Keskustelu

*säbä*Tyttösäbän kehitys8.8.2020 13:19
Hei. BtSM ketjuun on kertynyt hyvää keskustelua SM sarjoista, tyttöjen pelaamisesta vanhempien ja aikuisten sarjoissa. Jatketaanko keskustelua oman viestiketjun alle, jotta BtSM saa keskittyä oman sarjan pohdintaan.
Itse siis SM sarjojen kannalla nykyisessä muodossa. Mielestäni lahjakkaat junnut hyötyy isompien sarjoissa pelaamisesta ja osa on jo näyttänyt kykynsä aikuisten pääsarjatasolla.
Mielenkiinnolla seuraan ensikaudella Loiston nuoren joukkueen pelaamista A liigassa, ja muidenkin junnutähtien liigataivalta (A- ja B-liigat} toivottavasti myös divari saa näkyvyyttä, siellä voisi vieläkin useampi junnu näyttää taitojaan.

HuolestunutRe: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 14:42
Tyttösäbässä iso huolenaihe on se, että mihin häviää paljon pelaajia C-ikäluokan jälkeen.
Nytkin on C:n SM-karsinnoissa kiitettävästi joukkueita, mutta B:ssä karsintoihin osallistuu vain 17 joukkuetta. Ja A:ssa enää 11. Näissäkin B-joukkueissa pelaa paljon C-ikäisiä. Joten pelaajamäärissä käy kato C:n jälkeen.

Samoin aluesarjoissa on B-ikäluokassa vähän joukkueita. Esim. Länsirannikolta aluesarjaan on ilmoittautunut vain yksi joukkue. Missä on B-ikäluokasta Loisto?

Lopettaako tytöt jostain syystä C:n jälkeen vai mihin he katoavat?

*säbä*Re: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 15:06
Ainakin pienemmissä seuroissa on ongelmana haastajajoukkueen puuttuminen. Koulu vaatii osansa ja kilpajoukkueen treenimäärä alkaa olla liikaa. Haastajajoukkueisiin siirtyminen pienemmälle treenimäärälle, voisi olla vaihtoehto, jota ei kuitenkaan useimmissa seuroissa ole. Haastajajoukkueessa palo kilparyhmään voisi palata, lopettamisen jälkeen kynnys onkin jo korkeammalla.
Samoin lajivaihtajat ja myöhemmin lajin löytävät pääsisi paremmin lajin pariin ja ponnistamaan myös kilpajoukkueisiin.
Tyttöjä pitäisi siis saada paljon lisää ja vaihtoehtoja sarjatasoihin.
Mielelläni näkisin muutoksen myös Y sääntöihin, aikanaan Y pelaajia käytettiin väärin joukkueiden vahvistamiseen. Jos kuitenkin miettii oikeilla perusteilla olevan Y pelaajan tilannetta, niin sarjaan sitominen ei ole eduksi. Jos kilpajoukkueessa tai omassa ikäjoukkueessa ei saisi peliaikaa, on parempi olla Y edustuksella nuoremmissa, mutta onko omaan ikäluokkaan nouseminen sitten vielä vaikeampaa?! Voisiko Y pelaaja saada pelioikeuden esim 5 turnauksessa tms, jolloin pääsisi maistamaan myös oman ikäluokan pelejä. Tämä tuskin houkuttaa seuraa laittamaan Huippuja Y edustuksella nuorempia auttamaan. Uutena lajin pariin tuleva voisi kenties olla myös 2v vanhempana Y pelaajana ensimmäisenä kautena...

KarhuRe: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 15:48
Alueille pitäisi antaa laajemmat mahdollisuudet päättää itse edustusoikeuksista ja pelimuodoista. Samat säännöt eivät toimi etelä Suomessa mitä tarvittsisiin esim itä tai Pohjois suomessa.

*säbä*Re: Tyttösäbän kehitys8.8.2020 16:01
Tämä on totta! Alueella olisi aluevastaavan ja seuratoimijoiden kokoonnuttava pohtimaan keinoja, kun jokin sarjataso uhkaa jäädä pois joukkueiden vähyyden vuoksi.
Villinä ajatuksena esim pienemmät joukkueet, lyhyemmät pelit tms. Isompi joukkue jakaantuisi kahteen, mutta pienemmätkin joukkueet uskaltautuvat mukaan. Jos sarjataso olisi C B tai A voisi joukkueista lopussa tehdä halukkaista yhteisjoukkueen playoff karsintaan. Ja mikä ettei D ikäluokassa yhteisjoukkueen naapurialueen alueloppuhuipentumaan.
Julkisuutta enemmin tytöille, jotta uusia saadaan mukaan. Tähän tarvitaan niin liittoa kuin seuroja ja joukkueitakin.

YlämummoRe: Tyttösäbän kehitys11.10.2020 12:25
Liiton työryhmä on näemmä laatinut uuden sarjajärjestelmäehdotuksen johon saa antaa palautetta. Mielenkiintoisena lisänä on U23-sarja. Ajatus on hyvä, mutta löytyykö siihen tarpeeksi joukkueita?
https://salibandy.fi/fi/uutiset/a-c-junioreiden-sarjatoiminnan-kehitystyo-etenee-palautetta-toivotaan/

jarmetaRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 11:42
Tyttösalibandyyn lisää sarjoja, kun ei pelaajat riitä nykyisiinkään. Hyvät mutokset!

IsäRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 12:27
Samaa ihmettelen itsekin, että ongelmana on saada pelaajia joukkueisiin niin liitto suunnittelee vaan lisää sarjoja yms.

SäbäisäRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 13:48
Minua ihmetyttää liiton halu pelata koko syyskauden alueellista tasokarsintaa C-ikäluokassa. Ketä palvelee tai kehittää se että niukasti SM-karsinnoissa pudonneet joukkueet pelaavat pitkät sarjat haastajasarjaan ilmoittautuneita joukkueita vastaan. Ylialueellisilla sarjoilla oltaisiin voitu aloittaa haastajasarjat ja kilpasarjat jo nyt syksyn alussa, joukkueita olisi kyllä riittävästi. Karsintasarjojen suuret tasoerot eivät kehitä tai motivoi joukkueita tai pelaajia. Nyt pelataan kaksinkertainen sarja ja läpsytellään 12-0 lukemia tulostaululle. Lohkojaot on myös saatu arvottua siten että karsintojen tuloksena kovia joukkueita ei pääse eliittisarjaan ja toisaalta kilpasarjassa joutuu pelaamaan haastajasarjan tason joukkueita. Sama karsintamalli näyttää olevan myös liiton uusissa suunnitelmissa.

DeFragmentRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 15:16
JOS KAUDELLE 2021-2022 TÄMÄ NIIN


TYTÖT U15 (2007-2008) - EI SM SARJA
* Syyskauden alueellinen, kevään ylialueellinen
* Ei puhtaasti alueellista sarjaa ollenkaan
* Kevyemmät kustannuset
* Vanhin ikäluokka 8lk:n tytöt
* Kaikki sarjaan ilmoittutuneet mukaan
* Valtakunnallinen lopputurnaus, ei SM-statusta

TYTÖT U16 (2006-2007)
* Alueelliset (tai ylialueelliset) sarjat, EI SM-sarjaa
* Alueellinen haastaja - kilpa - eliittisarja
* Vanhin ikäluokka 9lk:n tytöt
* Valtakunnallinen lopputurnas, ei SM arvoa

TYTÖT U17 (2005-2006) SM-SARJA STATUS
* Ensimmäinen valtakunnallinen sarjataso
* Ei puhtaasti alueellista sarjaa ollenkaan
* Kevyemmät kustannuset
* Sarjatasot: SM-sarja ja Divari
* Vanhin ikäluokka. Lukio 1lk / Keskiaste 1lk
* Kaikki valtakunnalliseen sarjaan ilmoittautuneet mukaan
* Turnausmuotoiset 3 x 15 min tehokasta peliakaa syksyllä
* Yksittäiset ottelut 3 x 20 min tehokasta keväällä
* Ikäluokassa ei alueellisia sarjoja!
* Päätökset sarjataoista tekee erillinen asiantuntijoista koostuva ryhmä seurojen kanssa keskustellen

TYTÖT U18 (2004-2005)
* Alueelliset (tai ylialueelliset) sarjat, EI SM-sarjaa
* Sarjatasot: Haastaja - kilpa - eliittisarja

TYTÖT U20 (2002-2004) SM SARJA STATUS
* Ei puhtaasti alueellista sarjaa ollenkaan
* Kevyemmät kustannukset
* jatko-opiskelun 1. vuosi, lukio 2-3 lk)
* U20 pelaa yksittäisiä otteluita koko kauden (3 x 20min)
* Ikäluokassa ei alueellisia sarjoja!

TYTÖT U23 SM-SARJA STATUS
* Nuorille aikuisille tarjottu sarjavaihtoehto
* Sarjassa vähän pelejä, joten kuormitus pieni
* Turnauksina noin 5 kpl yhteensä syys/kevätkausi
* Alueellisesti jaettuja turnauksia

ELI MUUTOKSIA:
1) Ei karsintoja SM-sarjoihin
2) Tavallaan 3 SM-sarjasta (C,B,A) mennään kahteen (U17 ja U20)
3) Pelaajat eivät voisi pelata enää kahta SM-sarjaa (pitää valita toinen)
4) Alueelliset sarjat eivät noudata samoja ikäluokkia kuin SM-sarjat
5) U23 nuorille aikuisille turnaussarja vähällä pelimäärällä, mutta SM-statuksella
6) Asiantuntijaraati päättää ketää saa pelata U17 SM-sarjassa?

Muutos on hyvä ja ehkä pakollinenkin. Se, miten muutos pitäisi tehdä, on nyt jokaisella mahdollisuus antaa mielipide. Itse pelkään sellaista tulevaisuutta, jossa kerrotaan, että tämä ei ole hyvä ja sitä ja tätä, mutta muuta kontribuutiota ei ole. Jos joku ei toimi, niin olkaa ystävällisiä ja vaikuttakaa ja antakaa palautetta. Kritiikki ei vie asioita eteenpäin, mutta nyt olisi kerrankin hyvä mahdollisuus YHDESSÄ miettiä miten kehitetään. Eli jos tässä ei joku toimi, niin sitten vain ajatuksia palautteeseen. Liian usein nämä kehityksen askeleet ovat menneet ilman että näihin on kysytty mielipidettä. nyt on kysytty niin valmentajilta kuin ilmeisesti pelaajiltakin (1999-2004) joten toivottavasti mahdollisimman moni antaisi RAKENTAVAA palautetta, eli ehdotuksia miten kehittää.

Jarmeta: Lisää sarjoja kun pelaajat eivät riitä nykyisiinkään! Hyvä kommentti. Toivottavasti laitoit myös tuonne palautteeseen. Tällä hetkellä pelaajamäärät tuntuisivat olevan laskussa, ehkä myös joukkuemäärät. Miten tämän pitäisi näkyä sarjojen määrässä tai tasoissa?

Säbäisä: Samaa mieltä: Ylialueellisuus toisi hyviä lähtökohtia tähän. Esimerkiksi meidän alueelta pelataan D-tytöissä jo ylialueellisia sarjoja. Mukana on etelästä joukkueita sekä Sudet Kouvolasta ja Pelicans Lahdesta. Voisiko tätä kehittää? Jos niin mihin suuntaan. Toki kysely on nyt C-ikäisille, mutta jos tätä tehdään jo D:ssä niin miksei sitten vanhemmissa junioreissa?

YlämummoRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 16:08
Tässä uudistuksessa 04-ikäluokka olisi kärsijänä. He ovat nyt toista kautta B:ssä nuorempana ikäluokkana (03-04) ja olisivat ensi kaudella päässeet vihdoinkin B:n vanhemmaksi ikäluokaksi (04-05).
Nyt 04:sista tulisikin taas nuorin ikäluokka U20-sarjaan (02-04). Toki onhan siellä alueellinen U18-sarja, mutta en usko siihen riittävän joukkueita.

SäbättäjäRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 17:16
Tuo on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen malli! Nostan hattua ja peukutan. Ainakin parempi kuin nykyinen pelaajasurffailuineen.

Kunhan ei liitto rupea jakamaan sarjapaikkoja vanhojen meriittien pohjalta. Lajin suola ja hienous on siinä, että kova tsemppaus palkitaan ja yllätyksiä tulee..

Mahdollisuus kaikille ikäryhmilleRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 17:17
Ja -06 ikäluokka olisi jälleen myös kolmatta vuotta nuorempi ikäluokka. Heillä on tähän mennessä F-tytöistä asti ollut vasta kaksi kautta mahdollisuus olla vanhempi ikäluokka. Nyt kuitenkin jo kahdeksas pelikausi menossa. Siksi kohtuuden nimissä uudistus voisi olla ajankohtainen vasta 2022-2023 kaudella.

KyllästynytRe: Tyttösäbän kehitys12.10.2020 21:02
Elikkä nyt pienet seurat joutuvat valitsemaan kumpaan sarjaan lähteä ,että suuremmat pelaaja määrät omaavat seurat saavat aina parhaimmiston peleihin. Pelaajat ei kerta kaikkiaan riitä jossain seurassa jos nämä sarjat pelaavat samanaikaisesti mutta sehän ei joillekin seuroille käy että pikkuseurat saavat aina parhaimmiston mukaan ja pisteet myös... tämä on näkynyt jo muutaman kauden ajan ja olen laittanut palautetta liittoon myös mutta kyllä sen nyt tietää mitä sieltä vastataan ku katsoo peiliin ketä siellä on.. toivotaan että ovat keksineet pienessä piirissä jotain muutakin kun kyseisen vaihtoehdon

huhujen orjaRe: Tyttösäbän kehitys14.10.2020 8:01
Kiinnostaa tietää, poistetaanko SM -sarja nuorilta pojilta myös?

jarmetaRe: Tyttösäbän kehitys14.10.2020 9:14
Käsittääkseni C2 pojlta poistuu SM sarja.

Pelaajamäärät tulevat pienenemään tulevaisuudessa. Tämä on fakta. Ikäluokat pienenevät ja muutkin lajit ovat alkaneet aktiivisesti kilpailemaan alakoulu ikäisitä tytöistä. Fudiksessa on aina ollut paljon tyttöpelaajia. Huuhkajien ja hjelmareiden menestyksen myötä odotettavissa pientä positiivistä buumia fudiksen puolelle. Jääkiekkoliitto tekee aktiivista mainostyötä tyttökiekon eteen. Koriksessa on hyvä pöhinä päällä. Ringette on jos ei kuoleva laji niin ei hirveää kasvua odotettavissa joten se tuskin vie montaa pelaajaa säbästä. lentopallon tilanteesta ei tietoa.

Tulevaisuudessa seurat joutuvat tekemään kovemmin töitä että saavat pelaajia tyttösäbään. Lisäksi noilla isoilla lajeilla tarjota selvä polku jopa ammattilaiseksi mikä säbältä puuttuu. Ja tässä tapauksessa ammattilaisella en tarkoita sitä että saa pelata ruotsissa ilmaiseksi ja seuralta ilmaiset vessapaperit. Tyttösalibandyn pelaajamäärien saturaatiopiste on saavutettu ja toivottavasti uudistukset huomioivat tulevaisuudessa laskevat pelaajamäärät.

Pauli GRe: Tyttösäbän kehitys14.10.2020 9:55
Enpä voisi olla enemmän samaa mieltä jarmeta:n kanssa tästä. Omalla alueella kouluissa käy säännöllisesti sekä jalkapalloseuran, koripalloseuran, voimisteluseuran sekä muutaman muun (parkour, padel, yms) seurojen edustajia. Eli paikalliset seurat käyvät ala-asteen aivan ensimmäisillä luokilla kertomassa kuinka hieno laji heillä on. Salibandyä pelataan joskus liikuntatunneilla ja siinä tulee kuulemma varpaat kipeäksi. Se, että odotettaisiin liiton tekevän jotain, on surkuhupaisaa. Mitä ihmettä liitto voisi tehdä? Eeva Welling kiertää muutama tuhat suomalaista ala-astetta antamassa demotunteja?

Omaan seuraan tulevat ne pelaamaan, jotka eivät mahdu (tai halua) enää muihin lajeihin. Tulevaisuudessa seurat joutuvat tekemään kovemmin töitä että saavat pelaajia tyttösäbään. Tämä tyttösalibandyn saturaatiopiste on saavutettu. Meillä on karkeasti kolmenlaisia seuroja tyttösalibandyn puolella:

a. Idealistit : Seurat jotka uskovat tyttösalibandyyn ja tekevät ruohonjuuritason työtä ja yrittävät perusta uusia F- ja E-tyttöjen joukkueita.

b.opportunistit: Seurat, jotka antavat muiden tehdä joukkueiden kasaamiseen ja toiminnan käyninstämiseen riittävät toimenpiteet ja sitten koittavat joko pelaaja pelaajalta tai joukkueen kerrallaan siirtää omaan toimintaansa erinäisillä perusteilla.

c. optimoijat: Kun energia ei riitä sekä tyttöjen että poikien toimintaan, niin seura ja toiminta ohjautuu kokonana jompaan kumpaan toimintaan. Tällä hetkellä puntit eivät ole ihan tasan.

Pojat aloittavat G/F-ikäisinä seurassa kuin seurassa. Tytöt yleensä noin 2-3 vuotta myöhemmin, F/E-ikäisinä. Liitto lopetti vuonna 2018 tyttö- ja poikajuniorien lisenssimäärien vertailun. Kuulemma aika ei riitä. Nyt mennäänkin sitten aika mutu-periaatteella. Jos saturaatiopiste on saavutettu, niin todellakin uudistusten pitäisi heijastaa tulevaisuutta myös. Paljon on puhetta, niin totaalisen vähän toimenpiteitä asian muuttamiseksi. Ehkä tämä COVID-19 on vielä entisestään muuttanut kertoimia....

Vastavoima suurseuroilleRe: Tyttösäbän kehitys21.10.2020 16:48
Surkea esitys pienien seurojen kannalta, mikä tarkoittaisi automaattisesti paljon drop-outteja ja hiljalleen myös seurojen alasajoa. Etenkin, jos sama pelaaja ei saa pelata kahta valtakunnalista sarjaa.

Tämä palvelee vain ja ainoastaan suuria seuroja ja ehkä tarkoitus onkin, että sinne saataisiín ohjattua lisää pelaajia ja varmistettua menestys seuroilta, jotka muutenkin ovat aktiivisia pelaajahankinnoissa.

Nyt järki käteen, ei ne pienet seurat vie teiltä mestaruuksia, mutta niillekin ja etenkin tytöille pitää antaa mahdollisuus nauttia urheilusta. Tämä esitetty uudistus ei todellakaan palvele kaikkia.

AjastuksiaRe: Tyttösäbän kehitys21.10.2020 22:42
Annettu esitys on oikeasti hyvä pienille seuroille ja tässä muutama hyvä syy.

1. Pelaaja voi hakeutua sellaiseen seuraan, joka varmuudella menee joko U17 tai U20 sarjaan ja ei tarvitse hakeutua välttämättä ns. "isoon" seuraa, joka aina pelaa SM sarjaa.

2. Jos alueella on useampi seura, joka hakeutuu valtakunnalliseen U17 tai U20 sarjaan aiheuttaa varmasti pelaajien tasaisemman hakeutumisen näihin seuroihin. Usealle pelaajalle on tärkeää että pääsee pelaamaan valtakunnan sarjaa, mutta mieluummin jokainen pelaa, kuin istuu penkillä! Nyt tietyt seurat "haalii" pelaajia, mutta peliaika osalle pelaajista on tosi vähäinen ja rooli ei ollenkaan kehittävä!

3. Pitkässä juoksussa pelaajat varmasti sitoutuvat paremmin "omiin" seuroihin ja toiminta on tavoitteellisempaan kun etukäteen voidaan tehdä päätös pelataanko alue- vai valtakunnansarjaa. Pelaajilla ei ole "painetta" vaihtaa seuraa ja myös seurojen / joukkueiden elinvoimaisuus on parempi kun toimintaa voidaan suunnitella pitkäjänteisemmin.

Kiitos hyvästä uudesta mallista. Nyt päästään eroon muutamien seurojen jatkuvasta pelaaja "rekrytoinnista" ja pelaajat voivat oikeasti päätää paikan missä pelaavat haluamaansa sarjaa, mutta myös oma rooli on oikea. Penkillä istumalla ei kehity kukaan!!

Ei näinRe: Tyttösäbän kehitys22.10.2020 5:44
Hmm... näyttää että länsirannikolla on aika niukasti joukkueita valtakunnallisissa sarjoissa...tätäkö on tulevaisuus

-R-Re: Tyttösäbän kehitys22.10.2020 7:09
"Ajastuksia"

1. On ikävä kyllä paljon paiikakuntia, ettei seuraan hakeuduta vaan pelataan vaan siinä, mikä on tarjolla kohtuuetäisyydellä. Etelä-Suomessa on vara valita mutta kehäkolmosen ulkopuolella tilanne on toisenlainen.
2. tässä olen vähän samaa mieltä, että jos olisi mahdollisuus hakeutua esim. valtakunnallista sarjaa pelaavaan seuraan niin hieno juttu. Ikävä kyllä on seuroja, jotka estävät pelaajia siirtymästä kehittävimpiin joukkueisiin. Tässä usein luvataan katteettomia lupauksia "paremmasta huomisesta" ja nuoret eivät siinä tilanteessa uskalla ajatella itsenäisesti.
3. Luulen että käy päinvastoin ja siirtymistä tapahtuu. Tyttöpuolella pelaajamäärät ovat jatkuvassa laskussa ja ei tämä uusi sääntöuudistus niitä tuo lisää. Liitto ei valitettavasti tee työtä tyttösalibandyn eteen ja sitä kautta mainosta lajia tyttöjen keskuudessa. Nämä uudistukset koskevat hyvin pitkälti jo pidempään harrastaneita. Siksi liitonkin puolella tulisi tehdä tilaa uusille henkilöille

katsojaRe: Tyttösäbän kehitys22.10.2020 7:58
Totta tuokin, pienten seurojen / alueiden pelaajat pelaavat siinä seurassa mikä yleensä on lähimpänä. Tämä koskee myös etelää, sillä Helsingin ulkopuolella yritetään myös pelata salibandyä ja usein tämä tarkoittaa tytöille pelaamista poikajoukkueissa, mikä sekään ei ole huono asia.
Aika harvat vanhemmat pystyvät tai haluavat lähteä ajamaan tyttöjä kauemmas, jotta pääsevät pelaamaan isoissa seuroissa. Vaikka kyllä niitäkin on, kuten meidän tytärtä on kuljetettu pitkiäkin matkoja treeneihin parempiin seuroihin... Tämä siis riippuu mahdollisuuksista ja myös esim. miten pystytään koulu ja vapaa-aika pitämään tasapainossa...

Vastavoima suurseuroilleRe: Tyttösäbän kehitys22.10.2020 8:04
Eivät ne pelaajat niin vain juokse toisiin seuroihin, ainoastaan pääkaupunkiseudulla on enemmän mahdollisuuksia valita seura. Muualla pääsääntöisesti yksi, missä voi pelata ns. pääsarjatasolla.

Toivottavasti uudistus mietitään vielä kerran uudelleen ja ei tapeta ennestään huonosti voivaa Joskus tuntuu siltä, että näistä päätöksiä tekevät ovat todella kaukana siitä oikeasta maailmasta, missä ne päätökset syntyvät tai sitten he ovat suurista seuroista, joissa pelaajia on ja myös rekrytointi on valitettavan aktiivista.

piinaRe: Tyttösäbän kehitys22.10.2020 11:16
pelaajat voivat edustaa sekä u17 että u20 sarjassa pelaavia joukkueita.

Esityksessä se oli väärin.

SsthRe: Tyttösäbän kehitys5.12.2020 21:30
Näkihän se kun classicin liiigasta tytöt pelasivat häme starsin b-c tyttöjä vastaan a-peleissä .

PenkinlämmittäjäRe: Tyttösäbän kehitys6.12.2020 12:25
Mielestäni meidän pitäisi ottaa enemmän mallia Ruotsista junioripuolella. Ei SM-sarjaa pikkujunnuissa, pelataan ainoastaan alueellisesti (C-junnut). Sitten pelattaisiin esim. -17v ja-19v alueellisia turnauksia, ja vaikka välikarsintojen kautta pelattaisiin loppuhuipentuma. Okei, etelässä on enemmän joukkueita, ehkä heiltä jokunen joukkue muita alueita enemmän jatkokarsintaan. Ja mielestäni naisten NLA ja NLB olivat hyviä, tasaisia pelejä. Jotkut itkevät nyt että NLB ei liigastatusta, ihan sama. Yhtä hyviä joukkueita osa kuin NLA:ssa..Meillä ei valitettavasti Suomessa löydy niin paljoa junnuja joka sarjaan -19 vuoden jälkeen, osa panostaa opiskeluun, perheen perustamiseen ja osa vain ei jaksa satsata ja panostaa salibandyyn. Tämän huomaa hyvin kasvavana määränä naisten alemmissa sarjoissa, joissa ihan liigatason pelaajia. Haluavat vain pelailla. Hyvää itsenäisyyspäivää!

TerhiRe: Tyttösäbän kehitys17.12.2020 19:06
https://salibandy.fi/fi/uutiset/junioreiden-valtakunnalliset-sarjat-uudistuvat/


Junioreiden valtakunnalliset sarjat uudistuvat

Liittohallitus päätti 11.12. junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmäuudistuksista.

Hallituksen nimeämä työryhmä on tehnyt taustatyötä toukokuusta lähtien ja työ on tullut väliasemalle. Prosessin aikaisemmista vaiheista voi lukea täältä.

Syksyllä tehdyn seuroille tehdyn kyselyn mukana oli luonnos sarjajärjestelmistä. Kyselyyn saatujen vastausten perusteella työryhmä on muokannut järjestelmiä, jonka perusteella muodostui lopulliset esitykset.

Kaudelle 2021-22 muutoksia ovat:

Kaikkien sarjojen nimet muuttuvat ja jatkossa kaikki ikäluokat nimetään muodossa T21, T18, T16, P21, P18, P16 jne. (A-tytöt => T21, B-tytöt => T18, C-tytöt => T16)
Sarjoissa T21, T18, T16 sekä P16 ja P15 ilmoittaudutaan kaudelle 2021-22 suoraan valtakunnallisiin ja alueellisiin sarjoihin eikä näissä sarjoissa joukkueiden sarjat vaihdu kauden aikana valtakunnallisesta alueelliseen sarjaan tai päinvastoin.
Näissä sarjoissa ei järjestetä SM-karsintoja aikaisempien kausien tapaan elokuun loppupuolella vaan sarjoissa pelataan pidemmät alkusarjat syksyllä 2021. Poikkeuksena tästä on T21 sarja, missä kaikki joukkueet ilmoittautuvat suoraan SM-sarjaan.
Alkusarjojen jälkeen kaikki valtakunnallisiin sarjoihin ilmoittautuneet joukkueet jatkavat valtakunnallisissa sarjoissa.

Vanhempien poikaikäluokkien (kauden 2020-21 A- ja B-pojat) uudistukset päätetään maaliskuussa 2021 ja tavoite on, että näiden sarjojen uudistukset konkretisoituvat kaudelle 2022-23.

Täsmälliset junioreiden valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmät kaudelle 2021-22 päätetään ja julkaistaan viimeistään maaliskuussa 2021.

Huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantalan mukaan sarjajärjestelmät ovat yksi merkittävä työkalu, joiden avulla voimme tukea seurojen pelaajakehitystä.

? Nyt työstetyt sarjajärjestelmät antavat seuroille lisää vaihtoehtoja rakentaa omiin toimintaympäristöihin sopivia malleja. Mielestäni merkittävin muutos on kuitenkin syksyn lyhyiden karsintojen muuttuminen pidempiin alkusarjoihin ja se, että kaikki tavoitteellista juniorityötä tekevät seurat pääsevät halutessaan mukaan valtakunnallisiin sarjoihin.

? Kilpailutoiminnan yksi tärkeimmistä tehtävistä on sarjajärjestelmien kehittäminen palvelemaan entistä paremmin kenttää. Onnistuimme työryhmän kanssa osallistamaan suuren joukon seuraväkeä, pelaajia ja heidän vanhempia uudistusprosessissa. On ensiarvoisen tärkeää saada kentän ääni kuuluviin päätöksenteon tueksi, toteaa kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

TuumaajaRe: Tyttösäbän kehitys18.12.2020 9:01
Tervetullut muutos

ArvaamatonRe: Tyttösäbän kehitys18.12.2020 13:52
Tuumaajalle,

Mikäs muutos on tervetullut ja miksi?

SsthRe: Tyttösäbän kehitys18.12.2020 23:31
Nostan nyt koronan aikaan kehityksen. Kaikki c-b-a tytöt jotka pelaa liigas, ehkä muutkin, pääsevät kehittymään,harjoittelemaan rajotusten aikana. On joukkueita, jotka eivät ole voinneet harrastaa olosuhteiden takia.. näitä pelejähän me nähdään ensvuonna...

MakeRe: Tyttösäbän kehitys27.12.2020 22:14
Komppaan täysin ssth:ta.. jos kylmiltään mentäis peliin, niin nähtäis.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: