B-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Share |
01.04.2017

B-TYTTÖJEN PLAYOFFS
Runkosarjan kolme parasta olivat selkeästi vahvimmat joukkueet myös sarjataulukkoa katsellen, eli piikkipaikan vei kärkisijoihin tottunut FBC Loisto. Kauden 18 pelissä 16 voittoa ja 2 tappiota ja 32 pistettä. Pirkat sijoittuivat runkosarjan jälkeen toiseksi, vain pisteen perässä turkulaisia ja kolmannella sijalla Etelä-Suomen kestomenestyjä PSS. SSRA oli turvallisesti neljännellä sijalla, ilman että tarvitsi viimeisten kierrosten aikana pelätä, että kukaan olisi menossa ohitse. sen sijaan sijoista 5-9. käytiin kova kamppailu aivan viimeisiin peleihin asti ja aina yksi joukkue saa sen lyhyimmän tikun ja tällä kertaa se jäi espoolaisen Northern Starsin käteen. Loppujen lopuksi viisi joukkuetta oli kolmen pisteen sisällä.

BSM-Sarjataulukko.png

kuva: B-tyttöjen SM-runkosarja

Alueellisista karsinnoista vahvat LoSB (Lohja) sekä RSS Panthers (Riihimäki) kampesivat ensin hyvillä peliesityksillä itsensä haastamaan runkosarjojen seiskan ja kasin ja molemmissa tapauksissa myös aluejoukkueet selviytyivät SM-sarjan pudotuspeleihin. Lopullisissa pelissä marginaalit olivat pienet, mmutta voittajat saatiin selville:

  • LoSB - SBS Wirmo 5-4
  • RSS Panthers - EräViikingit 4-2

PUDOTUSPELIT ALKOIVAT
Ja parit on arvottu ja B-tyttöjen pudotuspelit alkoivat 31.3.2017 ja osa peleistä pelataan "juksauspäivänä" 1.4.2017. Mielenkiintoisia ottelupareja ovat kaikki. Suurin mielenkiinto pelaajamateriaaleissa keskittyy TPS:ään, jossa usein neloskentäksi merkityt, liigankin mukana pelaavat pelaajat, ovat joko mukana peleissä tai ei. TPS:n sisäisen huumorin mukaan myös "neloskenttä" merkitään pelaajaluetteloon aivan viime kädessä. Jännityksellä odotellaan, jatkuuko sama kaava vai tuleeko muutoksia.

BSM-Pudotuspelikaavio.jpg

kuva: Pudotuspelikaavio

SSRA ja TPS kohtaavat siis otteluparina. SSRA:lla on myös pelireissuja samaan aikaan Pirkanmalle, jossa SSRA kohtaa 1.4. Pirkat ja jatkopeli on Kastellissa 2.4. Rankkojen Ankkojen B-tytöt puolestaan aloittavat 1.4. TPS:n kanssa Kastellissa, Oulussa ja jatkavat 2.4. Leaf Areenalla, joten Ankkabussit risteilevät aktiivisesti etelään ja takaisin. Tämä vaatii venymistä koko ryhmältä, valmennusta ja toimihenkilöitä myöden.

Mielenkiintoinen ottelupari on myös Pirkat ja LoSB. Vuotta aikaisemmin, keväällä 2.4.2016 pelattiin Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa Pirkkalan Pirkkojen ja LoSB Tinakenkien välinen ensimmäinen peli välieräsarjasta. Ensimmäisen kohtaamisen vei Tinakengät 1-3 tuloksella. Seuravat kaksi ottelua vei Pirkat, joista ensimmäisen jatkoajalla Påminnehallissa ja jälkimmäisen 6.4. Pirkkalassa Voittolaukauskisassa 5-4. nyt molemmat joukkueet ovat vuotta vanhempia ja B-tyttöjen sarjassa ja pelit alkavat 31.2.2017 kello 18:30 jälleen Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa. Onko luvassa yhtä tiukka sarja kuin vuotta aikaisemmin. Paljon kuitenkin samoja pelaajia mukana, joten nähtäväksi jää mitkä ovat joukkueiden valtasuhteet lähes tasan vuosi myöhemmin.

Mielenkiintoinen parivaljakko on Riihimäeltä ponnistava Panthers, joka kohtaa FBC Loiston. Pantterien kotipeli pelataan poikkeuksellisesti Iittala-hallissa. Vaikuttaako tämä sarjaan mitenkään. Tuskin, mutta varmasti vauhti on kova ja usein kovalla tunnelatauksella varustettu Pantterilauma on aina valmis yllätyksiin, sillä ryhmä ei ikinä lähde häviämään pelejä, vaikka vastassa olisi Suomen mittapuulla kestomenestyjä FBC Loisto.

Oman lisänsä, kuin kirsikkana kakun päällä, tuo ottelupari PSS ja Steelers JSB. Kentällä varmasti mennään kovaa ja odotettavissa on ennakkoon tuomareillekin vaikea peli, sillä molemmissa joukkueissa on nopeutta, taitoa ja riittävä ripaus fyysisyyttäkin. Maalintekotaitoa löytyy ja myös molemissa joukkueissa on huippuveskat, joten sarja on varmasti katsomisen arvoinen.

Pienenä positiivisena yllätyksenä voidaan pitää se, että pelit ovat myös Iittala-hallissa:

  • 2.4.2017 18:30 RSS Panthers - FBC Loisto
  • 2.4.2017 15:30 PSS - Steelers JSB

Eli ehdottomasti kannattaa tulla kauempaakin ja viettää salibandypainotteinen päivä Iittalassa kahden kutkuttavan pelin seurassa. Pelit eivät varmasti jätä ketään kylmäksi.

Tuloksia perjantailta (31.3.2017)

Perjantaina 31.3.2017 pelattiin jo avauspelit, joissa Pirkat kohtasi LoSB:b Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa ja FBC Loisto mittasi riihimäkeläisen RSS Panthersin kevätkunnon kotiluolassaan Sport Gardenilla.

  • Pirkat - LoSB 9-5
  • FBC Loisto - RSS Panthers 11-3

PS: Ottelukaavioon ei vielä voida piirtää mistä ottelupareista voittajat kohtaavat välierissä. tämä selviää myöhemmin.

17.08.2017Tukihaku junioritoiminnan käynnistämiseen on jälleen avattu
03.08.2017Hae mukaan Johtaa kuin nainen koulutukseen
07.05.2017Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!
21.04.2017PSS tyttöjuniorit jo yhdeksän vuotta putkeen SM-mitaleilla
12.04.2017Sara Seurujärvi Steelers tyttöjen maalivahtivalmennukseen
09.04.2017Porvoo hakee valmentajia
06.04.2017Kevään turnauksia tyttöjoukkueille
05.04.2017Naisten liigajoukkueet ovat julkaisseet ensi kauden valmentajiaan
01.04.2017PSS ennakko: B-tyttöjen Playoffsit
01.04.2017C-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Siirry arkistoon »