Keskustelu

KatsojaStriimit?11.10.2020 15:41
Olisi hyvä jos striimaus peleistä lisääntyisi ja tänne tulisi linkkejä. Koronan takia kun suositellaan ettei paikan päälle tultaisi katsomaan.

TuumaajaRe: Striimit?12.10.2020 15:21
Striimit ovat halpa ja helppo toteuttaa. Nyt kannattaa jokaisen turnausvastuullisen se toteutta mahdollisuuksian mukaan

katsojaRe: Striimit?16.10.2020 14:48
Voisiko tänne päivittää eri SM pelien striimaajat ja mistä ne voi katsoa?
Esim. Tulevan viikonlopun B-tyttöjen pelien striimiosoitteet???

ÄitiRe: Striimit?18.10.2020 10:30
Striimaako Lasb tänään?

KuvaajaRe: Striimit?21.10.2020 9:27
Tosiaan nyt on alkanut kuvaa tulemaan useammasta ottelusta ja tästä taustoille erittäin iso kiitos. Lähes kaikki SM pelit jo päässyt ikäryhmästä riippumatta katsomaan kotisohvalta.

Eihän se koskaan paikkaa paikalla oloa mutta saadaan pelata kun ei katsomot notku täysinä.

Mietin asiaa miksei tätä hyödynnetä enemmän vielä kaikissa peleissä jos etenkin nykytilanne alkaa rajoittamaan katsoja vielä entisestään.

Itse koen että ottelussa paikan päällä ostaisin kahviosta jotain ja nyt jos seuran pelit maksaa sen 4e peli tai 6-10e kuukausikortti (jolla näen kaikki pelit) niin ei se ole pahasta.

Jokainen seura joka haluaa tehdä pelejä verkkoon vaatii se tietty yhden ihmisen, seurakanavan perustamisen (solidsportissa ilmainen)
Kamera jalustan, 4g liittymän (data) johon ei tule puheluita kesken pelin. Tabletin/puhelimen.. ja ilmeisesti virtapankin jos ei sähköä ole lähellä.

Jos olisi yksi kanava tytöille ja naisille
Naisten 1-4div
A-C SM tytöt
D-F aluesarjat tytöt

Kaikki upotettaisiin yhteiseen sarja kanavaan ja kaikki pelit puskettaisiin tuonne.

Kuvaaja olisi samalla yksi toimitsijoista.

Näin näkisit oman seuran tilauksella kaikki myös muut pelit.

CopycatRe: Striimit?25.10.2020 10:06
Toisesta keskustelusta kopioitu:

Tämän päivän C SM-pelit Lahdessa

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6tMVQHAq-44

-A-Re: Striimit?26.10.2020 11:07
Isot kiitokset Lahteen pelien kuvaajille!

YkstoimariRe: Striimit?27.10.2020 21:11
Oli kyllä hyvät striimit Lahdesta, kiitokset kuvaajalle/kuvaajille!

Etelän videoniiloRe: Striimit?28.10.2020 14:46
Lahden streemi ilmeisesti ollut hyvä, mikä sinun kohdalla siitä teki erityisen hyvän. Mitä kaipaisit lähetyksiin lisää? Kenen streemit toimii ja olet ollut tyytyväinen näkemääsi.

Mikä joukkue/ seura hoitaa kuvaamisen hyvin ja mitä toivoisit jatkossa näkevän enemmän.?

katsojaRe: Striimit?28.10.2020 15:03
Classicilla oli aiemmin todella hyvä kuvaaja joka kommentoi ja selosti myös todella hyvin tuntien myös vastustajajoukkueesta paljon. Sitä kaivataan takaisin.

Joillakin oli kuvauslaite jossa kuvattiin peliä yläilmoista koko kenttää kerralla, mutta siinä oli todella vaikea katsoa peliä.

Mutta kiitos kaikille jotka viitsivät striimata ja antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden katsoa pelejä

Tyytyväinen katsoja Re: Striimit?28.10.2020 17:57
Lahden pelejä oli kiva katsoa, koska kamera oli sopivalla etäisyydellä kentästä ja kamera sekä kuvaaja pysyi lähes koko ajan pallon perässä.

Toivottavasti jatkossakin olisi tarjolla seurojen mahdollisuuksien mukaan livekuvaa peleistä. Se olisi tyttösalibandylle hyvä juttu myös näkyvyyden kannalta.

YkstoimariRe: Striimit?28.10.2020 22:19
Lahdessa kuva oli selkeä, pelaajat ja numerot sekä pallo (!) erottui hyvin. Kuvaaja oli sopivassa kohdassa katsomoa, ja seurasi peliä kameralla. Lisäksi äänet kuului hyvin. Ja pelin tulokset päivitettiin ruudulle, koska tulostaulu ei (tietenkään) näkynyt kuvassa koko aikaa.

Turhan usein näkee toisesta päästä kenttää kuvattuja suttuisia videoita mistä ei erota pelaajia eikä tapahtumia, pallosta puhumattakaan toisesta päästä kenttää.

Iso kiitos silti kaikille jotka striimaa, se on tosi tärkeää näinä aikoina kun ei pääse katsomoon.

Striimien katsojaRe: Striimit?29.10.2020 21:45
Classicin pelien selostaja oli aivan mahtava, omaa luokkaansa. Oli kiva kuunnella tampesterin murretta ja selostaja puhui todella lämpimään sävyyn pelaajista käyttäen lempinimiä.

penkkiurheilijaRe: Striimit?4.11.2020 19:09
Striimaakohan kukaan sunnuntaina c-tyttöjen pelejä,Maskusta?

ManseRe: Striimit?4.11.2020 20:33
C-SM pelit tulossa Sumnuntaina ervin toimesta 👍

penkkiurheilijaRe: Striimit?5.11.2020 7:28
Hieno juttu.

Toivottavasti on luvat kunnossa.Re: Striimit?5.11.2020 10:25
Hienoa että Ervi on pyytänyt kaikilta kotijoukkueilta kuvausluvat että pelejä saa lähettää. Jos en väärin tuota liiton ohjeistusta ole ymmärtänyt niin kotijoukkue antaa kuvausluvan ja jos ottelusta tulisi maksullinen lähetys on yhtä aikainen maksuton youtube lähetyksen teko kielletty ja vastoin liiton ohjetta.

-A-Re: Striimit?5.11.2020 11:36
Käsitykseni mukaan juuri näin on toimittu ja sunnuntainahan se varmaan selviää onko kaikilta saatu lupa...

-K-Re: Striimit?5.11.2020 12:27
Onko tästäkään mustaa valkoisella pitääkö lupa olla ainoastaan turnauksen järjestäjältä vaiko jokaiselta vastustajalta.

Tiedän että meillä on haettu kirjallinen lupa jokaiselta vastustajalta mutta se onko se edes sääntöjen määräämää on eri juttu.

Parempi kuitenkin toimia tarkemmin kuin vaaditaan ettei ainakaan joudu vastuuseen.

Etelän videoniiloRe: Striimit?5.11.2020 12:38
https://salibandy.fi/fi/sarjat/q-a-salibandyliiton-alaisten-sarjojen-ottelulahetykset/ Tässäpä on ohje ihan kirjallisena. Turnauksen järjestäjä ei ole missään vaiheessa velvollinen näitä edes säätämään vaan kotijoukkue voi kieltää streemaamisen ja tehdä itse ottelulähetyksen. Jos tuottaa itse maksullisen ottelu lähetyksen Solidsporttiin. (tämä ilmeisesti on kirjattu liiton ja solidsportin sopimukseen) Pääasia lienee että pelit saadaan ulos niitä seuraaville mahdollisimman laajalle.

-A-Re: Striimit?5.11.2020 13:00
Tuolla ohjeiden kysymyksiä ja vastauksia osiossa lukee seuraavasti;

Voiko sarjaturnauksen vastuujoukkueena tehdä lähetyksen turnauksen kaikista otteluista?
Etuoikeus ottelun striimaamiseen on kunkin ottelun kotijoukkueella. Kunkin ottelun näyttäminen edellyttää siis siihen otteluun kotijoukkueeksi merkityn joukkueen suostumusta.

Jos kotijoukkue näyttäisi ottelun ns kaupallisena lähetyksenä niin voivatko he antaa tuon perusteella kuitenkin vierasjoukkueelle luvan kuvata ottelun vaikka Youtuben kautta?

Sinänsä minusta tämä koko keskustelu on vähän hölmö varsinkin tässä maailman tilanteessa, koska niin kuin Etelän videoniilo tuohon loppuun totesi

"Pääasia lienee että pelit saadaan ulos niitä seuraaville mahdollisimman laajalle"

porista Re: Striimit?5.11.2020 13:22
Toivottavasti on luvat kunnossa.

Hitto että puistattaa sinun tapa kommunikoida.Toivottavasti et ole missään tekemisissä salibandyssä junioriurheilun kanssa.

Mites sitten jos kotijoukkue on lähettämässä youtubeen ja kieltää vierasjoukkueen lähettämästä solidsporttiin? ja miksi näin keneltä pois?

Minun mielestäni kaikki lähetykset pitäisi saada lähettää vapaasti A-sm asti varsinkin tähän maailman aikaan.

Jokainen meistä voi tahollaan kannustimena ostaa niiltä joukkueilta pelejä kenelle sen tulon suo.


HM

Jos vähän laajemmin katsoisiRe: Striimit?5.11.2020 13:48
Itse tosiaan innolla seuraan useampaa joukkuetta/seuraa ja näin ollen hienoa että jokkueet ja vastuujoukkueet tässä tapauksessa tekee lähetyksiä. C tyttöjen osalta osaan sanoa tähän että siellä taustat ovat hoitaneet hienosti sopimisen ja lähetykset tehdään yhdessä. Itse nyt kun en paikanpäälle pääse koronan takia pelejä aina katsomaan on se pieni paha jos ottelusta sen kahvin ja pullan hinnan joutuu maksamaan. (kun eihän se ottelun tuottaminenkaan joukkueille ole ilmaista) Jotkut seurat ovat fiksusti rakentaneetkin paketin millä näkee kaikki seuran pelit ikäryhmää katsomatta. Ja ainakin omalta osalta kunnioitan tätä duunia et jos joku lähettää pelin maksullisena ja näin mahdollistan jatkossakin pelien näkymisen. Seurat muutenkaan ole hyvässä hapessa rahallisesti kun pelataan turnausmuotoiset ottelut tyhjille katsomoille.

Tästä joskus aikaisemmin olen kirjoittanut että olisi edelleen fiksua tehdä yksi tyttösäbä kanava Youtube/Solidsporttiin minne tulisi kaikki pelit. Jokainen voisi tuolloin ostaa oman seuran "kausikortin" ja sillä näkisi kaikki pelit kyseiseltä kanavalta. Ja näin tukisi samalla sitä omaa seuraa.

Jokaiselle youtube/solidsport kuvaajalla nimittäin on tähän mahdollisuus nykyisellä kalustolla. Tämä pitäisi vaan yhdistää.

-K-Re: Striimit?5.11.2020 16:30
Mua jäi mietittämään sama kohta kuin henkilö -A-:ta. Entä jos kotijoukkue streamaa ottelun salatulle kanavalleen? Eikä sen vuoksi anna toisen joukkueen streamata eikä suostu jakamaan linkkiä tuohon streamiinsa. Nuo säännöthän mahdollistavat senkin.

Ja kyllähän käsitin tuon niinkin että kotijoukkue voi ihan piruuttaankin kieltää streamauksen.

Tärkeintä tosiaan olisi tässä maailman tilanteessa saada kaikki ottelut vanhempien nähtäväksi kun paikalle ei pääse. Ensi kaudelle voisi kyllä velvoittaa turnauksen järjestäjät lähettämään kaikista otteluista streamin Solidsportin kautta (vähintään A-C ikäluokissa). Ei se kuitenkaan vaadi kuin yhden vastuuhenkilön lisää ja seuralle vaikka yhteisen kuvauskaluston (harvoin samana päivänä on useita vastuuturnauksia).

Tulkitaan ohjeita oikeinRe: Striimit?5.11.2020 19:56
Kotijoukkue tuon mukaan saa kieltää vastustajaa kuvaamasta peliä jos itse kuvaa ottelusta maksullisen lähetyksen ja jakaa sen Solidsportissa jotta sen voi ostaa. Silloin vierasjoukkue voi kuvata pelin itselleen ja jakaa pelin ulos ottelun jälkeen. Mutta maksullisen lähetyksen rinnalla ilmaisen pelin lähettäminen ymmärsin olevan kiellettyä jos kotijoukkue sen kieltää.

PohtijaRe: Striimit?5.11.2020 22:04
Miten toimitaan esimerkiksi tilanteessa missä kotijoukkue kuvaa YouTubeen ja kieltää virasjoukkuetta kuvaamasta solidsportiin?

Näitä muutaman tullut kuvattua. Re: Striimit?6.11.2020 7:21
Omaan käyttöönhän tuossa tilanteessa joukkue saa kuvata tilanteessa missä kotijoukkue kieltää maksullisen lähetyksen. Ja tämän jälkeen omaan käyttöön kuvatun videon saa julkaista kun suora lähetys on päättynyt. Näin ainakin itse ymmärtänyt noita liiton ohjeita. Tämä siis onnistuu solidsportilla , eli tallennetaan ottelu pilveen ja julkaistaan ottelun jälkeen. Näin kunnioitetaan vastustajan oikeutta lähettää peli itse suorana.

Tampereen kamatRe: Striimit?6.11.2020 8:41
Asian vierestä tuli mieleen, Tampereen suunnassa autocenterillä kun tuntuu että säbä vedetään nyt pöntöstä alas niin mitäköhän siellä hyväksi todettulle kamera systeemille tapahtuu.. Olisi mielenkiintoista tietää. Johonkin halliin tuosta oivat sisään ajetut laitteet.

Tai tiedä saako hallista mitenkään fiksua jos toinen puoli vedetään padelille.

Striimiä toivoenRe: Striimit?7.11.2020 14:54
Lahden pelejä oli erittäin mukava katsoa, joten toivottavasti seuraavatkin pelit ovat nähtävissä.

Onko asiasta tarkempaa tietoa eli kuvataanko pelit?

-A-Re: Striimit?7.11.2020 22:43
Eräviikingit tytöt-youtube kanavalta pitäisi c-tyttöjen sm-pelien näkyä huomenna

-A-Re: Striimit?8.11.2020 9:25
Ilmeisesti c-tyttöjen pelit näkyykin ennakkotiedoista poiketen Eräviikingit youtube kanavalta

KatsojaRe: Striimit?9.11.2020 11:29
Kiitos Erville CSM Striimistä 😊

Viikonlopun pelit.. Re: Striimit?9.11.2020 11:35
Kiitokset omasta puolestani myös Ervin streemaus porukalle ja erityiskiitos myös Norssin porukoille, en tiedä mitä eroa tuotanto tavassa oli mutta oli kiva seurata missä tulokset näkyi ja pelikello. Ja jälkikäteen tulleet maalikosteet on todella kiva lisä :)Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: