Essi Kutila laukoi Valkoisen joukkueen Pohjola Cupin voittoon

21.08.2011

Pohjola Cupin päätöspäivänä vuorossa olivat mitalipelit. Tiukan finaalin ratkaisijaksi nousi Essi Kutila, jonka loppuhetken maalilla Valkoinen joukkue nappasi turnausvoiton. Pronssiottelussa Sininen joukkue kaatoi Punaisen 4-2 ja kuittasi himmeimmät mitalit.

Finaali Valkoinen - Musta 1-0 (0-0, 1-0) Ottelun tilastot

Finaali oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Valkoinen joukkue painoi päälle ja pystyi pyörittämään peliä enemmän hyökkäyspäässä. Mustan joukkueen vahvuudet taas olivat puolustajien hyvät pallolliset nousut, joihin avauspeli perustui. Maalivahdit molemmissa päissä, Mustan Arla Salo ja Valkoisen Noora Vuorela, jatkoivat varmaa pelaamista ja olivat kerta toisensa jälkeen kenttäpelaajien yritysten edessä. Ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja ollenkaan ja toisessakin erässä näytti siltä että rangaistuslaukauskisa odottaa.

pc_valkoinen_juhlii.jpg

Ottelun ratkaisu kuitenkin nähtiin pari minuuttia ennen loppua. Valkoisen joukkueen Essi Kutila taisteli pallon omalle joukkueelle keskialueella ja pääsi nousemaan laitaa pitkin. Kutila ajoi röyhkeästi maalia kohti ja laukaus puolustajan jaloista painui Arla Salon selän taakse. Mustan loppurynnistys ei tuottanut enää tasoitusta, joten niukalla 1-0 voitolla Valkoinen joukkue otti vuoden 2011 Pohjola Cupin voiton.

pc_noora_vuorela.jpgYksi Valkoisen joukkueen tukipilareista oli mainiosti torjunut maalivahti Noora Vuorela (keskikuvassa).

- Saatiin hyvin tsemppi päälle jo ennen peliä ja voittoon vaikutti vahvasti se, että jaksettiin painaa loppuun asti vaikka väsytti ja jaloissa painoi. Varmasti se myös auttoi, että tehtiin joka kerran huolelliset verryttelyt ja illalla vedettiin hyvät venyttelyt niin jalat pysyivät mahdollisimman tuoreina, Vuorela kertoi.

- Turnauksesta jäi kokonaisuutena tosi hyvä fiilis. Meillä oli mahtava jengi ja tehtiin hommia yhdessä. Tekemiseen vaikutti myös loistava kapteeni, Silli (Silja Eskelinen) kannusti ja piti porukan kasassa koko turnauksen ajan, tyytyväinen mestarivahti Vuorela lopetti.

Pronssiottelu Punainen - Sininen 2-4 (2-2, 0-2) Ottelun tilastot

Pohjola Cupin pronssiottelussa kohtasivat Punainen joukkue ja vielä ilman voittoja turnauksessa jäänyt Sininen joukkue. Punainen otti otteen myös pronssiottelun alussa, kun Annastiina Intala laukoi jo turnauksen kuudennen maalinsa. Sinisen Milla Vähälä kuitenkin kuittasi muutama minuutti myöhemmin harhauttamalla maalivahdin läpiajon jälkeen. Erän puolivälissä Punaisen joukkueen Intalalle tarjottiin tilaisuutta maalintekoon rankkarista, mutta maalivahti Janette Kari peitti hyvin ja veto karkasi yli maalin. Kaksi maalia kuitenkin vielä nähtiin erän aikana ja kaava jatkui toistamiseen, kun Punainen otti johdon uudelleen Milla-Maria Nymanin onnistuttua maalin takaa tulleen nousun jälkeen. Senni Hietanen (alakuvassa oikealla) tasoitti tilanteen kahteen kahteen, joissa lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

pc_hietanen_wickman.jpgToisen erän alussa Hietanen huudatti Sinistä joukkuetta toistamiseen komealla maalilla. Hietanen sai pallon maalin takana ja nosti pallon verkkoon rystypuolen vanhanaikaisella näin siirtäen joukkueensa ensimmäistä kertaa johtoasemaan ottelussa. Punainen joukkue painoi päälle loppuerän, mutta maalissa Janette Kari ei suostunut enää antautumaan. Viimeisellä minuutilla Hietanen sinetöi hattutemppunsa ja 4-2 loppulukemat laukomalla pallon tyhjiin puolesta kentästä maalivahti Karin syötöstä.

Kolme maalia ottelussa iskenyt ja Sinisen joukkueen parhaana palkittu Senni Hietanen oli helpottunut ottelun jälkeen.

- Vähän vaihteleva fiilis jäi turnauksesta. Alkuturnauksessa peli oli vähän jäistä, mutta onneksi parannettiin loppua kohti ja tämä vika peli oli paras peli. Loppujen lopuksi hyvä mieli siis jäi päällimmäiseksi, Hietanen pohdiskeli turnauksen kulkua.

- Voiton avaimet tänään tulivat tsemppauksen kautta. Meillä oli kova tahtotaso lopettaa turnaus voittoon ja tehtiin sen eteen hyvin töitä. Kivasti saatiin nyt sitten palkinto voiton myötä, lopetti Hietanen hymyssä suin.

Pronssi- ja finaalipelin ottelukuvia kooste 1, kooste 2 ja kooste 3.

Valokuvat: Tuula Heino-Kyllönen

Koko turnauksen tilastot löytyvät Salibandyliiton sivuilta.


17.08.2017Tukihaku junioritoiminnan käynnistämiseen on jälleen avattu
03.08.2017Hae mukaan Johtaa kuin nainen koulutukseen
07.05.2017Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!
21.04.2017PSS tyttöjuniorit jo yhdeksän vuotta putkeen SM-mitaleilla
12.04.2017Sara Seurujärvi Steelers tyttöjen maalivahtivalmennukseen
09.04.2017Porvoo hakee valmentajia
06.04.2017Kevään turnauksia tyttöjoukkueille
05.04.2017Naisten liigajoukkueet ovat julkaisseet ensi kauden valmentajiaan
01.04.2017PSS ennakko: B-tyttöjen Playoffsit
01.04.2017C-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Siirry arkistoon »