Maija Pohjankoski

Maija Tapanilan Erän väreissä Suomen Cupin finaalissa vuonna 2006. Kaarina Salomaa yrittää riistää palloa. (kuva: SSBL:n arkisto)

Syntymävuosi: 1980

Asuinpaikka: Turku (Respect-toimialue Länsirannikko)

Urheilijan polku: Aloitin jalkapallon kuusivuotiaana. Pian sen rinnalle tuli koris, ringette ja yleisurheilu. Koko ala-asteen pelasin kaikkea mahdollista ja koko ajan. Parhaimmillaan minulla oli neljät treenit illassa. Sen ajan, mitä en ollut ohjatussa urheilussa, olin pihalla pelaamassa poikien kanssa. Talvisin pelattiin jääkiekkoa ja kesäisin futista.

Yläaste ikäisenä pelasin enää vain jalkapalloa, koska se vei kaiken aikani, sillä pelasin parhaimmillaan kolmessa ikäluokassa. Joukkueemme oli ikäluokkamme parhaita Suomessa ja voitimme useita piirin mestaruuksia, SM-mestaruuksia sekä suuria turnauksia kuten Hesa Cup ja Gothia Cup Ruotsissa.

14-vuotiaana jalkapallon rinnalle tuli jääkiekko. Kehitykseni jääkiekossa oli nopeaa ja jo 15-vuotiaana pelasin seuramme edustusjoukkueessa. Leijona-polulla olin myös mukana alusta lähtien, josta tie johti jopa A-maajoukkue tapahtumiin.
Pian fudis sai jäädä ja panostin pelkästään jääkiekkoon seuraavat kymmenen vuotta, joista seitsemän vuotta kului SM-sarja tasolla.

25-vuotiaana tarkoitukseni oli lopettaa urheileminen pääsarjatasolla ja tehdä jotain muuta. Suunnitelmat kaatuivat kuitenkin kumoon, kun lähdin kokeilemaan salibandyn ihmeellistä maailmaa. Askeleeni veivät Tapanilan Erän SM-joukkueen harjoituksiin. Pian huomasin pelaavani salibandya tosissani ja vakiinnutin pelipaikkani. Vuonna 2008 voitettiin Suomen mestaruus. Salibandyssa kehitykseni oli jopa huimaa ja pääsin myös kolkuttelemaan maajoukkueen portteja, joista minulle kertyi viisi maaottelua ja monta mukavaa muistoa.

Lopulta lopetin urheilun pääsarjatasolla 30-vuotiaana. Oli aika tehdä jotain muuta ja kohdata muita haasteita elämässä. Sain kuitenkin pelata niin kauan kuin kiinnostusta oli ja minulle jäi paljon hyviä muistoja sekä kavereita peliajoilta!

Salibandy:

Seuroina Tapanilan Erä ja TPS (2005-2010). Yksi Suomen mestaruus ja Suomen Cupin voitto, 5 naisten maaottelua

Ottelun paras pelaaja Lappeenrannassa kaudella 2007-2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Hymyssä suin pelin tiimellyksessä. Kausi 2007-2008. (kuva: Elise Syrjälä)

Paras muisto salibandyssa: Voittomaalin tekeminen 3 sekuntia ennen pelin loppumista. Pallo vastustajalta omalla alueella, koko kentän läpi ja vielä maalivahdin harhautus ja kädet ilmaan (Lue Hesarin juttu kyseisestä maalista!)

Muut lajit: jalkapallo ja jääkiekko (1986-2005)

Jalkapallo:
Seuroina Pohu ja HJK. Useita junnumestaruuksia ja piiriedustuksia

Jääkiekko:

Seuroina Karhu-Kissat ja IHK. Jonkun verran maaotteluita ja liigassa varmaan 7 vuotta, mutta ei palkintosijoja...Koko leijonapolku kahlattu läpi.

Maija TPS-paidassa kaudella 2007-2008 (kuva: Elise Syrjälä)

Maalinedustalla homma hallussa. Kausi 2007-2008 (kuva: Elise Syrjälä)