Keskustelu

Järki käteenIkäraja naisten sarjoihin14.3.2021 21:47
Viimepäivien pelejä seuraillessa on järkyttävää katsoa nykypäivien pelien suuntaa yhtälailla miehissä mutta 90% naisissa. Kentällä ottavat mittaa (tai ainakin pitäisi) toisistaan AIKUISTEN naisten sarjojen joukkueet, joissa useimmissa seuroissa varainaista joukkuetta ei edes ole. Varainaiset naisten joukkueet on tuutattu täyteen 2005, pahimmillaan nuorempiakin, noh, lapsia, jotka pelaavat naisten sarjojen lisäksi myös oman ikäistensä pelejä.
No mikä tässä on ongelma? Ehdottomasti turvallisuus. Näillä lapsilla on aikaa pelata tätä lajia kyllästymiseen asti. On kamalaa katsoa näiden lasten yli rymistelyä. Osa pärjää, osa ei. Tänän seurauksena peleistä katkotaan pois fyysisyys, sillä pienemmät höyhensarjalaiset näyttää missä tahansa valossa aina jäävän alle. Joukkueet eivät ole kiinteitä. Porukkaa hyppii omien junnupelien ja naisten pelien välillä solkenaan. Pitäkää ne lapset pois naisten peleistä. Tämä on varmasti iso syy siihen, miksi nais salibandyn taso on niin luokattoman huonoa, jos juniorit pyörittävät aikuisten sarjoja.

???Re: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 9:40
Järki käteen

Saisiko esimerkkejä joukkueista joiden pelejä olet seurannut? Pelaajia ei missään nimessä nimetä, mutta jos myt vaikka joukkueita?

vkl pyöri B-Liigaan karsivien joukkueiden pelejä.

Järki käteenRe: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 11:15
Saat toki, mm. ervi, northern stars, sb vantaa, spv... lähdetäänkö näistä?

Toinen kysymysRe: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 12:24
Järki käteen,

ihan mielenkiinosta kysyn mitä Ervin pelejä olet seurannut viime aikoina, joissa nuo mainitsemasi asiat toteutuvat?

Toiselle kysymykselleRe: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 12:35
No jos haluat siihen takertua niin anna mennä, joukkue ei tosin ole ervin viimepelistä tähän päivään muuttunut ollenkaan. Ymmärrät varmaan kuitenkin pointtini, vaikka onhan se kiva aina vähän hämmästellä. ;)

???Re: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 13:05
Järki käteen,

Ymmärrän yskän, mutta aika ohueksi jäisi naisten sarjat jos esimerkki joukkueet ei sarjoja pelaisi.

kaiken lisäksi juuri nämä joukkueet NS ja SPV taistelee velä noususta FB-liigaan eli junnut on nykyään suhteellisen "kovia"

vantaa ja ervi hakeneet lisäpelejä niille muutamille "aikuis pelaajille" ajattelisin.

Salibandy on viime vuosina kehittynyt tähän nuorempaan suuntaan 05 syntyneet on jo aikuisen mitoissa, mutta ei aikuisten tasossa? Liigassa asti nähdään toki poikkeuksellisia nuoria Nevalainen,Turunen, Koski, Laitila, ja 2003 syntyneistä jo isompi otanta

nämä tytöt ovat harjoitellut salibandya jo ihan kerhoista asti ja erikoistuneet salibandyyn lähes yksinomaan.

Ymmärrän että moni kokeneepi pelaaja näkee tämän ongelmana, kun fyysisyyttä ei voi käyttää, mutta mielummin katson taitavaa, nopeata ja viihdyttävää salibandyä, kuin kulma vääntöjä, sijoittunmista ja erikoistilanne maaleja näiltä kokeneemmilta, hitaimmilta ja ei niin urheillullisilta pelaajilta.

Laji muuttuu muutu sinäkin tai sitten pelaamaan 2div ja alempiin sarjoihin.

-A-Re: Ikäraja naisten sarjoihin15.3.2021 18:05
"Tämä on varmasti iso syy siihen, miksi nais salibandyn taso on niin luokattoman huonoa, jos juniorit pyörittävät aikuisten sarjoja."

En ymmärrä ollenkaan tuota yllä olevaa kommenttia, miten tuo luokattoman huono taso voi olla näiden juniorien syy?

Käsitykseni mukaan kovinkaan moni noista junioreista, joka tuolla naisten sarjoissa pelaa ei ole vienyt kenenkään aikuispelaajan pelipaikkaa vaan ennemminkin mahdollistaa myös aikuispelaajille heidän sarjojen laajemman pyörimisen.

Ja sitten jos tosiaan katsotaan noita nyt käynnissä olevia liigakarsintoja ja niiden tuloksia niin ei siellä vissiin esimerkikisi Norssin junnujen yli olla ihan koko aikaa vain rymistelty.

Ymmärrän kyllä myös tuon fyysisyys asian ja toki myös junioreiden vanhemmilla ja valmentajilla on oma vastuunsa mihin tyttöjä laitetaan pelaamaan ja missä kehityksen vaiheessa, mutta en usko että sinne ehdointahdoin ketään kentälle laitetaan jos ei uskota hänen siellä mukana pärjäävän.

Fyysisyyttäkin on monenlaista jos katsoo esimerkiksi nyt käynnissä olevia miesten pleijareita niin minun mielestä se että ajetaan tilanteen ulkopuolella pallotonta täysillä selkään ei ole fyysisyttä vaan tyhmyyttä.

Jos kulmavääntöön menee kaksi eri kokoista pelaajaa niin todennäköisesti siinä tilanteessa vahvempi (vai nopeampi) sieltä pallon kanssa pois tulee riippumatta pelaajien iästä.

Lähtökohtaisesti tämähän ei ole kontaktilaji ...

PekkaRe: Ikäraja naisten sarjoihin16.3.2021 16:11
Jos tytöt jätetään pois naisten joukkueista niin kovin montaa liiga tai 1-divari tasoista joukkuetta ei maakunnista löydy.

Se on sitten eri asia tarvitseeko niissä vielä C-tyttöjä peluuttaa mutta ainakin B- ja A-tyttöjä jo pitääkin peluuttaa että näiden ikäluokkien huiput saavat haastavampia pelejä.

Pienemmillä paikkakunnilla joudutaan haalimaan kaikki vähänkin laadukkaammat pelaajat omasta seurasta ( junnut ) ja vielä vähän ympäristöstäkin että saadaan edes jotenkin kilpailukykyinen joukkue kasaan.

Enemmän pitäisi miettiä sitä miten saadaan aikuiset naiset jatkamaan uraansa pidempään.

TonttuxRe: Ikäraja naisten sarjoihin17.3.2021 10:53
Ongelman ydin on suppea lajin harrastajamäärä tyttö/naissalibandyssä Suomessa. Materiaali ei vaan ole tarpeeksi laaja, siksi yhä nuoremmat juniorit rekrytoidaan mukaan naisten sarjoihin. Joukkueiden vähenemisenkin uhalla kannattaisin perusteltua ikärajaa. Sen määrittämisen jättäisin kuitenkin ammattilaisten tehtäväksi. Nice-salibandy podcastin haastattelemien suomalaispelaajien (pelaavat ruotsissa) haastattelujen perusteella, Ruotsissa pelaajat ovat vanhempia, tuomarilinja sallii paljon fyysisemmän pelin ja taso on kovempi. Joten tuon eron kiinni saamiseksi junioripelaajat eivät ole ratkaisu. Kiitos myös Nice podcastin tekijöille, hienoa työtä ja mukava kuunnella ohjelmaa.

Pukki kaalimaan vartijanaRe: Ikäraja naisten sarjoihin17.3.2021 13:37
Olisiko tuolla mitää asiaa Suomen ja Ruotsin eroon?

Naisten salibandy vuonna 2019

Suomessa on noin 61 300 salibandyn lisenssipelaajaa. Heistä on tyttöjä ja naisia noin 9 800 eli 16 prosenttia kaikista harrastajista.

Ruotsissa tyttö- ja naispelaajien määrä on noin kuusinkertainen! Suomeen verrattuna.Tiedoksenne vielä. Väitän että kolme BSM kärkijoukkuetta taistelelisi Naisten B-liigan jopa kärkipaikasta yhdessä Saipan ja Pirkkojen kanssa tasaväkisesti.

Toivotaan että noin 5-10v vuoden kuluttua meillä on tasokkaat naisten sarjat.

ihmetteleväinenRe: Ikäraja naisten sarjoihin22.3.2021 8:24
"Tiedoksenne vielä. Väitän että kolme BSM kärkijoukkuetta taistelelisi Naisten B-liigan jopa kärkipaikasta yhdessä Saipan ja Pirkkojen kanssa tasaväkisesti."

No tätä ei päästä nyt sitten vielä ensi kaudella toteamaan :(Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: