Keskustelu

..tasavertaisuus10.10.2021 9:31
Olen tarkastellut miesten, naisten ja tyttöjen pelejä rangaistavuuden näkökulmasta. Miksi tytöillä ja naisilla on käytännössä aivan eri säännöt, samoin naisilla ja miehillä. Varsinkin tytöissä tuntuu että vaikka kontakti olisi sääntöjen mukainen, niin pelkästä hipaisustakin joutuu nykyään jäähypenkille.

Reilua?Re: tasavertaisuus10.10.2021 16:06
Tänäänkin pelissä kaksi pelaajaa juoksi pallon perään olkapää olkapäätä vastaan. Tilanteessa toinen oli fyysisempi ja peli puhallettiin poikki heikomman vapariksi. Kukaan ei kaatunut ..
Reilua?

.Re: tasavertaisuus10.10.2021 18:00
Jep, ja varsinkin jos tilanteessa jompi kumpi kaatuu, niin siitä puhalletaan käytännössä AINA jäähy. Vaikka tilanne olisi ollut ihan sääntöjen mukainen.

SeurattuOnRe: tasavertaisuus11.10.2021 10:27
Tämä ilmiö on havaittavissa hyvin kentällä.
Miten voidaan peliä kehittää kansainvälisempään suuntaan? Tarkoitan tällä sitä, että puhtaita kontakteja ei niin helposti vihelletä kansainvälisissä peleissä.
Olis paljon parempi, että varsinkin B-tyttöjen sarjoista ylöspäin peliä vietäisiin kohti kansainvälistä peliä.
Välillä näkee tosiaan naurettavan tuntuisia vihellyksiä tyttöjen peleissä.
Onko tuomareiden mielestä tytöt paljon heikompia kuin pojat?
Onko näistä tyttöjen peleistä liiton kautta sovittu jonkinmoinen linja, miten toimitaan puhallusten kanssa?
Olis kiva kuulla tuomareiden toiminnasta vastaavan kommenttia asiasta.

SäbättäjäRe: tasavertaisuus11.10.2021 11:42
Asialla on kaksi puolta.

Onhan noita nähty kuolleesta kulmasta tulleita taklauksia, laidan yli taklauksia, jne. joista ei ole jäähyä puhallettu.

Eikö ole parempi, että tytöt oppivat vastaamaan tekemisistään ja oikealla tavalla kunnioittamaan muita pelaajia, ettei tällaisiin ikäviin tilanteisiin ja loukkaantumisiin jouduta? Iän mukana taidot sitten paranevat.

Pääasia olisi, että linja olisi johdonmukainen. Onneksi tällaistakin tuomaritoimintaa näkee.

Reilua?Re: tasavertaisuus11.10.2021 12:06
Joo pahat taklaukset ja muut pois mutta jos kaksi pelaajaa taistelee olkaolkaa vasten ja puhalletaan poikki ja heikommalle annetaan automaattisesti vapari niin onko järkeä? Siis kukaan ei kaadu, vähän horjahtaa palloa tavoiteltaessa...
Eilen pelissä oli tällainen tilanne nimittäin. Vahvempi sai pallon tilanteessa ja silloin puhallettiin poikki ja annettiin vapari heikommalle...
Molemmat olivat olka olkaa vasten...

SeepraRe: tasavertaisuus26.11.2021 21:45
Siis kyllä, linja on varmasti erilainen, ja siihen on oman näkemyksen mukaan syitä.

Tuomarien kokemattomuus. Miesten ja poikien pelit vaativat korkeamman luokituksen ja ovat vaativampia. Naisten ja tyttöjen peleihin siunaantuu paljolti kokemattomia, joille linja on hankala määrittää. Lisäksi jos kokemusta ei niin ole, saatetaan tilanteista tuomita joko liian kovasti tai liian heppoisesti.

Lisäksi kun rupeatte ihmettelemään, että "voi voi kun dumari vihelsi joskus jonkun olkapää olkapäätä vasten" niin vaihtoehtoja on parikin. Dumari on saattanut nähdä tilanteessa jotain, mitä et itse nähnyt, nähnyt tilanteen toisesta näkökulmasta ja tilanne on näyttänyt virheeltä tms.

Tapahtuuko teidän huollettavillenne, joukkueidenne pelaajille tai katsoessane pelejä pelaajille tilanteita, joissa tekevät virheitä. TIedän, harhasyöttö, rike, huono juoksulinja, palautus maalivahdille, kädellä pelaaminen, maasta pelaaminen jne.

Yhtälailla dumarit ovat opettelemassa viheltämistä niissä alasarjoissa tai naisten sarjoissa.

.Re: tasavertaisuus26.11.2021 22:37
Kyse ei ole pelkistä yksittäisistä virheistä, vaan siitä että koko tuomarilinja on täysin erilainen kuin pojissa/miehissä

PeteRe: tasavertaisuus4.12.2021 22:45
Tässä kun Suomi-Tsekki matsia katsoo niin tuolla nykyisellä junnujen tuomarilinjalla ei tulevaisuudessa olla valmiita näihin peleihin.

RaisuRe: tasavertaisuus8.12.2021 10:20
https://alarikourheilua.fi/

JKRe: tasavertaisuus11.12.2021 15:30
Tuomarilinja on vaihtelevaa. Kuulin muutaman lähiaikojen tyttöjen pelin ikävistä tapahtumista ja kävin katsomassa tilanteet. On eri säännöt tytöillä. Poikien peleissä ei olisi mennyt läpi tuollainen sikailu. Tytöiltä ei kai osata odottaa niin sekopäisiä ratkaisuja, että tuomarit ei vaan ole tarkkana. Poikien peleissä tiedetään, että joillain voi keittää yli ja ollaan valmiina reagoimaan.

.Re: tasavertaisuus9.1.2022 13:49
Ja jälleen huomataan tämä jokavuotinen ongelma: miesten suomen cupin finaalin häviäjän rahapalkkio on sama kuin naisten voittajan rahapalkkio... Elämme vuotta 2022 eikä tätä ole vieläkään saatu tasavertaistettua. Suuri ongelma Ruotsiin verrattuna.

TapsaRe: tasavertaisuus9.1.2022 16:29
Naisilla ja miehillä on molemmilla suomen-cupissa samat rahapalkinnot. Voittaja 10000 ?ja 2 sijoittunut 5000 ?

?Re: tasavertaisuus9.1.2022 18:08
Ei ainakaan viime vuonna ollut...

***Re: tasavertaisuus9.1.2022 18:37
Eikös nuo ole nyt ihan selkeästi Salibandyliiton sivuilla ilmoitettu? Ei tarvitse kenenkään mennä mutulla, mouhota turhaan, tai muistella menneitä?

***
Miesten Suomen Cup:
https://salibandy.fi/fi/sarjat/suomen-cup/suomen-cup-miehet/

Palkinnot:
Suomen Cupin voittaja palkitaan cupin kiertopalkinnolla, kultamitalein sekä 10 000 euron rahapalkinnolla. Finaalin hävinnyt palkitaan hopeamitaleiden lisäksi 5 000 euron rahapalkinnolla. Välierien häviäjät kuittaavat kumpikin 1 000 euroa.

***
Naisten Suomen Cup:
https://salibandy.fi/fi/sarjat/suomen-cup/suomen-cup-naiset/

Palkinnot
Suomen Cupin finaalin sekä pikkufinaalin voittajat palkitaan kultamitalein ja pokaalein. Suomen Cupin voittajalle luovutetaan lisäksi kiertopalkinto. Finaalin sekä pikkufinaalin hävinneille joukkueille hopeamitalit.

Lisäksi jaetaan seuraavat rahapalkinnot:
Suomen Cupin voittaja: 10 000 ?
Suomen Cupin kakkonen: 5 000 ?
Välierien häviäjät kuittaavat kumpikin 1 000 euroa.
Pikkufinaalin voittaja: 1000 ?

@Re: tasavertaisuus9.1.2022 21:01
Oho kyllähän sitä ollaan jossain sentään tsempattu

HerkkoRe: tasavertaisuus14.1.2022 18:30
Missä täällä on se tasavertaisuus,kun kaikki ei saa pelata.joko kaikki pelaa tai sitten kukaan ei pelaa se on tasavertaisuutta.pitääkö se rautalangasta vääntää...

.Re: tasavertaisuus15.1.2022 11:21
Niin, mutta kun ei se korona tartu lapsilla eikä pääsarjalaisilla... Esimerkiksi T18 sarjalaisilla ei tartu, mutta T21 todellakin tarttuu...

Aktiivi seuraajaRe: tasavertaisuus15.1.2022 16:37
Korona on viisas. Tuntee kellon ja iät. Tarttuttavuus lisääntyy klo 17 jälkeen ja varsinkin yli 18v.
Tämä on todella ikävää rajoittamista. Edelliset rajoitukset veti rajan yli 12 vuotiaille. Harrastukset loppu niin kuin nyt yli 18v. Aikuiset kyllä sai harrastaa, mikä on todella outoa jälleen tässäkin tapauksessa. Raha taitaa puhua tässä taas.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: