Keskustelu

TietämätönKustannukset tyttöjen joukkueissa26.11.2021 22:25
Tietämättömänä kyselisin, että paljonko ovat kustannukset yhdelle pelaajalle Sm-joukkueissa? Lähinnä T21-joukkueita mietin. Kiitos vastauksista etukäteen!

Joukkueen taustaltaRe: Kustannukset tyttöjen joukkueissa29.11.2021 12:56
Voin kertoa yhden seuran puolesta, että kustannus kaudessa noin 1000? ja siihen päälle seuran jäsenmaksut.

Voi olla, että löytyy edullisempiakin lajeja, mutta kustannuksena kuitenkin maltillinen siitä, että saa ohjattua valmennusta, hyvät olosuhteet harjoittelulle ja SM-sarjatason pelejä.

Yksi koutsi vaanRe: Kustannukset tyttöjen joukkueissa29.11.2021 16:26
Kustannukset riippunevat hyvin paljon seurasta ja sarjasta, ja voivat varioida hyvinkin paljon seuran/joukkueiden välillä.

Jonkin verran olen erilaisia kausimaksujen suuruuksia vuosien varrella kuullut, mutta niiden vertailu on mahdotonta, jos ei ole tarkkaa sisältöä tiedossa.

Osa seuroista upottaa kaikki mahdolliset toteutuvat kulut kausimaksuun, jotta on selkeästi yksi summa esittää harrastajalle (ja tämän vanhemmille). Osa taas pilkkoo kuluja siten, että kiinteään kausimaksuun sisältyy tietyt asiat, ja osan kuluista harrastajat maksaa päälle toteuman mukaan (esim. ruokailut, majoitukset, varusteet yms.). Lisäksi osalla joukkueista kausimaksuun sisältyy talkoovelvoitteita, joilla hinta saadaan näyttämään hieman edullisemmalta.

Pelattava sarja (ja siihen kuuluvat joukkueet) voi omalta osaltaan myös määrittää oleellisesti kuluja, riippuen siitä kuinka pitkiä pelimatkoja joukkueelle tulee. Näiden osalta joukkueiden välillä voi olla merkittäviä eroja. Esim. Oulusta on pitkä matka käytännössä kaikkialle, ja kulut ovat sen mukaiset.

Myös paikkakunnalla, ja sen politiikalla voi olla väliä; osassa kaupungeista/kunnista seurat voivat harjoitella kunnan/kaupungin tiloissa - osassa jopa ilmaiseksi. Voi olla myös paikkakuntia, joissa seurat ohjataan yksityisten toimijoiden halleihin, jolloin tuntihinnat voivat olla yli 50?/h.

Sen mitä olen valtakunnallista sarjaa pelaavien joukkueiden budjetteja nähnyt ja kuullut, niin ne ovat pyörineet pääsääntöisesti 20 000 - 40 000 euron välillä. Tuon jos jakaa 20 pelaajalla, niin haarukaksi tulee 1000-2000 euroa.

Mielenkiinnosta itsekin kuulisin, millaisia kausimaksuja missäkin sarjassa tällä hetkellä kerätään, ja mitä kausimaksut konkreettisesti sisältävät.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: