Keskustelu

mietteliäsPitäisikö kausi vaan lopettaa?25.1.2021 14:49
Mitä ajatuksia porukalla on kauden jatkamisen osalta? Olisiko kokonaisuutena vain parempi, jos 2020/2021 jätettäisiin kokonaan pelaamatta? Onko mitään järkeä yrittää väkisin saada kautta pelattua, kun iso osa siitä on jo otettu pois?

Itse kannatan sitä, että nuoret sekä lapset pääsevät harrastamaan sekä harjoittelemaan, mutta pelaamisesta en ole varma. Tässä tilanteessa en ainakaan näe mitään järkeä sillä, että väkisin koitetaan saada sarjat pelattua loppuun.

Järkeviä kommentteja ja ajatuksia olisi mukava kuulla?

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.1.2021 15:32
Kyllä pitäisi tehdä päätös, että 20/21 kausi lopetetaan. Epidemia ei näy hiipuvan, uusia, ärhäkkäämpiä mutaatioita liikkeellä ja rokotuksia ei näemmä saada liikkeelle milloin milläkin syyllä. Lisäksi rokotuksista ei ole edes näyttöä miten ne toimii isossa kuvassa. Jos nyt kuitenkin tautitilanne vastoin kaikkia odotuksia paranisi yllättäen, on hirveä ruuhka pelata muutamassa kuukaudessa pelit, vaikkakin sarjaa typistettäisiin. Varmasti tulisi uupumista ja opiskelukin kärsisi nuorilla. En näe syytä aloittaa pelejä enää tälle kaudelle.

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.1.2021 15:42
Ja edelleen perusteluna TPS;n naislätkäjoukkueen tilanne.

IsmoRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.1.2021 18:28
Eiköhän hallitus jo päättänyt = rajoituksia ennenkin kiristetään nykyisestä

.Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.1.2021 20:56
kautta ei pitäisi pelata ainakaan tässä muodossa loppuun. en ymmärrä miksi pitää yrittää tunkea kaikki pelit pieneen aikaväliin. voisi harkita vakavammin muita vaihtoehtoja tilanteen mukaan kuten:
1. pelattaisi yksinkertainen sarja loppuun ja siihen päälle pleijarit
2. runkosarja loppuun ja sen sijoituksien mukaan voittajat yms
3. venytetään sarjaa niin pitkälle kuin tarvitsee (max kevät-syksy)

Yksi vaan pääkaupunkiseudultaRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 10:10
Normaalin sarjan pelaaminen lienee jo nyt täysin mahdotonta, jolloin on mietittävä uusia vaihtoehtoja. Yksi on tietysti se, että kausi pelattaisiin jollain tavalla elokuun loppuun mennessä ja kesä hyödynnettäisiin myös pelaamiseen. Tässä pitää kuunnella myös pelaajia tietysti, kuten ylipäätään pitäisi kuunnella pelaajia.

Toisaalta kaikilla joukkueilla pitäisi olla mahdollisuus myös harjoitella, nythän osa on ollut täysin omatoimisen harjoittelun varassa, kuntosalit, lenkit, kuntopyörät jne.

Pelaajat voisivat käyttää maskeja myös harjoituksissa ja peleissä, näinhän tekee esim. jääkiekon SM-Liiga ja se tuntuu olevan mahdollista (ei yksi yhteen maskin kanssa, mutta noin suunnilleen).

Mikäli pelit loppuvat nyt, niin huono puoli on tietysti se, että lopettavia tulee ennätysmäärä ja uuden kauden aloittamisen kynnys on iso haaste monille kahden kauden keskeytymisen vuoksi. Tämä ongelma kärjistyy tietysti pienimpien seurojen kohdalla.

Toisaalta kaikki ymmärrämme myös epidemian luonteen ja tiukat turvatoimet ovat perusteltuja, sitten vastapainona on tietysti se, että esim. ravintolat ja kaljakuppilat toimivat lähe normaalisti, enkä löydä peruteita sille, että tämä asetetaan nuorten harrastustoiminnan edelle. Samoin tuo rajojen yli saapuva virusmäärä on ollut suurta, eikä tähän ole puututtu kuin näennäisesti, eikä vieläkään tehdä sen kanssa riittäviä toimenpiteitä.

Haasteellinen tilanne ja hyviä ratkaisuja ei kai ole olemassakaan.

mauRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 11:07
Ei voi cee ikäisillä jatkaa kesään pelejä rippikoulut ja leirit tulee vastaan.

sarjat päätetään ja alueelliset harjoituspelit / turneet mahdollisiksi.

kirpaisee varmasti monia, mutta näin olisi parempi kuin löyhässä hirressä viikko toisensa perään.

jos sarjoja pelataan alkaa poru pääkaupunki seudulta, kun harjoittelu ei ole ollut mahdollista ja etc.

Mielestäni sijoituksilla ei tällekään kaudelle ole enään mitään sijaa, mutta niille pelatuille peleille olisi enemmänkin kuin tilausta.

Muistakaa hesalaiset jos ja kun huutelette pelien perään... elkää samassa lauseessa tuoko epäreilu korttia pöytään! joko pelataan tai ei pelata

K-PRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 11:47
Esimerkkinä vaikkapa CSM joka on haastava valtakunnallisena turnausmuototoisena sarjana;

Pelataan yhden viikonlopun aikana puuttuvat 3 peliä, jolloin saadaan ensimmäinen kierros purkkiin. (helmikuun loppu).

Sen jälkeen maaliskuun alku- ja loppupuolelle, sekä huhtikuun alkupuolelle saman tyyppiset, 2 peliä la + 1 peli su. Näin runkosarja paketissa. Top4 pelaa final four turnauksen huhtikuun lopussa, välierät ja finaali + pronssi, kerrasta poikki.

Voi siirtää koko roskan alkamaan vaikka maaliskuun puolessa välissä, sitten menee toukokuun loppuun finaaliviikonloppu

Yksi vaan pääkaupunkiseudultaRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 11:50
Eihän täällä huudeltu pelien perään, kerrottiin vain faktat ja onhan Uudellamaallakin seuroja, joissa harjoittelu sisätiloissa on onnistunut ja siitä ei nyt kannata keskustella.

Kaikki rippikoulut ja muut vastaavat (lomamatkat, kesätyöt jne.) ovat vain todellisuutta ja osa silloin pelaa ja osa ei pelaa. Sama on tilanne varmaan, mikäli pelaamista jatkettaisiin nyt, kaikki eivät halua välttämättä pelata nykyisessä tilanteessa.

Ylipäätään asetelma pääkaupunkiseutu vs. muu Suomi ja jopa hiukan esille tuleva katkeruus kannattaisi unohtaa. On vain joukkueita ja nuoria Helsingistä tai jostain kauempaa täältä katsoen, samanlaisia nuoria pelaajia.

Jos kausi katkaistaan, niin sitten se tehdään ja sen jälkeen kukin tahollaan varmaan yrittää korjata vaurioita parhaan mahdollisen kykynsä mukaan. Pelaajia jatkaa ja pelaajia lopettaa, kuten aina on tapahtunut. Sijoituksista ei varmaan ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta moni ole edes enää ajatellut, niiden merkitys on tässä tilanteessa todella pieni.

Rauha tähän keskusteluun, tässä aloittaja kyseli ajatuksia pelien mahdollisesta jatkumisesta ja henkilökohtaisesti inhoan tarpeetonta vastakkainasettelua, mikä ei ole kovin aikuismaista.

NäpäRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 20:35
No eiköhän se ollut siinä tämä kausi jos Hesaria lukee, Kiuru torppasi aloittamisen...korjatkaa jos tavaan väärin

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.1.2021 21:11
?Harrastustoimintaa toteutetaan enintään 10 hengen ryhmissä kuitenkin siten, että suuressa yli 400 neliömetrin harrastustilassa voi olla samanaikaisesti kaksikin harrastusryhmää edellyttäen, ettei ryhmien välillä synny lähikontakteja?, OKM:n pohjaesityksessä sanotaan.

- Tämä olisi siis pohjaesitys, jonka ministeri torppasi liian löysänä. Eipä pohjaesityksen mukaankaan paljon olisi pelattu.

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?17.2.2021 11:05
Nyt harkitaan jopa kunnalisvaalien siirtämistä. Kyllä nyt pitäisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja todeta, että kausi oli valitettavasti tässä. Turha pitää asiasta yllä epätietoisuuden ilmapiiriä. Ei tynkäkausi ole verrattavissa enää normaaliin kamppailuun Suomen mestaruudesta.

Joku isä vaan Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?17.2.2021 20:52
Kyllä, kausi pitäisi viheltää poikki. Nyt liitossa tarvitsee ottaa se johtajan rooli ja heille maksetaan siitä ja ajatella seuroja ja nuoria pelureita ,vanhempia , toimihenkilöitä ja muita aktiivisia talkoolaisia. Ei tämä palvele enää ketään, pidetään löysässä hirressä kokoajan. Nyt on aika ruveta motivoimaan seuroja ja toimijoita ensi kauteen että se saataisiin pelata täysi mittaisena läpi, se vaatii liitoltakin selkärankaa tehdä päätöksiä. On hienoa kuulla kun seurat noudattavat rajoituksia pelien puutteiden vuoksi, nyt liitosta jotain rotia ja suoraa päätöksiä! Terveisiä seuroille teette hienoa työtä ja koittakaa jaksaa kyllä niitä mitaleita ,onnistumisia vielä jaetaan

TtRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?19.2.2021 22:29
Keskitytään uuteen kauteen syksyllä.annetaan aikuisten pelata.niihin ei näköjään korona tartu.eihän tässä ole oikeasti enää mitään järkeä

Toiveikas Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?22.2.2021 10:08
Ihmetyttää tosiaan että aikuiset saa pelata, nuoret ei. Tunteeko virus jeneen tarttuu ja keneen ei.

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 11:14
Vieläkö joku luulee pelaavansa kautta 20-21. Nyt sieltä liitosta päätös kauden lopettamisesta! Tulisi selvyyttä asiaan.

hölmöläRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 12:25
katsoja357

onko sinulla jokin suurempikin ongelma näiden pelien suhteen? Sinähän voit tai olisit saanut lopettaa kautesi ihan koska haluat ja jopa ilman sanktiotakin.

Sinun on pakko olla jostain pääkaupunkiseudulta?

isokäsi koska olet ja olit oikeassa!

katsoja357Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 13:35
On ongelma tässä vatuloinnissa. Kun katsoo oman jälkikasvun motivaation laskua koko lajiin. Pitää harjoitella, mutta selvää päämäärää ei ole. Pelejä ei ole, mitkä ovat tietenkin tämän koko touhun suola. Ja kun harrastus alkaa maistua puulta, on koko harrastuksen lopettaminen todennäköistä. Mielestäni olisi parempi, kun homma laitettaisiin pakettiin, pidetään selvää taukoa ja aloitettaisiin täydellä teholla sitten kun se on mahdollista.

hölmöläRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 13:55
Kiitos vastauksesta.

Samaa mieltä vatuloinista ja myös siitä, että osan pelaajista motivaatioon vaikuttaa varmasti.
Uskon ja vähän tiedänkin pelaajista suurimman osan käyvän mielummin harjoituksissa kuin olevan kokonaan pois.

Onneksi seuran puolesta hyvin järjestetyillä joukkeharjoituksilla meillä ollaan lähdetty täynnä intoa harkkoihin ja pelien puute ei ainakaan vielä ole näkynyt motivaatiossa eikä niiden perään ole kyselty.
Vajaa vuosi sitten kyseltiin vähän pelien ja harjoitusten perään ja kun harjotitukset alkoivat oli riemu katossa

VeikkoRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 14:19
Olen Hölmölän linjoilla. Harjoituksetkin on parempi kuin ei harjoituksia. Eikä minusta kannata heti olla julistamassa kauden lopetusta. Voihan se olla, että jossain vaiheessa voidaan pelata jotakin pientä

mietteliäsRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 14:52
Vaikea ymmärtää miksi liiton on niin vaikea tehdä päätöstä kauden jatkumisen osalta. Luulisi että päätöksenteko on helppoa, kun huomioi vallitsevan tilanteen mikä ollut koko talven ajan sekä on vielä edessä kevään aikana.

Itse menisin seuraavilla päätöksillä. Ja liitto voi halutessaan "leikkaa/liimaa" alla olevan tekstin omaan päätöksentekoon ;)

- Kaikki valtakunnalliset junioreiden SM ja 1.divisioonat keskeytetään ja mestaruuksia ei jaeta kaudella 2020-2021

- Aluesarjat pelataan loppuun niillä alueilla, joissa on perustaso ja pelaaminen mahdollista. Aluesarjat oltava pelattuna loppuun viimeistään 30.4 mennessä.

- Aluesarjat, jotka nyt ovat leviämis- tai kiihtymisvaiheessa keskeytetään kokonaan, kuten valtakunnan sarjat.

- Joukkueita kannustetaan pelaamaan harjoituspelejä kevään aikana alueellisen tilanteen ne mahdollistaessa.

Näillä toimenpiteillä loppuu turha keskustelu mahdollisista peleistä ja jokainen joukkue voi alkaa keskittymään kauteen 2021-2022 jonka pelaamisessa ei pitäisi olla ongelmia.

-K-Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 15:58
Kannattaa varmaan ottaa huomioon se että ensi kesänä voivat rajoitukset olla poistettu. Jatkettaisiinko kautta vasta syksyllä vai pitäisikö uusi kausi aloittaa vaikka kesäkuussa. Nyt on kuitenkin mennyt kohta vuosi ihan sekavia pelejä ja keskeytettyjä sarjoja.

Itse lykkäisin vielä kauden loppumista.

MattiRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?25.2.2021 17:26
Nuorten ja lasten takia kautta tulee ehdottomasti jatke, heti kun se on mahdollista. Pääsiäisen jälkeen?
Tiivis 2 kuukautta siihen SM-pelejä tiukalla aikataululla.
Kesä lepoa ja syksyllä uudella ilmeellä eteenpäin!

Yksi jojoRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.2.2021 7:33
Ei se kauden jatkaminen esim. pääsiäisen jälkeen ole ihan niin yksinkertaista. Todennäköisesti jos se olisi mahdollista, mitä en usko, tieto saadaan todella myöhään ja vie aikaa, että saadaan peliohjelmaa rakennettua. Tässä tulee paljon haasteita, suurimpana ehkä siinä vaiheessa ruuhkautuvat hallivuorot.

Jos ollaan realisteja, niin tämä kausi on nyt jo ohitse ja kuten mietteliäs kirjoitti, niin nyt elätellään enää aivan turhia toiveita jatkosta. Etenisin muutenkin kyseisen henkilön ajatusten mukaisesti.

Niillä alueilla, missä ei voida pelata, voitaisiin sitten pelata harjoitusotteluita esim. kesäkuun aikana, jos epidemiatilanne sen mahdollistaa.

Kurjaa olla pessimisti, mutta realismi tässä vaiheessa on järkevää omalla tavallaan ja kuitenkin nyt olisi monessa seurassa varmaan tärkein tehtävä yrittää varmistaa jatkuvuus seuraaville kausille. Mehän emme oikeasti tiedä pelataanko edes seuraavaa kautta normaalisti.

ThRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.2.2021 21:54
Nämä kauden jatkajat ovat täysin sekaisin.en todellakaan ymmärtä miksi ihmisten terveydellä leikitään.ne jotka säikkyvät sitä,että osa junnuista lopettaa pelaamisen tämän takia,niin ne lopettaa joka tapauksessa järki käteen..

PekkaRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?27.2.2021 8:37
Tilanne on tosi haastava. Sarjoja ei varmasti pystytä pelaamaan loppuun. Mutta jos nyt lopetetaan kaikki toiminta, harjoittelukin ja tällä rokotustahdilla harjoittelu voitaisiin aloittaa vasta joskus syksyllä, niin lopettavia tulee tosi paljon. Sillä että koulut on kiinni, harjoituksia ei voi pitää ja nuoret ei saa tavata kavereitaan muuta kuin somessa on tosi vakavat seuraukset. Nuoret passivoituu ja masentuu. Mikään ei enää kiinnosta. Kaikki päivät ovat samaa kännykän tai läppärin tuijottamista vähintään 16 h vuorokaudessa. Koittakaa valmentajat ja seuraihmiset kaikin keinoin pitää näistä nuorista kiinni. Keksikää heille mielekkäitä harjoitteita jos pienryhmissä voi harjoitella. Tai keksikää tekemistä ulkona vaikka se ei suoranaisesti lajiharjoittelua olisikaan. Käykää vaikka paistamassa makkaraa laavulla. Heti kun voitte pelatkaa harjoitusotteluita. Yrittäkää pitää näille nuorille jokin viikkorytmi. Jos he nyt lopettavat heitä on äärimmäisen vaikea saada takaisin ainakaan kovaan harjoitteluun. Ja heitä tuskin kiinnostaa pelaaminen aluesarjoissa jotka monella alueella ovat melko vaatimattoman tasoisia. Tämä laji ja kaikki toiminta sen ympärillä voi monelle olla se ainut henkireikä tämän synkistelyn keskellä. Kouluissa on todettu paljon altistumisia mutta erittäin vähän tartuntoja. Sama koskee nuorten harrastustoimintaa. Tästä on faktaa olemassa jos vähän seuraa tiedotusvälineitä.

ÖjRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?27.2.2021 12:19
Kyllähän tämä on todella selkeää.yhtään peliä ei kannata enää pelata tällä kaudella.ja tuskinpa pelataankaan.hetki taukoa ja harjoittelemaan ensikautta ajatellen.ihan turhaa vatkaamista.kyllä pelaajat sen kestää,vanhemmista en tiedä

TimoRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?16.3.2021 15:18
Kuinka moni joukkue on ilmoittanut luopuvansa sarjasta B ja c-tytöissä?
Ilmoituksethan piti tehdä 14.3 mennessä liittoon.

Mietin vaan Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?17.3.2021 18:53
Moniko C-B-A-tyttöjoukkue harjoittelee tälläkin hetkellä? Enkä tarkoita ulkona, vaan sisätiloissa.

hölmöläRe: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?18.3.2021 8:48
Mietin vaan


Miksi mietit moniko joukkue harjoittelee tälläkin hetkellä?

Toiveikas Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?18.3.2021 22:23
Ne harjoittelee kellä lupa on harjoitella. Osa B ikäisistä pelaa myös naisissa, kun tautihan ei tartu kun vaan 07-04 ikäisillä nuorilla.
Toivottavasti vielä saadaan pelejä aikaiseksi

-K-Re: Pitäisikö kausi vaan lopettaa?26.3.2021 20:03
Niinhän siinä sitten kävi että liitto päätti lopettaa kauden.

Jos tilanne jatkuu vielä ensi kaudella, pitää kyllä tehdä suunnitelmat siitä miten kausi saadaan vietyä läpi pandemiasta huolimatta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: