutama C ikäinen. Ja Tampereellakin Classic jyrää Kooveen.

JHRe: BtSM7.8.2020 21:23
Minä väitän,että yksi suurimpia tekijöitä lajin kehityksen ja hyvien joukkueiden rakentamisen esteenä,ainakin pienemmillä paikkakunnilla on pelaajien vanhemmat.

MassaRe: BtSM7.8.2020 21:31
R- Re: BtSM 7.8.2020 21:04
C:n SM-sarjassa ei 07 ikäisillä ole mitään jakoa vaikka olisivat aluesarjoissa olleet kuinka hyviä tahansa. Jo fyysinen kokoero tekee sen, etteivät pärjää. C:n ikäluokassa on Suomessa monessa joukkueessa niin paljon hyviä pelaajia ja monet heistä pelanneet jo B: SM sarjaa, esim. Classicin tytöt. 07 ikäiset pitäisi ehdottomasti kehittyä aluesarjan peleissä.
Miten 07 eivät voi pärjätä Cssä, jos 05 tai 06 pärjäävät Bssä tai tämä erä 05 naisissa? Kuulin, että Ervinkin FBAlla olivat 07 täydentäneet joukkuetta ja mättäneet 3ssa pelissä eniten pisteitä. Korjatkaa, jos olen väärässä!
Cn Turun joukkueessa myös 07 joka pärjää täysin vanhemmassa ryhmässä.

SBRe: BtSM7.8.2020 22:13
Tämä on nyt ihan turhaa pas... jauhantaa,siitä minkä ikäinen tyttö pärjää missäkin ikäluokassa.kehityksessä ja lahjakkuudessa tyttöjen välillä on todella suuria eroja.keskitytään nyt olennaiseen ja luodaan tytöille hyvät mahdollisuudet harrastaa lajia,josta pitävät.vanhemmat herätkää miettimään,mikä on tytöille parasta.ei ajatella itseä,vaan niitä jotka pelaavat.elikkäs tyttöjä.

Uusi NimimerkkiRe: BtSM8.8.2020 12:12
Olen SB:n kanssa samaa mieltä. Yksilölliset erot sekä kehityksessä että lahjakkuudesta ovat erittäin suuria, ja joka vuosi BtSM ja CtSM sarjassa pelaa melko iso joukko pelaajia kaksi vuotta itseään vanhempia vastaan ihan hyvällä menestyksellä. Suurempiakin ikäeroa löytyy, mutta ne ovat jo harvinaisempia poikkeuksia. Jos oikein muistan, 02 JKLn 07-pelaaja pelasi viime kaudella A-tyttöjen SM sarjan pelejä ja pysyi vauhdissa hyvin mukana.

*säbä*Re: BtSM8.8.2020 12:46
Täällä myös samaa mieltä. Harrastamiseen ja kehittymiseen tulee mielekkyyttä kun lahjakkaat yksilöt pääsee isompienkin matkaan. Valmentajien ja vanhempien harkinnassa milloin kyvyt riittää. Ja jos ei riitä niin kokemus siitä mitä vielä vaaditaan.
Sama SM sarjojen osalta, tuo mielekkyyttä aluesarjajoukkueelle kun mahdollisuus haastaa SM joukkueita karsinnoissa ja playoff mahdollisuus myöhemmin.
D ikäisissä voisi ylialueellisten lopputurnausten jälkeen olla vielä valtakunnallinen lopputurnaus. Kilpahenkiset tarvitsee kovaa kilpailua, muut menee haastajasarjoihin tai tyytyy muuten aluesarjataistoihin.
Harrastajia tarvitaan enemmin, jotta pienilläkin paikkakunnilla mahdollisuus kilpa ja haastajajoukkueisiin ja osalle pelaajista mahdollisuus keikkua välissä, esim puolet kilpasarjaa ja puolet haastajasarjaa.

ÄitiRe: BtSM11.8.2020 10:40
Oulussa Ssra b pelasi viikonvaihteessa kaksi harjoituspeliä
Ssra b-Ssra a 0-4
Ssra b-Ssra c 7-0

KarhuRe: BtSM11.8.2020 14:28
Tossa joku aikaa sitten kyselin ettö onko kellään tietoa Josban tilanteesta. Tais joku muukin olla täällä kiinnostunut asiasta. Eivät näköjään ole mukana Loisto Cupissa.

SäbäSRe: BtSM14.8.2020 1:14
Joo.. Josban ja Lasbin kokoonpanot kiinnostavat? Miten siellä päin tuulee vai tuuleeko ollenkaan?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: