Keskustelu

Uusi NimimerkkiKunnialliset kansalaiset19.8.2020 22:05
Olen samaa mieltä, että rekisteröityminen tekisi keskustelusta asiallisempaa.

Suuri helsinkiläisseura on helppo ottaa maalitauluksi. Silti on yllättävää, kuinka tämä ilmiö on ollut tänä vuonna näin raju.

Mielestäni ollaan ylittämässä sopivia rajoja, kuin jotkut asiat alkavat vaikuttaa jo lastemme harrastamiseen.

Keväällä yksi vanhemmista suolasi oman tytön joukkueen valmentajia niin rajusti, että moderointia piti tehdä paljon. On väärä tapa tuoda keskustelupalstalle aioita, jotka kuuluvat seuran sisälle.

Lisäksi eräs nimimerkki, todennäköisesti seuran sisältä, on kritisoinut seuran C ja B tyttöpeluutuksia ja välillisesti suorituksiakin, ja vielä varsin virheellisesti.. Ei ole millään tavalla asiallista toimia näin, olen saanut tiedon että asiaan liittyvät tytöt ovat olleet jutuista ihmeissään. Jälleen kerran puhutaan asioista, joita pitäisi puida seuran sisällä, ei keskustelupalstalla.

Kahden seuran yhdistelmäjoukkue aiheutti melkoisen kritiikkivyöryn. Ymmärän tietyn hämmennyksen, mutta on silti kohtuutonta esittää virheellisiä tulikntoja, varsinkin jos vielä jaksamme uskoa siihen, että tyttömmekin lukevat tätä palstaa.

ErVin joukkueen/pelaajien toiminnasta Loistosta on käsittäkseni tehty valitus liittoon. Korostan, että tämä on mielestäni juuri oikea tapa, jos ollaan sitä mieltä että asioita on tehty väärin, ollaan yhteydessä tahoon, joka voi asiaa selvittää. Valituksen tehneessä seurassa on ammattitaitoisia valmentajia, jotka tietävät miten asia pitää käsitellä. Meidän vanhempien ei pidä toimia tuomareina.

Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että
tyttöjunioreiden epäonnistumiselle taputetaan kastomossa. Esimerkiksi Yksi ErVi Akatemiajoukkueen pelaaja on kertonut hämmentyneenä, että kun hän mokasi pallon kanssa menettäessään pallon hallinnan, kuului katsomosta taputuksia.

Tässä ylitetään jo kaiken järjellisyyden rajat, joka saa minun minut kyllä todella ärtyneeksi. Ei malteta edes tyttöjä kohdella asiallisesti. Onko tosiaankin kysymys ErVi-vihasta vai mistä? En lähde osoittelemaan sormeani minkään seuran tai tahon suuntaan, toivottavasti kysymys on vain yksittäisistä henkilöistä, joilla ei ole mitään käytöstapoja.

Lopuksi korostan, että pelaavat tyttömme tulevat erinomaisesti toimeen keskenään.
'
Toivottavasti me vanhemmat osaisimme käyttäytyä yhtä hyvin kuin tyttömme, ja käyttäytyisimme kuin kunnialliset kansalaiset.

Annetaan tyttöjemme nauttia harrastuksestaan rauhassa.

AapoRe: Kunnialliset kansalaiset19.8.2020 22:14
Kyllähän se sattuu kun totuudet seurasta tulee julki. Ei Ervikään haavoittumaton ole....

Nimetön.. Re: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 8:29
Tässä pitää ottaa huomioon myös se asia, että täällä voi esiintyä vaikka minkä seuran kannattajana, seurassa pelaavan vanhempana yms aiheuttaakseen provoilla haittaa vaikka haluamalleen seuralle.

Muutamia vuosia sitten, kun tuli erään pelaajan vanhemman kanssa puhetta tästä foorumista, niin tämä sanoi "harrastuksenaan" olleen kirjoitella eri nimimerkeillä esiintyen ylimielisenä Tapanilan Erän kannattajana, vaikkei tämän tyttö edes koko seurassa pelannut vaan muussa seurassa. Ja tämä kirjoittelu oli kuulemma mukavaa ja kiva oli seurailla ihmisten vihaisia reaktioita... Eli kuitenkin voi välillä kaikki miettiä, kuka täällä mitäkin kirjoittaa ja mitkä intressit kirjoituksiin on. Ja itsellä ei ole siis Tapanilan Erän tai nykyisen seuran kanssa tekemistä...

Uusi Nimimerkki Re: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 9:07
Nimetön on täysin oikeassa.

Tästä ilmiöstä on ollut merkkejä tälläkin hetkellä. Toivotaan kuitenkin että ylilyöntejä ei tulisi

Kuten totesin, tyttöjen puolesta täällä pitäisi kirjoitella positiivisia juttuja..

ÄitiRe: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 14:18
Aapon kommenttiin; juuri niinkuin sanoit
-mikään seura ei ole täydellinen
Ei edes Ervi :)

Tapanilan Erällä on kuitenkin pitkä historia ja nykyinen EräViikingit on yksi pääkaupunkiseudun maineikkaimmista seuroista, jonka riveihin pääseminen on monen tytön toive ja tavoite. Siihen ajaa tulevaisuuden pelihaaveet sekä halu kehittyä.

Ja kyllä, kehittyä voi muuallakin kuin Ervissä. :) Monesta pienemmästäkin seurasta löytyy todella laadukasta valmennusta, sekä äärimmäisen lahjakkaita pelaajan alkuja, mutta toisinaan tyttöjen määrä tai erivaiheessa oleva kehitys ei mahdollista kaikille oman tasoisia pelejä tai riittävää treeniä. Tästä syystä panostaminen myös tyttöjen juniorivalmennukseen olisikin todella tärkeää, sillä toistaiseksi se jää vielä useassa seurassa poikien varjoon...ehkä tulevaisuudessa asia on toisin, kun lajille saadaan lisää positiivista näkyvyyttä ja lisää innokkaita tyttöjä tämän huippuharrastuksen pariin.

Itse en ole tänne juurikaan aikaisemmin kommentoinut, palstaa olen kylläkin lukenut. Omalle tyttärelleni, joka tätä palstaa myös toisinaan lukee painotan, että näistä viesteistä on turha pahoittaa mieltään, koska jotkut ihmiset ovat jollain tavalla "kieroituneita" ja haluavat juuri sitä.
Pelit ratkaistaan vain ja ainoastaan keskittymällä omaan tekemiseen ja suoritukseen kentällä, jolloin kentällä pelaavat tytöt ansaitsevat meiltä vanhemmilta kaiken tuen. Ei mollaamista, haukkumista tai muutakaan herjaamista. Ethän haluaisi sellaista kohtelua itsellesikään?

Tärkeintä on, että omalla Ervissä pelaavalla tyttärelläni on harrastus, josta hän nauttii ja on sen myötä saanut kavereita ympäri Suomea olevista joukkueista. Nämä tytöt pitävät yhtä; kehuvat, kannustavat ja tsemppaavat toisiaan yli joukkuerajojen. Heille ei ole merkitystä kuka pelaa naisissa, edustusjoukkuessa tai kilvassa. Heitä sitoo kiinnostus lajiin.
Kun tytöt kohtaavat pelipaikoilla, ei kentällä anneta kenellekään armoa vaan pelit pelataan aina täysillä, mutta pillin vihellyksen jälkeen halataan ja vietetään aikaa yhdessä.

Heistä kaikista olen ylpeä, juuri heistä, eri joukkueiden tytöistä, jotka pitävät yhtä. He jättävät palstalta löytyvät turhat kirjoitukset omaan arvoonsa ja pelaavat täydestä sydämestä: Rakkaudesta lajiin. ❤️

SäbättäjäRe: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 16:04
Äidille:
Eli ei muuta kuin kaikki halukkaat Erviin? Oli pakko, koska tiedän ettei asia ole nyt kuitenkaan ihan näin, eikä tässä Ervi ole ainoa..

Tyttöjen on myös hyvä muistaa lämmöllä ja positiivisesti (Huom!), miten ovat kehittyneet ja missä aikoinaan palloa lyöneet. Tuskin ilman noitakaan vuosia itse kukin olisi siinä missä nyt on. Tämä pätee niin harrastuksiin kuin elämään yleisemminkin.

Oma tyttäreni on pelannut lukuisia otteluita Erviä vastaan vuosien varrella. On tullut niin reiluja voittoja kuin maalin tappioitakin. Jokaisesta pelistä kuitenkin oppii. Tärkeintä on pitää hauskaa ja kunnioittaa vastustajaa, eikä puristaa mailaa rystyset valkoisena..

ÄitiRe: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 16:35
Säbättäjä:
Halusitko tahallaan ymmärtää väärin? :)

Sivusta seurannutRe: Kunnialliset kansalaiset20.8.2020 18:58
Ne taputukset vastustajan epäonnistumisesta taisivat johtua alakynteen joutuneiden ja joukkueensa huonosta menestyksestä kärsineiden vanhempien reagointiin. Myös sanallista kommentointia oli kuultavissa. Ja mitä tulee fyysiseen pelityyliin: uskallan epäillä erinäisen toisen, joskin pääkaupunkiseudun ulkopuolisen vetävän tässä pidemmän korren. Lukijalle jääköön pohdittavaksi ja päätettäväksi mitä tarkoitan.

MarkusRe: Kunnialliset kansalaiset21.8.2020 13:41
Tulevat C-SM karsinnat tulossa viikonloppuna.

Suurin osa tätäkin keskustelua seuraavat tulevat seuraamaan otteluita striimin kautta taikka paikan päältä.

Ehdotus: Listataan tänne onnistumisia ja hienoja tsemppejä tai esityksiä karsinnoista täysin joukkueesta riippumatta.

Eikä kritiikkia siitä että joku epäonnistui siinä ja siinä tilanteessa tai kritiikkiä peluutuksista ja valmentajien valinnoista tai seuran päätöksistä.

*säbä*Re: Kunnialliset kansalaiset21.8.2020 13:55
Hyvä Markus!
Minä aloitan jo ennakkoon - mahtavaa että ainakin 3 paikkakunnalta tulee livevideota!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: