ATSM runkosarja pelattu

Share |
18.03.2017

A-Tyttöjen Suomen Mestari vaihtuu

A-Tyttöjen runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin espoolaisen Northern Starsin ja sipoolaisen ÅIF:n välillä 11.3.2017. Tämän jälkeen runkosarja on taputeltu ja vaikka sarja oli tasainen, ei kuitenkaan kärkijoukkueesta ollut epäselvyyttä: PSS pelasi koko runkosarjan 18 ottelua ilman yhtään tappiota ja maalierokin paistattelee +84 positiivisen puolella. Kauden 2015-2016 finaaliparista mestaruuden edelliskaudella voittanut helsinkiläinen M-Team päätyi runkosarjan yhdeksännelle sijalle, joka tarkoittaa ikävä kyllä pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä. Saman kohtalon koki edelliskauden pronssijoukkue ÅIF, joka sijoittui runkosarjan kymmenennelle sijalle.  Näin ollen mitalikolmikosta vaihtuu kaksi joukkuetta kolmesta. Vaikka PSS onkin noussut kauden edetessä vahvaksi ennakkosuosikiksi, on kuitenkin usealla kärkijoukkueella varmasti mahdollisuuksia haastaa mestaruustaistelussa jopa PSS.

 

SARJATAULUKKO

Sarjataulukossa yksinäinen ykkönen oli porvoolainen PSS. Tämän jälkeen selvällä toisella sijalla oli Koovee. Tämän jälkeen sarjataulukossa onkin huomattavasti tasaisempi keskikasti, joka varmasti luo riittävän jännitteen ja playoffs-peleihin.

Sarjataulukko.png

A-tyttöjen SM-sarjaa on aina vaikea arvioida etukäteen, kun ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten varsinkin liigajoukkueiden mukana pelaavat pelaajat pääsevät tai ehtivät pelaamaan myös A-tyttöjen SM-sarjaa. Tässä oli myös tällä kaudella vaihtelua. Pääkalloennakossa epäiltiinkin, että

Pääkalloennakko löytyy A-tyttöjen osalta täältä: http://paakallo.fi/2016/09/paakalloennakko-tps-a-tyttojen-selkea-mestarisuosikki-koovee-kovin-haastaja/

Ennakkoasetelmien mukaisesta

1. TPS, Turku
2. Koovee, Tampere
3. PSS, Porvoo
4. M-Team, Helsinki
5. SB-Pro, Nurmijärvi
6. EräViikingit, Helsinki
7. Northern Stars, Espoo
8. ÅIF, Sipoo
9. Classic, Tampere
10. FBC Loisto, Turku

Ainoa suurempi poikkeama listassa olikin M-Teamin sijoitus. Toisaalta pääkalloennakossa listattiin Tiimin pelaajistoa, mutta aikaisemman kultakauden ratkaisupelaajista mm. Trine Sällström pelasi yhden A-tyttöjen ottelun koko kautena, Taru Nordmannille kirjattiin viisi peliä ja Elina Vanhaselle kaksi peliä.

PISTEPÖRSSI

Pistepörssin kärkinimistä TPS:n tehokaksikko Jenna Saario ja Milla Nordlund pelasivat noin puolet peleistä, mutta yhdessä rakensivat 75 pistettä. Kolmantena oli useimmissa peleissä FBC Loiston maalinteosta vastuun kantanut turkulainen Micaela Sirola. Eli voidaankin sanoa, että Varsinais-Suomeen pistepörssin kolmoisvoitto. Tulevaisuuden junioreista on mainittava listan yhdeksäntenä keikkuva Natalia ”Natte” Pitkäkangas, joka on vaikeasti pidettävä ja teknisesti taitava C-ikäinen Kooveen salibandyakatemian kasvatti.

Pisteporssi.png

Pistepörssissä keikkuu seitsemän A-ikäistä pelaajaa, kaksi B-ikäistä pelaajaa sekä yksi C-ikäinen pelaaja.

 

MAALIVAHDIT

Usein se unohdettu, puolustuksen viimeinen lukko, nuo legendaariset maalivahditkin on tilastoitu. Pitkin kautta keskustellaan aina torjuntojen määrästä ja niiden tilastoinnin eroista. Varmasti erojakin on, ihan jo joukkueiden puolustustavoista lähtien mistä vedot tulevat ja minne menevät sekä mitkä torjunnoiksi lasketaan ja mitä ei. Lopputulos kuitenkin on, että puolet peleistä ovat kotijoukkueen laskennan varassa ja toinen puoli sitten muiden joukkueiden laskennan varassa, joten tämä omalta osaltaan hivenen tasoittaa torjuntojen laadullista vaihtelevuutta. Niin tai näin, A-tyttöjen SM-sarjassa on kuitenkin maalivahdit pelanneet ja torjuntoja suorittaneet.

 Maalivahdit.png

Maalivahtien tilastokärjessä on Northern Starsin Satu Pekkarinen (1998) joka on torjuntaprosenteissa hivenen edellä Kooveen Tarkiaista sekä Classicin Rantalaa. Muuten top 4 maalivahdeissa on espoolaisen lisäksi kolme tamperelaisseurojen pelaajaa. Myös torjuntojen määrässä Satu Pekkarinen on 412 torjunnallaan ykkönen ja ainoa yli 400 torjuntaa suorittanut maalivahti. Torjuntojen määrässä TOP 5 ovat:

  1. Satu Pekkarinen, Northern Stars, 412 torjuntaa
  2. Milla Jaatinen, EräViikingit, 395 torjuntaa
  3. Noora Rantala, Classic, 344 torjuntaa
  4. Teea Lehikoinen, ÅIF, 314 torjuntaa
  5. Julia Laulajainen, M-Team, 298 torjuntaa

JA KEVÄTTÄ KOHDEN

A-tyttöjen I-divisioonan kaksi parasta: PHSB (Lahti) sekä OFBC (Oulu) haastavat runkosarjan 7. ja 8. joukkueen ja otteluparit ovat:

  • FBC Loisto vs. PHSB (11-2)
  • OFBC vs. Classic (2-5)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.08.2017Tukihaku junioritoiminnan käynnistämiseen on jälleen avattu
03.08.2017Hae mukaan Johtaa kuin nainen koulutukseen
07.05.2017Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!
21.04.2017PSS tyttöjuniorit jo yhdeksän vuotta putkeen SM-mitaleilla
12.04.2017Sara Seurujärvi Steelers tyttöjen maalivahtivalmennukseen
09.04.2017Porvoo hakee valmentajia
06.04.2017Kevään turnauksia tyttöjoukkueille
05.04.2017Naisten liigajoukkueet ovat julkaisseet ensi kauden valmentajiaan
01.04.2017PSS ennakko: B-tyttöjen Playoffsit
01.04.2017C-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Siirry arkistoon »