Valmentajien tunnelmat Pohjola Cupin alkusarjasta

21.08.2011

Tyttöjen Pohjola Cupin alkusarja pelattiin perjantai-illan ja lauantain aikana. Joukkueet pelasivat kolme ottelua kukin, panoksena oli sunnuntain finaaliin pääsy. Eniten pisteitä keräsivat Valkoinen ja Musta, jotka kohtaavat finaalissa. Sinisen ja Punainen päättävät turnauksen pronssiottelussa.

pc_maalinedusta.jpg

Turnausjoukkueiden valmentajat pohtivat joukkueidensa otteita alkusarjassa ja odotuksia sunnuntain ratkaisupeleille.

Valkoinen joukkue:
- Sovittiin porukalla että kaikkea ei tarvitse osata heti, mutta tavoitteena on pelata nousujohteisesti ja kehittää peliä eteenpäin koko turnauksen ajan. Vaikka välillä ollaan oltu otteluissa tappiolla, niin hyvän joukkueena tsemppaamisen ansiosta on pystytty pelaamaan otteluiden lopuissa parasta peliä, kiittelee valmentaja Mika Strömberg.

- Lähdetään pelaamaan sunnuntaina turnauksen paras peli ja hypätään laatikkoon tekemään töitä samalla pelirohkeudella, mitä on nähty tähänkin asti, valmentaja Jouni Kulmala katsoo eteenpäin.

Hyökkäyspäässä eniten tuhoa Valkoisesta joukkueesta alkusarjassa tekivät Alisa Pöllänen (2+3) ja Jonna Karonen (3+0), puolustuspään johtohahmona hääri kaksi maaliakin viimeistellyt Silja Eskelinen.

Musta joukkue:
- Joukkue on pystynyt pelaamaan fyysisesti tuomarilinjan sallimalla tasolla ja alakerrassa on pelattu kovaa. Se on näkynyt kaksinkappailujen voittoina ja päällikkyytenä maalin edessä, valmentaja Matti Pienihäkkinen kertoo.

- Hampaankoloon jäi eilisen viimeisestä pelistä - sitä esitystä lähdetään parantamaan. Tytöt käsittelivät asian illalla ja revanssihenki näkyy. Haetaan parannusta pieniin yksityiskohtiin ja sitä kautta taistellaan voitosta, valmentaja Jukka Kouvalainen odottaa sunnuntaita.

Pisteiden valossa Mustan joukkueen hyökkäyksen terävintä kärkeä alkusarjassa olivat Henna Uljua (3+0) ja Tiia Leppänen (0+3), puolustuspäässä peliä ovat johtaneet Matilda Nikander, Mirva Laitinen ja Laura Manninen.

pc_pelia.jpg

Sinisen joukkue:
- Vaikka maalinteko on ollut haasteellista, joukkue on pelannut hienosti loppuun asti joka pelin. Joukkuehenkeä ja tsemppaamista tyttöjen kesken on ollut mukava katsoa, kertoo valmentaja Minna Simonen.

- Sunnuntaille selkeä tavoite on jalostaa hyvät maalintekopaikat maaleiksi. Paikkoja on ollut, joten varmasti onnistumisiakin tulee, kun vain uskotaan omaan tekemiseen, uskoo valmentaja Pette Nousiainen.

Alkusarjassa Sinisen joukkueen maaleista vastasivat Outi Mikkola kahdesti ja Veera Korkki kerran. Puolustusta johti näkyvimmin Hillevi Arkkila.

Punainen joukkue:
- Koossa tuntuu olevan poikkeuksellisen yhtenäinen ja hyvähenkinen joukkue. Pelirohkeus ja luova hyökkäyspelaaminen olivat joukkueen tavaramerkkejä alkusarjassa. Pelaajat ovat myös tehneet hyvin töitä kaksinkamppailuissa ja takakarvauksessa, valmentaja Esa Partanen kiittelee.

- Viisikot ovat saaneet vastuuta omasta tekemisestään ja suunnitelleet pelaamista. Sunnuntain tavoitteena on pelata viisikoina vielä paremmin ja sitä kautta haetaan turnauksen paras peli, valmentaja Anssi Jukka uskoo.

Alkusarjassa Punaisen joukkueen ja koko turnauksen ykköstykki oli kolmessa ottelussa peräti viisi maalia viimeistellyt Annastiina Intala. Tehot 2+1 keräsivät kumpikin tutkaparista Nea Vähäkoski - Mira Wickman. Puolustuspäässä hienoja nousuja ja kovaa peliä esitti esimerkillisesti Tiia Raitanen.

Koko turnauksen maalivahdeista alkusarjassa varminta peliä esittivät vain yhden maalin päästäneet Noora Vuorela ja Arla Salo.

Lue myös Pohjola Cupin perjantaista ja katso turnauksen tilastot sekä tulospalvelu sunnuntain peleistä.

Kuvat: Tuula Heino-Kyllönen

17.08.2017Tukihaku junioritoiminnan käynnistämiseen on jälleen avattu
03.08.2017Hae mukaan Johtaa kuin nainen koulutukseen
07.05.2017Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!
21.04.2017PSS tyttöjuniorit jo yhdeksän vuotta putkeen SM-mitaleilla
12.04.2017Sara Seurujärvi Steelers tyttöjen maalivahtivalmennukseen
09.04.2017Porvoo hakee valmentajia
06.04.2017Kevään turnauksia tyttöjoukkueille
05.04.2017Naisten liigajoukkueet ovat julkaisseet ensi kauden valmentajiaan
01.04.2017PSS ennakko: B-tyttöjen Playoffsit
01.04.2017C-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Siirry arkistoon »