Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!

07.05.2017

Keväällä, huhtikuun lopussa järjestiin Helsingin Myllypurossa, Arena Centerin tiloissa Koululiikuntaliiton valtakunnallinen lopputurnaus. Lukioikäisten tyttöjen mestaruuden vei Riihimäki voittaen helsinkiläisen PHYK:n. Pronssille suoriutui Mikkeli.

Yläkoululaisten tyttöjen kultamitalit menivät Kontiolahdelle, Hopea päätyi Uuteenkaupunkiin ja pronssia nappasi Pirkkala.

YLÄKOULUT
1. Kontiolahti
2. Uusikaupunki
3. Pirkkala
4. Liminka, Liminganlahti
5. Kauhava
6. Seinäjoki, Yhteiskoulu

LUKIO
1. Riihimäki
2. PHYK, Helsinki
3. Mikkeli
4. Muhos
5. Ilmajoki
6. Lapua

Vauhdikkaita pelejä pelaamassa oli paljon niin lajin harrastajia kuin myös pelaajia, jotka eivät pelaa salibandyliiton sarjoja (ainakaan vielä), joten salibandyn parissa lajia harrastavat tytöt innostivat useissa joukkueissa myös aikaisemin lajia vähäemmän tunteneita urheilijoita.

Lukiosarjan voittaja: Riihimäki

Lukiolaisten sarjan voittaja oli Riihimäki. Tiukassa finaalissa riihimäkeläiset voittivat PHYK:n Helsingistä 3-2. 

Riihimaki.jpg

Kuvassa: Suvi Pohjola, Petra Mäki, Jenna Glad, Jenni Selenius ja Ida Raustola.

Pelin jälkeen voittajajoukkueen tytöillä oli hymy herkässä: "Pelaaminen oli erittäin kivaa ja pienellä porukalla pystyttiin hoitaa ittemme Suomenmestareiks ja kaataa PHYK:n urheilulukion finaalissa 3-2. Samalle PHYK:lle hävittiin edellisessä pelissä yhdellä maalilla. Pelit oli temmolta erilaisia, sillä peliaika oli lyhyempi ja rikkeitä ei vihelletty läheskään niin paljon kuin sarjapeleissä. Meidän pelaajat, jotka eivät pelaa säbää  kokivat kuuluvansa porukkaan ja tykkäsivät pelaamisesta, ja hoitivat hommansa hyvin. Ei pelaamattomuus oo este onnistua ja kuulua porukkaan"

PHYK.jpg

Kuvassa: Lukiolaisten hopeajoukkuessa pelannut Venla Kosunen (PHYK)

"Oli tosi kiva pelata, vaikka pelit eros sarjapeleistä aika paljon: Pelit olivat lyhyempiä ja joukkueessa oli vähemmän pelaajia kuin yleensä. Pelit olivat tiukkoja ja hopea pikkuisen harmittaa, mutta muuten meni hyvin", kertoi Venla finaalipelin jälkeen.

mikkeli.jpg

Kuvassa: Milla Vesalainen, Miia Maaranen ja Veera Lokka Mikkelistä saavuttivat pronssia lukiolaisten sarjassa.

Mikkeli saavutti pronssia. Pelien jälkeen Milla kertoi, että "sarjapeleihin verrattuna oli rennompaa eikä haitannu vaikka oli mukana sellaisia, jotka eivät pelaa. Peli oli välillä sähläämistä ja meni päästä päähä juoksemiseks mut oli silti kiva pelata!" Veera komppasi Millaa kommenteillaan: "oli hauska pelata. Omat pelit meni yllättävän hyvin koko joukkueelta. Joukkueessa pelasi pelaajia, jotka eivät harrasta säbää ja heidän mielestään salibandy on kiva laji ja suht helppo päästä mukaan, vaikka ei lajitaustaa olisikaan... Alkuun peli tuntuu nopealta, mutta pikkuhiljaa pääsivät peliin mukaan".

Oulu.jpg

Kuva: Vasemmalla Sofia Lappalainen ja vieressä Julia Urpilainen (Muhos) 

Sofia ja Julia kertoivat myös, että pelaaminen Arena Centerissä oli mukavaa ja pelit olivat erilaisia kuin sarjapelit. Sofian sanoin: "Pelit eivät olleet sarjapeleihin verrattuna aivan yhtä vauhdikkaita. Pelit menivät ihan "OK", mutta parannettavaakin jäi." Sofialla on lajitaustaa, joten hänestä tempo tuntui hivenen matalalta. Julia, jolla ei ollut aikaisempaa lajitaustaa, kertoi että salibandy on mukava laji ja olisi kiva pelata joukkueessa, jos siihen on mahdollisuus. 

17.08.2017Tukihaku junioritoiminnan käynnistämiseen on jälleen avattu
03.08.2017Hae mukaan Johtaa kuin nainen koulutukseen
07.05.2017Riihimäki ja Kontiolahti Koululiikunnan mestarit!
21.04.2017PSS tyttöjuniorit jo yhdeksän vuotta putkeen SM-mitaleilla
12.04.2017Sara Seurujärvi Steelers tyttöjen maalivahtivalmennukseen
09.04.2017Porvoo hakee valmentajia
06.04.2017Kevään turnauksia tyttöjoukkueille
05.04.2017Naisten liigajoukkueet ovat julkaisseet ensi kauden valmentajiaan
01.04.2017PSS ennakko: B-tyttöjen Playoffsit
01.04.2017C-tyttöjen pudotuspelit käynnissä!

Siirry arkistoon »