Keskustelu

*säbä*Tyttösäbän kehitys8.8.2020 13:19
Hei. BtSM ketjuun on kertynyt hyvää keskustelua SM sarjoista, tyttöjen pelaamisesta vanhempien ja aikuisten sarjoissa. Jatketaanko keskustelua oman viestiketjun alle, jotta BtSM saa keskittyä oman sarjan pohdintaan.
Itse siis SM sarjojen kannalla nykyisessä muodossa. Mielestäni lahjakkaat junnut hyötyy isompien sarjoissa pelaamisesta ja osa on jo näyttänyt kykynsä aikuisten pääsarjatasolla.
Mielenkiinnolla seuraan ensikaudella Loiston nuoren joukkueen pelaamista A liigassa, ja muidenkin junnutähtien liigataivalta (A- ja B-liigat} toivottavasti myös divari saa näkyvyyttä, siellä voisi vieläkin useampi junnu näyttää taitojaan.

HuolestunutRe: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 14:42
Tyttösäbässä iso huolenaihe on se, että mihin häviää paljon pelaajia C-ikäluokan jälkeen.
Nytkin on C:n SM-karsinnoissa kiitettävästi joukkueita, mutta B:ssä karsintoihin osallistuu vain 17 joukkuetta. Ja A:ssa enää 11. Näissäkin B-joukkueissa pelaa paljon C-ikäisiä. Joten pelaajamäärissä käy kato C:n jälkeen.

Samoin aluesarjoissa on B-ikäluokassa vähän joukkueita. Esim. Länsirannikolta aluesarjaan on ilmoittautunut vain yksi joukkue. Missä on B-ikäluokasta Loisto?

Lopettaako tytöt jostain syystä C:n jälkeen vai mihin he katoavat?

*säbä*Re: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 15:06
Ainakin pienemmissä seuroissa on ongelmana haastajajoukkueen puuttuminen. Koulu vaatii osansa ja kilpajoukkueen treenimäärä alkaa olla liikaa. Haastajajoukkueisiin siirtyminen pienemmälle treenimäärälle, voisi olla vaihtoehto, jota ei kuitenkaan useimmissa seuroissa ole. Haastajajoukkueessa palo kilparyhmään voisi palata, lopettamisen jälkeen kynnys onkin jo korkeammalla.
Samoin lajivaihtajat ja myöhemmin lajin löytävät pääsisi paremmin lajin pariin ja ponnistamaan myös kilpajoukkueisiin.
Tyttöjä pitäisi siis saada paljon lisää ja vaihtoehtoja sarjatasoihin.
Mielelläni näkisin muutoksen myös Y sääntöihin, aikanaan Y pelaajia käytettiin väärin joukkueiden vahvistamiseen. Jos kuitenkin miettii oikeilla perusteilla olevan Y pelaajan tilannetta, niin sarjaan sitominen ei ole eduksi. Jos kilpajoukkueessa tai omassa ikäjoukkueessa ei saisi peliaikaa, on parempi olla Y edustuksella nuoremmissa, mutta onko omaan ikäluokkaan nouseminen sitten vielä vaikeampaa?! Voisiko Y pelaaja saada pelioikeuden esim 5 turnauksessa tms, jolloin pääsisi maistamaan myös oman ikäluokan pelejä. Tämä tuskin houkuttaa seuraa laittamaan Huippuja Y edustuksella nuorempia auttamaan. Uutena lajin pariin tuleva voisi kenties olla myös 2v vanhempana Y pelaajana ensimmäisenä kautena...

KarhuRe: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 15:48
Alueille pitäisi antaa laajemmat mahdollisuudet päättää itse edustusoikeuksista ja pelimuodoista. Samat säännöt eivät toimi etelä Suomessa mitä tarvittsisiin esim itä tai Pohjois suomessa.

*säbä*Re: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 16:01
Tämä on totta! Alueella olisi aluevastaavan ja seuratoimijoiden kokoonnuttava pohtimaan keinoja, kun jokin sarjataso uhkaa jäädä pois joukkueiden vähyyden vuoksi.
Villinä ajatuksena esim pienemmät joukkueet, lyhyemmät pelit tms. Isompi joukkue jakaantuisi kahteen, mutta pienemmätkin joukkueet uskaltautuvat mukaan. Jos sarjataso olisi C B tai A voisi joukkueista lopussa tehdä halukkaista yhteisjoukkueen playoff karsintaan. Ja mikä ettei D ikäluokassa yhteisjoukkueen naapurialueen alueloppuhuipentumaan.
Julkisuutta enemmin tytöille, jotta uusia saadaan mukaan. Tähän tarvitaan niin liittoa kuin seuroja ja joukkueitakin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: