Satu Schilcher

"Sefu" (nro 4) maalijuhlissa vuoden 2001 MM-kisoissa. (kuva: SSBL:n arkisto)

Syntymävuosi: 1975

Asuinpaikka: Helsinki (Respect-toimialue: Etelä-Suomi)

Oma urheilijan polku:  Lapsena tykkäsin kaikenlaisesta liikkumisesta ja erityisesti pallopeleistä joita pelailimme omaksi huviksemme kaveriporukoissa. Kaikki vapaa-aika vietettiin ulkona liikkuen ja pelaten, siinä tuli huomaamatta hankittua hyvä peruskunto ja jonkinlainen pelisilmä.

Lentopallojoukkueen kasasimme kaveriporukalla 12-vuotiaina ja sitä pelailin siihen asti kunnes törmäsin salibandyyn. Salibandyn pariin ajauduin 21-vuotiaana opiskelukaverin kautta ja innostuin hauskasta lajista heti tosi paljon. Lajina se soveltui minulle paljon paremmin kuin lentopallo ja pääsin aika nopeasti juonesta kiinni.

Salibandyn kautta tutustuin ihaniin ihmisiin ja sain kokea mahtavia juttuja. Kaikki huipentui 2004-2005 kauteen Tikkurilan Tiikereissä ja  Singaporen MM-kisoihin jonka jälkeen tuntui siltä että nyt on hyvä ja oikea aika lopettaa. Liikunta on edelleen iso osa elämääni ja harrastelen sitä mahdollisimman monipuolisesti.

Vauhdissa vuoden 2001 MM-kisoissa. (kuva: SSBL:n arkisto)

Classicin paidassa kaudella 2000-2001. (kuva: SSBL:n arkisto)

Seurat: MSICS (Hämeenlinna), KooVee, SBS Pori, Classic, Tikkurilan Tiikerit

Maaottelut ja saavutukset salibandyssä: Maaotteluita 28 (11+9). MM-kulta -hopea ja -pronssi x 1, EC-hopea x 1, SM-kulta x 2, SM-hopea x 1 , SM-pronssi x 1

Muut lajit ja saavutukset niissä: Lentopallo

Paras muisto salibandystä? Yhtä parasta muistoa ei ole mutta tässä jotain juttuja mitä parhaiten muistan:
Mahtavia fiiliksiä mitä eri joukkueiden kanssa tuli koettua kaukalossa ja sen ulkopuolella.
Hyvät tyypit ja pelikaverit, hyvät valmentajat.
Ekan liigakauden finaalisarja Classicissa HIFKiä vastaan.
Yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne joukkuekavereiden kesken.
Jännittävät fiilikset ennen tärkeän pelin alkua ja sen aikana.
Taktiset pohdinnat ja niiden toteuttaminen käytännössä ketjukavereiden ja valmentajien kanssa. Onnistumisten jälkeinen hyvänolontunne.
Tärkeät voitot ja yks alivoimamaali :)

"Sefu" teki vuoden 2001 MM-finaalissa Ruotsia vastaan alivoimalla Suomen maailmanmestaruusmaalin. Peli oli tämän jälkeen 1-0 ja finaali päättyi lopulta 2-0 Suomelle. (kuva: SSBL:n arkisto)