Keskustelu

PohtijaValtakunnalinen vs alueellinen4.5.2021 8:29
Oletteko joukkueissanne pohtineet kumpi sarja olisi parempi omalle joukkueellenne? Mitä jos kaikki joukkueet ilmoittautuvat valtakunnalliseen sarjaan, jääkö alueelliseen yhtään oman ikäluokan joukkuetta? Putoaako alueellisen sarjan taso? Vai käykö niin että valtakunnalliseen sarjaan ilmoittautuukin vähemmän joukkueita kuin aikaisemmin sm-karsintoihin? Onko ainoa vaihtoehto ilmoittautua valtakunnalliseen, ettei joukkueen "kärki" karkaa naapurijoukkueeseen?
Olisi todella paljon helpompi tehdä oikea päätös, jos olisi edes pieni haju siitä mitä muut joukkueet ovat tekemässä...

flamingoRe: Valtakunnalinen vs alueellinen4.5.2021 10:39
Pohtijalle,

olisi paljon helpompi tehdä päätöksiä jos liitto toisi selkeät säännöt jo nyt. Pahoin pelkään, että vielä "sääntöjä" joudutaan ruukaamaan moneen kertaan.

voipi olla aluesarjat tulevaisuudessa historiaa ja toivonkin juuri divarin ja smsarjan väliin vapaata tai 3pvä liikkuvuutta seuran sisällä.

menneinä vuosina ainakin isoimmilla seuroilla on ollut joukkueet sm sarjassa ja vuotta vanhempien alueessa (divari).

JepRe: Valtakunnalinen vs alueellinen4.5.2021 16:27
Uudistus tuhosi kaikki aluesarjat Tampereen ylä puolelta C tytöistä ylöspäin

yksi mielipideRe: Valtakunnalinen vs alueellinen5.5.2021 12:19
Hyvän uudistuksen toteutusajankohta on mahdollisimman huono. Drop outtien lopullinen määrä selviää vasta kesän kuluessa sarjojen ilmoittautumisajan jo päätyttyä ja ainakin pienemmissä seuroissa tason sekä pelaajamäärien heittely voi olla merkittävää drop outtien myötä. On varauduttava myös ikäluokkien yhdistämisiin ja tällöin esim. y-pelaajille on löydyttävä pelipaikka. Kaikille joukkueille ei ne mitalit ja sarjatasot ole tärkein asia, vaan tarjota kaikille halukkaille pelipaikka. Näin ainakin vielä yläkouluikäisillä.

Lisäksi on varauduttava Covid juttuihin. Kukaan ei pysty varmuudella sanomaan, ollaanko ensi talvena jo vapaita rajoitteista. Valtakunnalliset sarjat kärsivät eniten näistä alueellisista epidemiapiikeistä. Kolmatta ongelmakautta ei pelaajamäärä tule kestämään. Alueelliset sarjat voisivat pelastaa edes jotain. Jos vain saisi pelejä pelattua läpi kauden. Ainakin joku backup suunnitelma pitää liitossa olla olemassa sen varalta, että jossainpäin ei vieläkään pystytä pelaamaan.

toinen mielipideRe: Valtakunnalinen vs alueellinen5.5.2021 15:29
se on juurikin näin.

Liitolla ei ole backuppia nillä on ainoastaan fuckup yläkoululaisille ja nuoremmille.

Aatoksia LänsirannikoltaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen6.5.2021 20:17
Olen myöskin miettinyt tätä uudistusta paljon. Vähän sellainen fiilis on, että karkaako tässä mopo käsistä tuon valtakunnallisten sarjojen joukkuemäärien kanssa? Lähinnä nuorimmat ikäluokat. Toivottavasti joukkueiden taustoilla säilyy realismi ja pää kylmänä, ettei tule kallista virhearviointia tehtyä. Jälkiviisaana, niin ehkä kuitenkin karsintojen kautta SM ja divari. Vaikka sitten karsinnat myöhemmin syksyllä. Nythän joukkueet varmaan aloittavat salitreenit kuitenkin keskellä kesää, kun tuli noi kesä SM- turnaukset..

LänsirannikolleRe: Valtakunnalinen vs alueellinen7.5.2021 11:21
Et ole Länsirannikolla aatoksinesi yksin. Mietin tätä asiaa ennen kaikkea nuorimpien uudistuksen kokevien ikäluokkien osalta. En aivan ymmärrä, että kuinka tärkeää on pelata esim. T16 ikäluokassa divaria? Ymmärrän hyvin syksyn karsinnan ja siitä paikkansa pelaamalla ansainneille tarjoutuvan mahdollisuuden päästä pelaamaan mestaruudesta.
Jotenkin koen ongelmalliseksi juuri tuon mainitsemasi virhearvioinnin mahdollisuuden. Virheen on voinut tehdä ilmoittautumalla liian vähin resurssein (pelaaja tai raha) valtakunnalliseen tai vaihtoehtoisesti lukkiutumalla mahdollisesti liian heikkotasoiseksi osoittautuvaan aluesarjaan.
Mielestäni pitäisi olla jotenkin mahdollista tehdä sarjamuutoksia ns. karsintavaiheen jälkeen. Olisiko pelaajien kokonaisvaltaisen kehityksen, mahdollisten virheilmoittautumisten ja sitä kautta pelaajien motivaation kannalta järkevää luoda mekanismi, jolla nämä virheet voitaisiin oikaista. Toisin sanoen, esimerkiksi divariin pitäisi ilmoittautua uudelleen ja sinne voisi silloin tulla syksyn aluesarjaa pelanneita tai se pelattaisiin kokonaan aluesarjoina.

HämeRe: Valtakunnalinen vs alueellinen7.5.2021 11:49
Länsirannikolla ollaan huolestuttavan hyvin Kantisten kanssa samoilla linjoilla.

Täällä joukkueita lopettaa ja muutama seura saa toki pelaajia ok määrän, mutta riittääkö se? ja vastapainona kymmeniä pelaajia taas lopettaa tai siirtyy jalkapallon etc matkaan.

Tuo valtakunnallinen on kyllä mahdottoman vaikea asia, ehkö tuolla T18 divarissa, kun pelataan yksittäisinä 3x 20min tehokasta houkuttaa mahdollisesti joukkueita? Mutta T16 voi olla jo divarina torso?


alueelliset tai ylialueelliset karsinta sarjat missä lohkot tehdään kuitenkin liiton miästen rankingin mukaan ei mielestäni mitenkään eroa sm karsinnoista ja tähän kaikkeen tarvitaan nyt vähintään VIISI karsintaturnaus päivää mahdolliseti eri puolilla suomea?


Toivottavasti liitossa otetaan tämä mahdollinen ongelma vakavasti seurantaan ja tehdään nopeatkin muutokset alku syksystä tai loppu kesästä jo enne sarjojen alkua jos tarvetta esiintyy.

Nyt kun muutoksia tehdään kaiken maailman ruikuttajien iloksi on mahdolliseti tuloksena suorastaan häpeällisen huono järjestelmä.

Nämä Santaset ja kumppanit pitää laittaa vastuuseen jos järjestelmä päästää alleen!

Aatoksia LänsirannikoltaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen7.5.2021 14:29
SM sarjaan varmasti pääsevät ne, ketkä sinne kuuluvat, oli karsinat pelisysteemi sitten yhden tai koko alkusyksyn mittainen. Ainakin pääsääntöisesti näin. Pelkään, että divarissa / divarilohkoissa tasoerot on niin suuret, että valtakunnallinen sarja menettää merkityksensä siinä kohtaa. Matkustellaan pitkiä pelireissuja ja poltetaan paljon rahaa. Toi ehdotus, että jonkinlainen pakitus mahdollisuus / karsintojen kautta divariinkin, takaisi sen, että ei tuu niitä virhearviointeja paljon.

PekkaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen8.5.2021 8:17
Valtakunnallisen sarjan, sm tai divari, kausi maksaa n. 40-50000 ?. Riippuu tietysti siitä kuinka laajalta alueelta joukkueet ovat ja kuinka paljon joukkue joutuu maksamaan harjoitusvuoroista ja valmennuksesta.Tuo hintahaarukka tulee poikapuolelta monen vuoden kokemuksella. 3-4 harjoituskertaa viikossa ja valmennus saa rahallisen korvauksen työstään. Pohjoisen joukkueilla matkakulut korostuvat kun lähes kaikki muut joukkueet ovat lähtökohtaisesti 400- 700 km päässä.
Hyvä kysymys on että kannattako divaria lähteä kiertämään. Siinä voi joukkueet olla Helsingin ja Rovaniemen väliltä. Ehkä kannattavampaa on pelata omaa alueellista tai ylialueellista sarjaa ja lisäksi paikallista naisten sarjaa jos mahdollista. Suomen kiertäminen voi aluksi olla kivaa mutta kallista se on ja mitä divari lopulta antaa?

mustapekkaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen10.5.2021 7:58
jääkö MustaPekka liitolle käteen?

Oma MP että 12 - 17 vuotiaiden joukkuemäärät pienenee paljon.Kannattaa laittaa liiton suuntaan näistä ajatuksista.

Ei yllätäRe: Valtakunnalinen vs alueellinen10.5.2021 12:15
Ei ole tyttöjen valtakunnallisiin sarjoihin vielä ruuhkaa, tämä viikko aikaa ilmoittautua
http://www.tilastopalvelu.fi/fb/registeredteams/index.php

TuumaajaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen17.5.2021 11:01
Hyvä määrä joukkueita valtakunnalisiin sarjoihin on lopulta ilmoittautunut. Jänityksellä seuraan minkälaiset lohkot näistä saadaan "arvottua". Jää myös nähtäväksi kuinka paljon joukkueita riittää aluesarjoihin.

sataRe: Valtakunnalinen vs alueellinen17.5.2021 12:42
Joukkue määrät valtakunnallisiin ok.

T18 ja T16 molemmissa 19 joukkuetta eli 38 joukkuetta yhteensä

viime vuonna C-B karsinnoissa yhteensä 45 joukkuetta.

Alueissa sitten tapahtuukin isoin muutos
B-alueissa oli viime vuonna 26 joukkuetta

C-alueissa oli viime vuonna 30 joukketta

kaikki yhtensä noin 100 joukkuetta.

tälle kaudelle epäilen huom siis vain epäilen kaikkien T16 ja T18 joukkueiden määrän jäävän alle 70 joukkueeseen eli noin 30 joukkuetta kadonnut kartalta? Toivottavasti olen väärässä.

T21 SM 14 joukketta

viimevuonna karsinnoissa 10 suoraan 4

eli sama määrä, mutta divarissa oli viime vuonna 7 joukkuetta eli 7 vähemmän tässäkin?

Ei laiteta kaikkea koronan piikkiin kyl!

Huolestunut huoltajaRe: Valtakunnalinen vs alueellinen12.6.2021 16:22
Onko tosiaankin käymässä niin, että T18 ei riitä joukkueita aluesarjoihin? Toki ilm. aikaa vielä 4pv jäljellä. Tällä hetkellä koko Suomessa 2 joukkuetta ilmoittautunut.
T16 tilanne on vähän parempi ES osalta mutta ei sielläkään nyt ole joukkueita ruuhkaksi asti.

Näin päästään tietty näppärästi eroon "vain harrastusmielessä" pelaavista nuorista.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: